To nejlepší z Games.cz - Cyberpunk 2077, nástupce Skyrimu a další moře novinek z E3
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - Cyberpunk 2077, nástupce Skyrimu a další moře novinek z E3

17. 6. 2018 16:50 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Tak to máme za sebou. E3, nejdůležitější herní akce roku skončila. Patrika sice máme pořád ještě v Los Angeles a v redakci máme zase všichni obří kruhy pod očima, ale stálo to za to. Tolik velkých oznámení, novinek a překvapení nemá ani gamescom, ani PAX, či jakákoliv jiná herní výstava. Níže najdete jen malý zlomek toho, co se všechno událo. Pro kompletní zpravodajství nakoukněte buď do našeho E3 speciálu, nebo jednoduše sledujte homepage Games.cz.

Záznamy tiskových konferencí

ea_po
Záznam tiskové konference Electronic Arts
Letos celou E3 2018 vykopla EA. A měla co dohánět. Loňské přešlapy jí hráči ještě neodpustili, a kdy jindy si sypat popel na hlavu, než během tiskové konference na E3. Kupodivu na to i došlo, jakkoliv to nebývá zvykem a hned ve dvou oblastech naznačili, že udělali chybu.
microsoft_po
Záznam tiskové konference Microsoftu
Microsoft se dlouze zadíval na E3 konferenci EA, odfrkl si a spustil takovou kanonádu oznámení a novinek, až se nám z toho málem zatočila hlava. Dorazil epický trailer na Cyberpunk 2077 (článek). Objevila se do Washingtonu zasazená The Division 2 (článek). A dalším lákavým pokračováním je Devil May Cry 5 (článek).
bethesda_po
Záznam tiskové konference Bethesdy
Bethesda nás zvládla překvapit, a to její tisková konference ještě ani nezačala. Ostatně, čekal snad někdo z vás Rage 2? On i ten Fallout 76, notně inspirovaný českým DayZ a Rustem, nadzvedl nejedno obočí. Bethesda se toho jednoduše nebojí a sází jedno velké oznámení za druhým. Přesto by jí mohlo na tiskovku zůstat něco ještě potenciálně většího.
squeenix_po
Záznam tiskové konference Square Enix
Square Enix toho může letos nabídnout relativně dost, a to nejen pro asijské trhy nebo milovníky japonské produkce. Shadow of the Tomb Raider se nám přestavil už před pár týdny a o Avengers vlastně také víme, jen jsme je ještě neviděli. Schovává si je Square na později, nebo je vytáhne teď, krátce poté, co Infinity War absolutně ovládla kina?
ubiy_po
Záznam tiskové konference Ubisoftu
Tisková konference Ubisoftu je za námi a rozhodně stála za pozornost a to i když nedošlo na ukázání nového Splinter Cellu. Bohatě to ale vyhradila nová videa a informace o hrách, které Ubisoft už vydal a dále podporuje, a nebo o těch, které teprve vydá a víme o nich. Srdce asi všech ve studiu si ukradl Assassin’s Creed Odyssey, který se oproti údajným uniklým informacím neodehrává za Flaviovské dynastie, ale mnohem hlouběji v historii, během zlaté éry městských států a Peloponéských válek. Na záznam tiskovky a naši následnou debatu ve studiu a s diváky se můžete podívat v článku.
sony_po
Záznam tiskové konference Sony
Tisková konference Sony je za námi a nutno říct, že reakce na její samotnou dramaturgii jsou poněkud rozpačité. Občas ztrácela tempo a i přes kratší stopáž se divák mohl občas nudit. Naštěstí tohle všechno ale kompenzovala kvalita videí z her a několik velmi příjemných překvapení a ohlášení. Neukázaly se totiž jen čtyři velké chystané tituly, o nichž se hovořilo, ale byl třeba oznámený i Nioh 2.
nintendo_po
Záznam tiskové konference Nintenda
Nintendo to má letos relativně jednoduché. O Switch je obrovský zájem a dobře si vedou i hry na něj. Japonský herní gigant tak může tahat z rukávu jedno eso vedle druhého, značek na to ostatně mají dost: Metroid Prime, Star Fox, Yoshi, Pokémon, Animal Crossing, Super Smash Bros. a tak dále.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Hovory s Patrikem z Los Angeles

