E3 2013 výběr: nejzajímavější hry pro Xbox One
zdroj: tisková zpráva

E3 2013 výběr: nejzajímavější hry pro Xbox One

18. 6. 2013 16:00 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Zprávy z E3 budou ještě nějakou dobu po skončení výstavy utěšeně přibývat. Proto bude užitečné si zrekapitulovat nejzajímavější hry, o nichž byla během výstavy řeč, a měli bychom si je tedy pamatovat. Po E3 výběru zajímavých PS4 her je tu nyní výběr her, kterými chce Microsoft nalákat na Xbox One. Ono totiž, světe div se, kromě sledování televize a stříhání videí na Xbox One má jít i hrát! A věru platí, že i přes všechny "kontroverzní aspekty" je herní menu 13 titulů Xbox One pádným argumentem zvolit v konzolových válkách právě tuhle.

Ryse: Son of Rome - Tohle jméno si zapamatujte. Kříženec Gods of War a Call od Duty působí jako typický "must-have" titul, který se bude snažit Xbox One prodat důrazem na perfektní grafiku a jednoduchou hratelnost. Hra je zasazena do éry starověkého Říma, jež budete bránit s mečem v ruce proti barbarům třebas i v dobře známé bitvě na starověké galské pláži Omaha.

...

Killer Instinct - Žádný start konzole se neobejde bez exkluzivní mlátičky, a právě tou má být Killer Instinct. Předloha z 90. let platila za jednu z nejoblíbenějších bojovek všech dob a reboot pro Xbox One má zpátky přinést i všechny pozapomenuté geroje.

...

Sunset Overdrive - Dalším esem v Xbox One rukávu má být Sunset Overdrive, cosi jako mix Grand Theft Auto a Assassin's Creed. Sunset Overdrive od Insomniac nabídne otevřený svět, hustokrutou komiksovou stylizaci (včetně výbuchů ve tvaru nápisu "BOOM") a cílení na multiplayerovou hratelnost. Titul slibuje nový "obsah každý den" a zdá se, že svými ujetými prvky cílí především na nenáročné řezání.

...

Forza Motorsport 5 - Exkluzivní bojovku jsme tu už měli, přišel proto čas odškrtnout i povinnou exkluzivní závodní hru. Forza 5 se pyšní perfektním vizuálem a inovativní umělou inteligentní protihráčů učících se váš styl jízdy, marketingové označenou jako "drivatar". Čechy však spíše zaujalo zasazení odprezentované tratě – po Karlově mostu si totiž sportovním autem zase tak často nezajezdíme…

...

Minecraft - Ve své snaze dokázat, že i Microsoft má rád indie scénu, se na E3 tiskovce mihl starý dobrý Minecraft portovaný pro Xbox One. Hra se nedočká de facto žádných změn, a snad i právě proto v prezentaci zapůsobila malinko zvláštně. Mimo jiné totiž nabídla baterii ironických podtextů, od kostičkované grafiky (v prezentaci plné grafiky hezčí než je realita) po milosrdnou rétoriku vůči nezávislé scéně (když je Mojang bohatší než leckterý tradiční vydavatel). Ale což, je to hra, s níž je na Xbox One nutné počítat.

...

Project Spark - Minecraft byl o to více zvláštnějším úsekem v celé E3 tiskovce, protože se mu vítr z plachet zjevně snaží vzít další podobný titul – Project Spark. Tenhle gamifikovaný editor tvorby hry má nabídnout čirý sandbox a radost z tvoření na způsob LittleBigPlanet. Autentické dojmy z E3 vypichují jednoduché vytváření virtuální krajinky i možnost zrealizovat v Project Spark vlastní hru za pouhých dvacet minut.

...

Max: The Curse of Brotherhood - Proklamovaná podpora nezávisláků se nakonec neomezila jen na Minecraft. Na své si tak přijdou i milovníci 2,5D logických hopsaček, protože Max: The Curse of Brotherhood od dánského studia Press Play obsahuje všechny nezbytné náležitosti nezávislé scény: roztomilou grafiku, hratelnost kombinující v sobě retro prvky s fyzikou, ale i vývojáře s obrovskými, kostěnými brýlemi.

...

