Souhrn videí z tiskové konference Nintenda
zdroj: tisková zpráva

Souhrn videí z tiskové konference Nintenda

13. 6. 2019 16:30 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Sérii konferencí z E3 zakončilo Nintendo se svým Directem, ve kterém se objevilo několik vítaných překvapení, návraty spousty starých známých, nové informace o zástupu očekávaných her a mnoho dalších roztomilých výtvorů. Víc než 40 nadcházejících her jsme pro přehlednost hodili do jednoho článku.

Nintendo si připravilo krátké video shrnující naprostou většinu svých oznámení, která jsou dále v textu podrobněji rozepsána a doplněna o trailery a obrázky.

zdroj: Archiv

Alien: Isolation – letos

zdroj: Archiv

Ještě letos si na Switchi zahrajete výbornou hororovou adaptaci kultovní filmové série Vetřelec. Vžijete se do role Amandy, dcery Ellen Ripleyové, a pokusíte se najít svou matku, která je pohřešovaná už 15 let. Nečekejte zběsilou akci, ale pomalý stealth s děsivým nepřítelem v zádech.

Animal Crossing: New Horizons – 20. března 2020

zdroj: Nintendo

Dlouho očekávaný Animal Crossing se konečně pořádně představil trailerem i záběry z hraní. Malebná grafika vykresluje opuštěný ostrov, který se stane vaším domovem. Budete pěstovat různé plodiny, sbírat suroviny, vyrábět z nich užitečné předměty... Zkrátka ideální hra pro milovníky Stardew Valley. Více v samostatném článku.

Astral Chain – 30. srpna 2019

zdroj: Archiv

Nová hra od tvůrců Bayonetty se konečně pořádně představila (viz záběry z hraní). V roli elitních policistů bojujete proti mimozemské invazi s pomocí takzvaných Legionů – bojových robotů s různými schopnostmi, které můžete v průběhu boje libovolně měnit. Kromě soubojů se projedete na motorce, vyslechnete podezřelé a spojíte se proti invazi s ostatními policisty.

Cadence of Hyrule – 13. června 2019

zdroj: Archiv

Znáte rytmický dungeon crawler Crypt of the NecroDancer? Tak Cadence of Hyrule je v jádru úplně stejná hra, jen ve světě Zeldy. Chcete-li v náročném rogueliku přežít, musíte se hýbat i bojovat do rytmu energické hudby. Jakýkoliv přešlap vás vyvede z míry a připraví o multiplikátor. Každopádně jde o jedinou hru svého druhu.

Catan – 20. června 2019

zdroj: Archiv

Kdo by neznal Osadníky z Katanu. Jedna z nejrozšířenějších stolních her na světě se před lety dočkala své digitalizace na počítačích a telefonech, aby se konečně dočkali i majitelé Switche. Osadníci dnes platí za vstupní hru do světa deskovek. Pokud už se však ve stolních hrách nějakou dobu pohybujete, pak vám toho Catan moc nenabídne.  

Catan zdroj: tisková zpráva

Collection of Mana – 11. června 2019

zdroj: Archiv

Jak už název napovídá, od včerejšího dne si můžete zahrát první tři díly série Mana – Final Fantasy Adventures (1991), Secret of Mana (1993), Trials of Mana (1995). Kolekce klasických JRPG je vhodná jak pro nostalgiky, tak nové hráče, kteří chtějí proniknout do světa Many.

Contra Anniversary Collection – 11. června 2019

zdroj: Archiv

A další návrat další klasiky v jednom balíčku. Akční plošinovka plná namakaných borců s velkými kvéry se dočkala úctyhodného počtu dílů, z nichž v rámci kolekce dostanete přístup k desíti nejikoničtějším z nich. Opět tedy můžete zavzpomínat na časy dávno minulé a klidně už dnes.

Contra: Rogue Corps – 25. září 2019

zdroj: Archiv

Série Contra zjevně ještě neřekla své poslední slovo a chystá nový díl. Opět půjde o zběsilou střílečku, která si z přehánění vůbec nic nedělá. Jen to tentokrát vypadá a zní zase o něco líp. Navíc se můžete pustit do ještě brutálnějšího multiplayeru.

