Project Spark

Project Spark

Články

Project Spark je hra a nástroj na tvorbu her zároveň - základní verze je k dispozici zdarma

Mezi nejzajímavější projekty pro PC a Xbox One patří Project Spark, o kterém se žel tolik nemluví, za což může zčásti i fakt, že se velmi těžko vysvětluje princip. Přitom potenciál Project Spark je takřka nekonečný, o čemž se můžeme přesvědčit už nyní. Základní free-to-play verze je bez dalších přídavků je minimálně na PC ke stažení a na Xbox One se objeví zřejmě pozítří. 

Zapojte se do PC bety hry/editoru Project Spark

Project Spark je velmi zajímavý pokus Microsoftu o vývoj projektu, který oblizuje kontury hry a zároveň nástroje k jejich tvorbě. Ne nadarmo se hlas v intro videu v článku ptá diváků, jestli chtějí být hráči, tvůrci nebo třeba obojí.

Microsoft chce znovu dobýt PC, slibuje hry i hardcore hráčům

Po zaříznutí Games for Windows a několika svých studií (třeba Ensemble) se zdálo, že Microsoft vidí budoucnost čistě, jenom a pouze v Xbox byznysu. Situace se však má změnit. Tvrdí to alespoň Phil Spencer, viceprezident Microsoft Studios (dříve Microsoft Game Studios). A údajně nemá jít pouze o casual hry, nýbrž staré dobré hry pro core hráče. Vida, že to slovo v MS nezapomněli...

Project Spark ukazuje své pojetí vizuálního programovacího jazyka

V jednom z tematických článků v Levelu 233 představil Michal Rybka balík her či spíše programů, které se snaží spojit příjemné s užitečným – nenásilnou a často vyloženě herní formou seznámit zájemce se základy programování a logikou, která se za tím skrývá. V článku jste se mohli dozvědět o programovacích hrách typu Karel, Cargo Bot nebo Colobot, ale nepadlo tam ani slovo o Project Spark. Logicky, když tento navýsost zajímavý projekt pro PC, Xbox One a X360 je teprve ve vývoji.

E3 2013 výběr: To nejlepší z E3 očima reportérů

Letošní E3 je definitivně za námi. Na Games jste si mohli přečíst souhrnné články o hrách, které nás na jednotlivých platformách zaujaly, ale teď přišel čas udělat za vším pomyslnou tečku. Pavel s Milošem se ještě jednou vrátili k hektickým dnům v LA a dali dohromady seznam toho nejlepšího, co na E3 2013 viděli, primárně se zaměřením na nové nebo kvalitou výjimečné značky.

E3 2013 výběr: nejzajímavější hry pro Xbox One

Zprávy z E3 budou ještě nějakou dobu po skončení výstavy utěšeně přibývat. Proto bude užitečné si zrekapitulovat nejzajímavější hry, o nichž byla během výstavy řeč, a měli bychom si je tedy pamatovat. Po E3 výběru zajímavých PS4 her je tu nyní výběr her, kterými chce Microsoft nalákat na Xbox One. Ono totiž, světe div se, kromě sledování televize a stříhání videí na Xbox One má jít i hrát! A věru platí, že i přes všechny "kontroverzní aspekty" je herní menu 13 titulů Xbox One pádným argumentem zvolit v konzolových válkách právě tuhle.

Bleskovky

  • 16. 5. 2016 - Microsoft definitivně vypne 12. srpna 2016 servery hry Project Spark.

  • 29. 9. 2015 - Od 5. října budou všechny předměty ve světě Project Spark dostupné zdarma.

  • 29. 7. 2015 - Project Spark překonal hranici tří milionů instalací.

  • 9. 6. 2014 - E3: Project Spark vyjde v období Vánoc.