Resident Evil série slaví 20. narozeniny - čtyřka, pětka a šesta vyjdou letos pro PS4 a Xbox One
zdroj: tisková zpráva

Resident Evil série slaví 20. narozeniny - čtyřka, pětka a šesta vyjdou letos pro PS4 a Xbox One

25. 2. 2016 20:01 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Na otázku „A proč vlastně nechceš znovu hrát Resident Evil 6?“ mám příliš dlouhou odpověď, kterou vás nechci uspávat. Alešovi se však RESI 6, jako pomyslné nakročení série do nové éry, líbilo. Osmička v recenzi hovoří dost jasně. A jestli si tenkrát hodnocení vybájil nebo nadsadil, pořádně si to brzy „vyžere“, až bude kvůli recenzi hrát šestý Resident Evil pro PS4 a Xbox One. Nejde ale o remaster, vylepšenou grafiku opravdu nečekejte. Jde o znovuvydání hry na aktuálních konzolích, které navíc v průběhu roku potká i Resident Evil 5 a Resident Evil 4 – hry, které si rád pustím třeba i v pět ráno po probuzení kbelíkem studené vody. Všechny tři vyjdou u příležitosti 20. narozenin série Resident Evil, tak se podívejme, co konkrétně PS4 a Xbox One verze všech tří her nabídnou, potažmo, kdy vyjdou.

Jako první vyjde pro aktuální konzole Resident Evil 6. Dojde k tomu 29. března, hra bude stát 20 euro a nabídne základní hru a navíc všechen později vydaný DLC obsah (módy Siege, Predator, Survivor a Onslaught, dále všechny mapy pro Mercenaries mód a extra kostýmy, dostupné dříve jen přes Residentevil.net), vylepšený matchmaking v multiplayeru a upravené ovládání v podobě zautomatizovaných reakcí na některé výzvy a prodloužené reakční doby na některé výzvy. Ale žádné strachy, ovládání půjde pořád přemapovat a pomocníky půjde vypnout. No a to je všechno. Žádné jiné vylepšení PS4 a Xbox One verze RESI 6 zřejmě nenabídne – dokonce ani obsah, který tvůrci vydali pro PC verzi RESI 6 (The Mercenaries: No Mercy mód).

zdroj: Capcom

PS4/XONE verze Resident Evil 5 vyjde letos v létě a nejlepší hry z nabízené trojice, tedy Resident Evil 4, se majitelé současných konzolí dočkají během podzimu. Jestli alespoň v případě RESI 4 dojde na nějaké úpravy vzhledu, zatím není jasné. Zřejmě půjde o v roce 2011 vydanou PS3/X360 verzi, ideálně by ale hráči přivítali hlavně „ultimátní HD edici“, která vyšla jenom pro PC v roce 2014.

Žádné zázraky každopádně nečekejte, Capcom prostě rozšiřuje portfolio konzolí a obecně platforem, pro které jsou RESI díly 4, 5 a 6 dostupné. Stejně se ale na tu zatrolenou šestku znovu ani nepodívám. Jednou stačilo…

Nejnovější články