Daemon X Machina – 13. září 2019

zdroj: Archiv

Světu zase pro změnu hrozí zkáza. Lidstvo naštěstí disponuje pokrokovými robotickými mechy, do kterých se nasoukáte a ukážete svým nepřátelům, jakou že to udělali chybu. Svého mecha můžete upravit k obrazu svému před bojem i v jeho průběhu, kdy se vám třeba zalíbí některá ze součástek padlého mecha ovládaného zlou umělou inteligencí.

Dauntless – konec 2019

zdroj: Archiv

Dauntless je momentálně exkluzivní hrou Epicu a jde v podstatě o čistě multiplayerového Monster Huntera. Hra se chlubí 10 miliony hráčů, takže není divu, že se časem dostane i na jiné platformy. Jednou z nich bude i Switch někdy ke konci letošního roku.

Dead by Daylight – 24. září 2019

zdroj: Archiv

Populární hororová akce Dead by Daylight není zrovna z nejmladších portů (za dva dny oslaví třetí narozeniny). Ale lidé se zjevně rádi převlékají za sériové vrahy, kteří brutálními způsoby popravují nevinné studenty v hlubokých lesích. A zjevně se dost z nich rádo nechá takovým vrahem nahánět, jelikož tenhle kousek je čistě asymetrickým multiplayerem.

Doom Eternal – 22. listopadu 2019

zdroj: Bethesda.net

Tohle není žádné překvapení. Doom z roku 2016 se na Switchi už nějakou dobu hřeje a na rozdíl od Wolfensteina jde o povedený port. Letošní Doom Eternal se rovněž podívá na malé přenosné zařízení od Nintenda. Kdy? Stejně jako všude jinde koncem listopadu.

Dragon Quest Builders 2 – 12. července 2019

zdroj: Archiv

Série Dragon Quest u nás sice není tolik populární jako ve světě, ale možná to dvě novinky pro Switch změní. Dvojka Builders se dá pro jednoduchost přirovnat Minecraftu a Portal Knights, takže pokud vás baví tento styl her, tak tady ho dostáváte spolu se světem Dragon Questu.

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age – 27. září 2019

zdroj: Archiv

A tohle už není žádná odbočka, ale plnohodnotný díl původní série Dragon Quest v definitivní edici. Strom Ygdrassil si vybral svého hrdinu, aby zachránil svět Erdrea před zničením. To můžete udělat v moderní grafice nebo v původním starém vzezření (mezi oběma můžete libovolně přepínat). Definitivní edice obsahuje nové příběhy, vedlejší mise, monstra, zvuky a soundtrack.

Empire of Sin – jaro 2020

zdroj: Archiv

John Romero představil svou novou hru, kterou je mafiánská tahovka s inspirací v XCOMu. Jako jeden z bossů válčíte v 20. letech minulého století o nadvládu nad Chicagem. Souboje jsou řešené tahově s různými rolemi vašich mafiánů, mimo ně budujete své impérium skrz prodej drog a alkoholu. Trochu mi to připomíná Omertu, ale snad to dopadne líp. Více se dozvíte v samostatném článku.

Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition – zima 2019

zdroj: Archiv

V dalším JRPG slavné série Final Fantasy se s partou hrdinů známou jako Crystal Caravans vydáte pátrat po velmi vzácné tekutině myrrh, která jako jediná dokáže očistit krystal chránící celý svět před smrtícím plynem. Remaster 15 let staré hry nevylepší pouze grafiku, ale přidá i nové lokace a dungeony. Počítá se i s online kooperací pro čtyři hráče.

Fire Emblem: Three Houses – 26. července 2019

zdroj: Archiv

Máte na to, stanout před třídou jedné ze tří kolejí a vlít do svých studentů své vlastní bojové zkušenosti? Budete muset, jelikož vaši bývalí spolužáci dělají totéž a zbrojí proti vám. Poté, co vycvičíte své studenty, uděláte z nich partu a s tou se pustíte do tahových soubojů. Kromě traileru dostáváme i záběry z hraní.