Mirror's Edge 2 - Z hájemství tradičnějších her bylo představeno i tolik žádané pokračování příběhu Faith... které vlastně není pokračováním, nýbrž rebootem. Mirror's Edge 2 se z této skutečnosti hodlá vykoupit mnohem otevřenějším světem než minule. Kromě Xbox One se hry dočkají i hráči s PC a PS4.

...

Titanfall - Zmrtvýchvstalí utečenci od Infinity Ward se na E3 pochlubili svou novou sci-fi akcí Titanfall pro PC, X360 a Xbox One. Source Engine, asymetrické souboje mechů s vojáky, snaha spojit epický singlepleyer a dynamický multiplayer do jediného zážitku - to všechno činí z Titanfall zajímavou konkurenci Destiny od Bungine.

...

D4 - Zpátky ve světě exkluzivních titulů se Xbox One dočká i další hry od autora milovaného a nenáviděného Deadly Premonition, titulu s prapodivným názvem D4. Má se jednat o "mysteriózní drama" plné komiksové grafiky (tentokrát i s cell shadingem, čili černým ohraničením barevných ploch). Video připomíná sérii Walking Dead, o hratelnosti samotné je však známo naprosté minimum.

....

Quantum Break - Hybrid mezi hraným seriálem a videohrou Quantum Break od maxpaynovského studia Remedy platí tak trochu za černého koně – jak je ostatně pro Remedy už zvykem. Zamrzí jen skutečnost, že hra samotná doposud nebyla příliš spatřena. Stylový trailer plný tak trochu jiného zpomalování času však přesto zahřeje už jen svou existencí.

...

Crimson Dragon - Opakujícím se motivem mezi Xbox One hrami je skok hry původně vyvíjené pro X360 a Kinect rovnou na novou generaci. Platí to v případě již zmíněného Ryse, ale i v případě Crimson Dragon. Původně plánované pohybové prvky mají být v jeho next-gen verzi potlačeny, což by tenhle fantasy simulátor létání na drakovi mohlo o dost více přiblížit hráčským masám.

...

Dead Rising 3 - Poslední z exkluzivních taháků je návrat zombíků ze série Dead Rising. Ve třetí inkarnaci dojde na otevřený svět (jak už je na letošní E3 pravidlem), ale spolu s ním prý i na radikální zlepšení plynulosti celého utíkání před davy nemrtvých (prý 3x více než v Dead Rising 2, ale kdo by to počítal). Tahákem hratelnost má být navíc šestidenní časový limit, po němž bude celá herní plocha města srovnána se zemí…

...

Tolik k více méně exkluzivním záležitostem pro next-gen železo ze stáje Microsoftu. Na Xbox One však samozřejmě míří i řada cross-platform her, které si můžete připomenout skrze trojici vybraných jednohubek.

Destiny - Ryse sice působí snahou být pro Xbox One tím, čím bylo Halo: CE pro Xbox jedna, avšak cross-platform střílečka Destiny (pro PS4, Xbox One i minulou generaci) nabízí to pravé ořechové s každým dalším trailerem. Impresivní sci-fi/postapo zasazení ruku v ruce s prověřenými kvalitami Bungie i "novátorským" MMO pojetím, činí z Destiny jeden z titulů, který mohou konzolím po právu závidět i zavilí PCčkáři (možná se ale dostane i na ně).

...

MGS 5: Phantom Pain - Podobně smutný pohled lze od počítače vrhnout i na "pátý" díl Metal Gear Solid. Také u něj platí cílení na starou a novou generaci konzolí (i když PC není opět ze hry), přičemž už tak vysoká očekávání znovu navýšil čerstvý E3 trailer a video z hraní, tradičně v Kojimově stylu plné naturalistických výjevů (dětští vojáci, mučení, operace zaživa...), doprovázených pěknou muzikou.

...

Trials Fusion - Elasto Mania od roku 2000 došla skutečně masivního pokroku, není-liž pravda? Oznámený Trials Fusion se dočká vydání jak na PC, tak i obě hlavní next-gen platformy (tedy Xbox One a PS4). A v traileru připomínajícím spíše stylizaci Mass Effectu se dočká přesazení do futuristického světa vysokých mrakodrapů a spalovacích motorů.

...

Jaké Xbox One tituly se na E3 nejvíce líbily vám?

Nejnovější články