The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - tipy a triky
zdroj: Foto: Nintendo

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - tipy a triky

15. 5. 2023 16:00 | Téma | autor: Pavel Makal |

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom si pro sebe utrhla maximální pozornost herního světa a nic moc se na tom patrně nezmění až do příchodu příštího hegemona, tedy Diabla IV za dva týdny. Pokud jste se i vy vypravili do království Hyrule, anebo se do něj vyrazit teprve chystáte, možná vám přijde vhod několik základních tipů do začátku. 

  1. Nepodceňujte tutoriálovou oblast a úvodní questy. Na vzdušných ostrovech, kde strávíte první krůčky, se například dozvíte o možnosti postupně vylepšovat baterii, která pohání vaše mechanické výtvory. S ohledem na materiálové náklady tenhle problém budete řešit až později, hra vás s ním ale seznamuje už na začátku, tak na jeho řešení nezapomeňte. Určitě se také vydejte vyřešit úvodní quest v podzemí, který vám odemkne zbylé schopnosti, především automatické stavění. 

  1. Zářivé květinky brightbloom, jimiž jsou poseté jeskyně, sbírejte na potkání. V temných podzemních oblastech se vám budou hodit jako provizorní svítilny. Můžete je házet, mnohem efektivnější je ale přimontovat je na šípy a dopředu si osvětlit cestu, kterou se plánujete ubírat. Zvýšenou pozornost také věnujte poupatům ve tvaru bomb, v kombinaci s šípy vám mohou velmi dobře posloužit nejen v boji.

     

     

  1. Kombinování zbraní s různými nalezenými předměty je zcela klíčové. Jednak díky tomu obyčejné zbraně získávají větší sílu a někdy i zvláštní vlastnosti, především tak ale zvyšujete jejich výdrž.  

  1. Nebojte se experimentovat, vždy a ve všem, právě v posouvání hranic možného tkví největší kouzlo hry. Zároveň mějte na paměti, že v jednoduchosti je krása a mnohé překážky můžete překonat zcela triviálním způsobem bez nutnosti složitých konstrukcí. 

  1. Nezapomínejte na skilly! Možnost „proplouvat“ stropy vám může výrazně ukrátit cestu po hřebenech, stačí najít vhodnou jeskyni. Schopnost vracet čas může být konkrétních momentech extrémně mocná. S její pomocí si navíc snadno můžete vytvořit vzdušný výtah, stačí najít balvan, který nedávno spadl z nebeských ostrovů. 

     

    zdroj: vlastní video redakce

  1. Společníci, které verbujete v průběhu hlavního úkolu, vám mohou výrazně pomoci. Yunobo může snadno rozbíjet kamenné překážky i ložiska drahých nerostů, princ Sidon vás svým vodním štítem dokáže ochránit i proti horkému vzduchu kolem hory smrti, takže ušetříte za ochranné vybavení. 

  1. Rozbíjejte bedny, jsou v nich šípy. 

  1. Při každé aktivaci věže, která odemyká mapu oblasti, se rovnou ve vzduchu podívejte na blízké létající ostrovy. Mnohdy obsahují třeba svatyni nebo automat na kapsle se součástkami, případně aspoň truhlu s pokladem či mapou. 

  1. Svatyně rozeseté po krajině určitě navštěvujte, vyplatí se to nejen kvůli bodům k vylepšování zdraví či staminy, ale v neposlední řadě i k rychlému cestování, což vám výrazně usnadní pohyb po obřím království. 

     

     

  1. Rozbíjejte ložiska minerálu Zonaite a šetřete ho na výše zmíněné vylepšování baterie. Tohoto materiálu budete potřebovat hodně, odolejte tedy pokušení směňovat ho za peníze. Jiné nerosty klidně prodávejte, nezapomínejte ale ani na možnost je fúzovat se zbraněmi a dodat jim tak zvláštní vlastnosti. 

  1. Hledejte poschovávané koroky! Často se schovávají pod podezřelým kamenem, jindy k jejich objevení musíte splnit jednoduchou environmentální hádanku nebo třeba rychle trefit balónek s terčem. Brokolicový muž Hestu vám za jejich semínka rozšíří zpočátku velmi omezený zbraňový a štítový inventář. 

  1. Plňte úkoly pro Robbieho. Díky nim můžete získat speciální vylepšení pro váš Purah Pad, mimo jiné senzor na sbírání specifických minerálů.

     

    zdroj: Nintendo

 

  1. Nezapomínejte na vaření! Kvalitní jídlo nebo lektvar může být levnou odpovědí na otázku života a smrti. Na bosse si určitě do batůžku nezapomeňte zabalit proviant, abyste se v případě potřeby mohli vyléčit či získat nějaké ty bonusy. Nový díl navíc konečně obsahuje kuchařku, nemusíte tedy objevené recepty nosit jen v hlavě. 

  1. Prozkoumávejte, prozkoumávejte, prozkoumávejte. Nedržte se prověřených cest, navštivte každou jeskyni či zříceninu, na kterou narazíte. Jen zřídka se stane, že byste za své snažení nebyli odměněni. 

  1. S ohledem na možnosti budování dopravních prostředků jsou koně v Tears of the Kingdom poněkud... zbyteční. I tak si ale nějakého můžete chytit a registrovat ve stáji. Stáje mají svůj vlastní věrnostní program a za nasbírané body lze získat různé dárky, jako je třeba postroj na vašeho oře, díky nemuž se dá zapřáhnout k vyrobenému vozíčku a použít pro transport materiálu.  

    The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 (pracovní název) zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články