Hollow Knight: Silksong – brzy

zdroj: Microsoft

Co bylo původně jen pouhým DLC pro původní plošinovku Hollow Knight, nakonec tvůrcům natolik nabobtnalo, že se z něj rozhodli udělat plnohodnotné pokračování. Mění se hlavní hrdina z původního rytíře na novou Hornet, která má být ještě pohyblivější a zajistit tak o něco svižnější akci. Prvky metroidvanie se ale nevytratí. Víc v samotném článku.

Just Dance 2020 – 5. listopadu 2019

zdroj: Archiv

Co by to bylo za tiskovou konferenci Ubisoftu bez dalšího dílu Just Dance, kterého se letos dočkají i majitelé Switche. V základu je pro vás připraveno 40 písniček včetně God is a Woman od Ariany Grande a High Hopes od Panic! At The Disco. Zároveň dostanete na měsíc přístup zdarma k databázi dalších 500 songů, mód s choreografiemi vhodný pro děti a možnost kooperace.

Luigi’s Mansion 3 – letos

zdroj: Archiv

Duchařina, ve které má hlavní roli nikoli jen jeden Luigi, ukázala hodně ze své hratelnosti. Lov duchů vysavačem v děsivých vilách nebude nic lehkého, když po vás půjde spousta jiných nepřátel, zatímco se musíte vyvarovat mnoha pastí a vyřešit spoustu hádanek. S některými pomůže Gooigi, slizký Luigi, který umí procházet mřížemi a nevadí mu bodce. A i tuhle hru si můžete zahrát s kamarády.

Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 – listopad 2019

zdroj: Archiv

Sice nás nikoho nenapadlo, že bychom se dočkalo tohoto oznámení, ale jde o jeden z nejsmysluplnějších titulů E3. Japonské studio přeci musí poctít Olympijské hry ikonickou videohrou, když se konají v hlavním městě Tokiu. Těšte se na zástup disciplín včetně čtyř nových – skateboardingu, karate, surfingu a horolezectví.

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order – 19. července 2019

zdroj: Archiv

Vážně jsem netušil, že se budu víc těšit na tuto bojovku než na očekávané Marvel's Avengers od Crystal Dynamics. Ale zatím to tak vypadá. Třetí díl Marvel Ultimate Alliance slibuje obrovský zástup všech profláknutých i méně známých hrdinů a záporáků, kteří svedou mnohé boje na život a na smrt. Víc v samostatném článku.

Minecraft Dungeons – jaro 2020

zdroj: Microsoft

Mojang po původním Minecraftu chystá svou teprve druhou hru, která vypadá jako Minecraft, je ze stejného světa, a původní titul má dokonce i v názvu, ale skutečně jde o něco úplně jiného. Minecraft Dungeons je totiž diablovka, ve které není crafting ani budování pevností. Prostě a jednoduše rubačka ve známém světě, kterou si můžete dát v kooperaci čtyř hráčů.

My Friend Pedro – 20. června 2019

zdroj: Archiv

Zajímalo by mě, jestli existuje hra, kterou by Devolver nevydal. Vydavatelství nechybí odvaha a s ničím se nemaže (nejlepším důkazem jsou jejich tiskové konference z E3). My Friend Pedro není zas tak bláznivá hra, ale vypadá skvěle. Akce plná krve se střelbou, která neustává a parádními pohyby, které celku dodávají styl? To si nechám líbit.

New Super Lucky's Tale – podzim 2019

zdroj: Archiv

Původní Super Lucky's Tale se letos dočká kompletní reimaginace. Nezůstane kámen na kameni, každá úroveň se dočká zásahu shůry, objeví se nové puzzly, prostředí, nepřátelé, úkoly, minihry i tutoriálové pasáže. Nostalgikové tak dostanou porci zábavy navíc, všichni ostatní roztomilou plošinovku.

