Resident Evil 6
Věková dostupnost

Resident Evil 6

Články

Souhrn videí z tiskové konference Nintenda

Sérii konferencí z E3 zakončilo Nintendo se svým Directem, ve kterém se objevilo několik vítaných překvapení, návraty spousty starých známých, nové informace o zástupu očekávaných her a mnoho dalších roztomilých výtvorů. Víc než 40 nadcházejících her jsme pro přehlednost hodili do jednoho článku.

Resident Evil série slaví 20. narozeniny - čtyřka, pětka a šesta vyjdou letos pro PS4 a Xbox One

Na otázku „A proč vlastně nechceš znovu hrát Resident Evil 6?“ mám příliš dlouhou odpověď, kterou vás nechci uspávat. Alešovi se však RESI 6, jako pomyslné nakročení série do nové éry, líbilo. Osmička v recenzi hovoří dost jasně. A jestli si tenkrát hodnocení vybájil nebo nadsadil, pořádně si to brzy „vyžere“, až bude kvůli recenzi hrát šestý Resident Evil pro PS4 a Xbox One. Nejde ale o remaster, vylepšenou grafiku opravdu nečekejte. Jde o znovuvydání hry na aktuálních konzolích, které navíc v průběhu roku potká i Resident Evil 5 a Resident Evil 4 – hry, které si rád pustím třeba i v pět ráno po probuzení kbelíkem studené vody. Všechny tři vyjdou u příležitosti 20. narozenin série Resident Evil, tak se podívejme, co konkrétně PS4 a Xbox One verze všech tří her nabídnou, potažmo, kdy vyjdou.

Kam se kutálejí digitální peníze?

Kdybyste se před nějakými deseti lety někoho zeptali, jestli ho také tak štvou DLCčka, asi by na vás nechápavě koukal. Koncept stažitelného obsahu je sice už poměrně letitá záležitost, jejíž původ můžeme vystopovat až do devadesátých let, avšak teprve rozšíření širokopásmového internetu a digitálních distribučních sítí (Steam, Xbox Live, PlayStation Network) propůjčilo vývojářům spolehlivé nástroje k tomu, jak z hráčů tahat peníze ještě dlouho po vydání samotné hry.

Capcom se ohlíží za dlouhou historií série Resident Evil

Akční survival horor Resident Evil je tu s námi už pěknou řádku let. Sedmnáct, to na herní sérii není vůbec špatné a pasuje ji to do řad staršinů. Capcom se nyní v příjemné dlouhém a podrobném článku za touto historií ohlíží a přidává pár zajímavostí.

Příští Resident Evil se má vrátit ke kořenům

Na první i druhý pohled vypadal nápad na Resident Evil 6 vcelku logicky - vstoupit pošesté do stejné řeky a čekat, že se hráči budou bát stejně jako kdysi, to si říkalo o neúspěch. Capcom tak zavelel ke změně žánru, vstříc akci a příběhu. Ačkoliv se našli lidé, kteří to ocenili, výsledek nezaujal úplně každého. Jmenovitě má Resident Evil 6 na Metacritic hodnocení kolem 70 % od kritiky a méně než 50 % od hráčů samotných. Ačkoliv se hry prodalo solidních 5 milionů kusů, marketér Capcomu Michael Pattison sdělil, že příští díl série se znovu zaměří na survival horor a vrátí se tak ke kořenům.

Bleskovky

  • 25. 6. 2018 - Službu Xbox Game Pass opustí na konci června hry Bard’s Gold, Resident Evil 6 a Monaco: What’s Yours is Mine.

  • 30. 6. 2017 - Služba Xbox Game Pass nabídne od 1. července novou várku her (Dead Island, F1 2015, Resident Evil 6, Bard’s Gold, Payday 2, ...).

  • 12. 10. 2016 - PS4 a Xbox One verze remasterovaných her Resident Evil 4, Resident Evil 5 a Resident Evil 6 se prodalo 1,5 milionu.

  • 29. 3. 2016 - Resident Evil 6 poběží na PS4 i Xbox One v rozlišení 1080p při 60fps. Konzolisté si mohou rovněž poprvé vyzkoušet mód The Mercenaries: No Mercy.

  • 22. 3. 2016 - Xbox One verze hry Resident Evil 6 zabere na pevném disku 17,8 GB místa.

  • 2. 3. 2016 - Resident Evil 6 nabídne celkem 71 trofejí.

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
1. října 2012
Recenze