Zapojte se do PC bety hry/editoru Project Spark
zdroj: tisková zpráva

Zapojte se do PC bety hry/editoru Project Spark

3. 12. 2013 17:55 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Project Spark je velmi zajímavý pokus Microsoftu o vývoj projektu, který oblizuje kontury hry a zároveň nástroje k jejich tvorbě. Ne nadarmo se hlas v intro videu v článku ptá diváků, jestli chtějí být hráči, tvůrci nebo třeba obojí.

Těsně po oznámení se zdálo, že nejzajímavějším aspektem Project Spark je snaha nabídnout intuitivní, ale zároveň dostatečně komplexní nástroj pro tvorbu her a hříček na konzolích. Přeci jenom tuto charakteristiku obvykle nesou PC projekty. Project Spark s tím ovšem nemá problém, protože tvůrci počítají i s PC verzí, ve které se mohou uživatelé Windows 8 začít hrabat už nyní. Stačí se přihlásit do bety za tímto odkazem a ponořit se do světa, který si stvoříte sami a zabydlíte jej vlastními mechanikami, levely a postavami.

...

Co všechno lze vlastně prostřednictvím Project Spark vytvářet, naznačují pár měsíců stará videa, která předvádí kupříkladu fungování vizuálního programovacího jazyka nebo tvorbu vlastních in-game filmečků. I na tento prvek herní tvorby Project Spark myslí, což jen dokazuje, že tahle nástrojo-hra nechce klouzat jenom po povrchu, ale chce všem amatérským kreativcům poskytnou dostatečný prostor k vyblbnutí. Vyzkoušejte betu a sami uvidíte.

Případně si během zítřka zkuste naladit Twitch.tv kanál, kde budou tvůrci na videu představovat jednotlivé prvky obsažené ve Windows 8 betě Project Spark.

Nejnovější články