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch – 20. září 2019

zdroj: Archiv

Japonské akční RPG z roku 2013, které původně vyšlo jen na PlayStationu 3, se letos podívá na počítače, PlayStation 4 a Switch. Co je trochu zvláštní, tak v případě PC a PS4 půjde o remasterovanou verzi, zatímco na Switchi si musíte vystačit s původní, nezměněnou hrou. 

No More Heroes III – 2020

zdroj: Archiv

Suda51 pracuje na dalším pokračování akční série No More Heroes. Třetí díl se odehrává deset let po prvním a sleduje Travise Touchdowna při návratu do bývalého domova v Santa Destroy. Na nebi ho překvapí obrovská loď, která ho rozhodně nenechá chladným. A zabijáci už se ženou jeho směrem...

Oninaki

zdroj: Archiv

Oninaki se inspiruje u japonských RPG staré školy a chce doručit stejný zážitek dnešním hráčům na Switchi, PlayStationu 4 a Steamu. Ve hře se stanete převozníkem duší do posmrtného života, ale vaši rovnováhu naruší tajemná dívka Linne. Od setkání s ní vás začne doprovázet smrt a krev jiným způsobem, než na který jste coby převozníci byli zvyklí.

Panzer Dragoon Remake – zima 2019

zdroj: Archiv

Arkádová střílečka Panzer Dragoon letos dostane moderní vzhled, zvuk a ovládání díky remaku. Chopte se jednoho z bájných draků vybaveného mocnými zbraněmi a zastavte zlého Prototyp draka při jeho cestě k hoře. Nic víc než čirou akci zde nehledejte.

Pokémon Sword and Shield – 15. listopadu 2019

zdroj: Archiv

Očekávané RPG Pokémon Sword and Shield se nám blíže představilo už před samotnou E3, ale na ní samozřejmě nemůže chybět. Hra je na místě k vyzkoušení, tak doufejme, že se některému z našich vyslanců podaří poskytnout dojmy. Nevypadá to totiž vůbec špatně, hlavně díky gigantickým Pokémonům, viz článek.

Resident Evil 5 + Resident Evil 6 – podzim 2019

zdroj: Archiv

Série Resident Evil je v kurzu a jak to tak vypadá, časem budou na Switchi úplně všechny díly. Jenom letos se příznivci hororu dočkají pátého a šestého dílu, obou se všemi vydanými DLC a podporou kooperace.

Spyro Reignited Trilogy – 3. září 2019

zdroj: Archiv

Dráček Spyro se loni vrátil ve výborném remaku rovnou se všemi třemi díly a mně bylo líto pouze toho, že si tak krásnou hru nemohu zahrát v handheldu. Ale to se brzy změní! Celá trilogie se zanedlouho dostane na Switch, takže budete moct prožít mnohá dobrodružství s fialovým drakem, který zachraňuje kolegy v malebném světě.

Stranger Things 3: The Game – 4. července 2019

zdroj: Archiv

Třetí sezóna seriálu Stranger Things se nezadržitelně blíží a s ní i první herní adaptace. Ta se ale od původního konceptu poměrně vzdaluje. Půjde totiž o akční hru, ve které ikoničtí hrdinové řeší různé hádanky a bojují se spoustou nepřátel v pixelartové grafice. Nevypadá to vůbec zajímavě a to je škoda.

Super Mario Maker 2 – 28. června 2019

zdroj: Archiv

Super Mario Maker 2 bude bezpochyby jedním z největších letošních hitů Nintenda. V tomto případě jsme na představení nemuseli čekat až na E3, jelikož jsme před měsícem dostali vydatný Direct. Jak už název hry napovídá, dostanete du rukou mocné nástroje na tvorbu vlastních úrovní pro Maria.

Super Smash Bros. Ultimate + Dragon Quest XI (léto 2019) + Banjo-Kazooie (podzim 2019)

Výborná bojovka naplněná desítkami hrdinů ze všech možných univerz se letos dočká další várky roztodivných postav. Nejprve ze hry Dragon Quest XI, později z Banjo-Kazooie. A ještě později určitě z něčeho dalšího, protože popularitě této hry se přiblíží jen málo titulů. A prostoru pro nové postavy je stále dost.

