2,5D hopsačka Max: The Curse of Brotherhood vyjde na Xbox One
zdroj: tisková zpráva

2,5D hopsačka Max: The Curse of Brotherhood vyjde na Xbox One

12. 6. 2013 13:29 | Novinky | autor: Adam Homola |

Microsoft to sice s nezávislými vývojáři na své tiskové konferenci na E3 nijak nepřeháněl, ale přeci alespoň něco málo ukázal. Tím málem byli hlavně kluci z maličkého studia Press Play, kteří kutí sympatickou logickou plošinovku Max: The Curse Brotherhood. Nejnovější počin dánských vývojářů je duchovním nástupcem Max: The Magic Maker a chystá se na Xbox Live Arcade pro Xbox One.

Příběhově hra začíná ve chvíli, kdy si Max přeje, aby jeho mladší bratr Felix zmizel. To se mu nějakým záhadným způsobem podaří a bude to ještě horší. Max se tak musí svého brášku vydat zachránit a přes všechny ty bažiny, pouště, dávné chrámy a lesy ho přivést zpátky. Během hry se dostanete k silám, jejichž pomocí budete moct manipulovat s herním prostředím a jak se můžete přesvědčit na videu, vypadá to docela pěkně.

V jádru je Max: The Curse of Brotherhood pestrobarevnou “2,5D” hopsačkou, která kombinuje klasické poskakování s více či méně chytrými puzzly. Ty budete muset řešit pomocí různých elementů, kdy například proud vody pomůže Maxe vymrštit do vzduchu tak, že to bude stačit k překonání nějaké propasti.

...

“Hodně se inspirujeme v příbězích a filmech z pozdních sedmdesátých a ze začátku osmdesátých let, jako třeba The Brothers Lionheart od Lindrena a The Goonies od Spielberga a Lucase. Zároveň je to všechno o rodině. O tom, že si přejete aby váš bratr nebo sestra prostě zmizeli, načež se vám po nich bude hrozně stýskat a budete pro jejich návrat ochotní udělat cokoliv,” popisuje hru tisková zpráva.

Dění okolo letošní E3 můžete sledovat v našem E3 2013 speciálu, a na videa pak můžete koukat na Games TV.

Nejnovější články