The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics – letos

zdroj: Archiv

Netflix sliboval, že na E3 ukáže svou snahu dostat se do her a The Dark Crystal je jednou z prvních vlaštovek. Úplně původně jde o film z roku 1982, kterému bude dějové předcházet nový desetidílný seriál od Netflixu s premiérou 30. srpna. Fantasy hra bude sledovat epizody seriálu, ale taky pokračovat i za jeho hranice. Jádrem budou tahové souboje a spousta unikátních válečníků.

The Elder Scrolls: Blades – podzim 2019

zdroj: Archiv

Vzhledem k tomu, že Bethesda během loňské E3 vydala na Switchi Fallout: Shelter, není oznámení Blades žádným překvapením. My v redakci z mobilního dungeon crawleru zrovna nejásáme, ale doufáme, že za pár měsíců/let půjde o dost jinou, vyladěnou hru, která nás nebude na každém kroku zdržovat čekáním na odemčení bedny.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 (pracovní název) – v budoucnu

zdroj: Archiv

V tohle snad ani nikdo nedoufal. Tedy, ne že bychom po pokračování Breath of the Wild neprahli, ale takhle brzké oznámení nás zaskočilo nepřipravené. Sice se toho moc nedozvídáme, ani žádné datum, ale je prostě dobré vědět, že nás někdy v budoucnu na Switchi (či na nějaké jeho evoluci) čeká další, jistě bombastické dobrodružství. Své ke hře řekl Adam (kdo jiný) v samostatném článku.

The Legend of Zelda: Link's Awakening – 20. září 2019

zdroj: Archiv

Na další novou obrovskou Zeldu si ještě pár let počkáme, ale za několik málo měsíců se opět staneme mladým hrdinou v ambiciózní akční adventuře Link's Awakening. Poctivý remake 26 let staré hry z Game Boye před vás postaví nepřátele z Maria, zatímco se snažíte uniknout nástrahám tajuplného ostrova a ve finále i jemu samotnému. Víc v samostatném článku.

The Sinking City – podzim 2019

zdroj: Archiv

Lovecraftovská detektivka vychází na „velkých“ platformách už tento měsíc, ale pokud byste v jejím případě upřednostnili Switch, pak se na vás koncem roku usměje štěstí. The Sinking City se odehrává ve městě plném podivných monster, ve kterém řešíte běžné i zcela podivné případy po vzoru her se Sherlockem. Vážně doufám, že mě tenhle velmi očekávaný kousek nezklame.

Trials of Mana – začátek 2020

zdroj: Archiv

Hra v Japonsku známá jako Seiken Densetsu 3 vyšla v roce 1995 a zkraje příštího roku se vrátí v remaku Trials of Mana. Příběh japonského RPG sleduje tři dějové linky se šesti hratelnými hrdiny, kteří pátrají po legendárním meči, s jehož pomocí dokážou porazit boha monster. Původní hra umožňovala spolupráci dvou hráčů, tak snad se tento prvek nevytratí.

Wolfenstein: Youngblood – 26. července 2019

zdroj: Archiv

Wolfenstein II: The New Colossus je výborná hra. Bohužel to neplatí o její Switch verzi, která je ukázkovým příkladem velmi špatného portu. Switch má své limity, na které střílečka naráží ze všech možných stran. Obavy z portu Wolfenstein: Youngblood, ve kterém hrajete v koopu za Blazkowiczovy dcery, jsou tak oprávněné a tvůrci nás mohou jedině překvapit.

Zaklínač 3: Kompletní edice – letos

zdroj: Vlastní

Co se zprvu zdálo jako velmi těžko uvěřitelný drb, je nakonec ještě neuvěřitelnější pravda. Třetí Zaklínač na Switchi. K tomu vážně není moc co dodat. Snad jen, jak moc ošklivá ta hra musí být, aby ji rozeběhlo mobilní zařízení. Více o portu v článku.

Nejnovější články