e32018-poutaky-prahavola
E3 2018 – Praha volá Los Angeles #1
Jako každý rok, i letošní E3 se budeme snažit spojit s naší výpravou v Los Angeles, kterou v tomto případě představuje Patrik Hajda. V 10 hodin se znovu pokusíme navázat videohovor, kde bychom se měli dočkat snad ještě ne vyčerpaného Patrika, který se s námi, tedy Lukášem, podělí o své dojmy z prvních tiskových konferencí a vlastně jak působí celá akce na étrojkového nováčka.
e32018-poutaky-prahavola
E3 2018 - Praha volá Los Angeles #2
V redakci jsme se s tím největším náporem z E3 nějak vypořádali a teď už to jenom všechno zpracovat. Pro Patrika, který je přímo na místě v Los Angeles, ten pravý nápor ale teprve začíná. E3 jako taková totiž začala včera a Patrik tak už čile pobíhal po výstavišti, dělal rozhovory, hrál čerstvě oznámené tituly a o tom všem vám dnes v rozhovoru s Lukášem.
e32018-poutaky-prahavola
E3 2018 - Praha volá Los Angeles #3
Zatímco u nás bude deset hodin dopoledne, Patrik, který se s námi spojí z Los Angeles bude zažívat hlubokou noc a nejspíš už také nějaké to vyčerpání. I když je zde navzdory plánům sám, pilně běhá po výstavišti a snaží se vyzobávat zajímavé kousky, o kterých vás bude informovat v rámci článků a prozatím alespoň verbální v rámci tohoto živého vysílání.
e32018-poutaky-prahavola
E3 2018 - Praha volá Los Angeles #4
A je tu závěr. Poslední přenos z Los Angeles a také náš poslední video obsah, který se v tomto týdnu věnuje E3 (příští se k ní stejně nejspíš zase vrátíme v klasickém Fight Clubu). Naposledy se Lukáš spojí s Patrikem, který se hrdinně bije zástupy novinářů a podle toho, co nám řekl, si v posledním dnu osahal spoustu zajímavých titulů.

Speciální Fight Cluby

fcspecial
E3 2018: sledujte Fight Club Speciál s Jánem "Splitem" Ilavským
Rytmický Beat Saber je momentálně nejlépe hodnocenou hrou na Steamu a po Oculu a HTC Vive je nyní téměř připravená ovládnout i prostředí virtuální reality pro PlayStation 4. Při této příležitosti jsme si do prvního speciálního Fight Clubu k letošní výstavě E3 pozvali hosta ze všech nejpovolanějšího, tedy Jána "Splita" Ilavského ze studia Hyperbolic Magnetism.
fcspecial
Sledujte druhý E3 Fight Club Speciál plný vzácných hostů
Totální šílenství nevinně označené dvěma znaky E a 3 pokračuje, vývojáři nám na hlavu sypou jedno oznámení za druhým, a kdo se v tom všem má vyznat? Samozřejmě herní experti, které jsme si i tentokrát do studia na Fight Club Speciál dotáhli hned ve čtveřici. Kromě našeho Petra s Lukášem dorazí ještě Petr Bulíř a Lukáš Macura.
fcspecial
Sledujte třetí E3 Fight Club Speciál s Martinem Bachem
E3 je sice v plném proudu, ale v tuto chvíli můžeme docela bezpečně říct, že všechna zásadní oznámení a největší novinky jsou za námi. V dnešním speciálním Fight Clubu si je tedy můžeme všechny pěkně v klidu rozebrat, a to s neméně speciálním hostem, Martinem Bachem.
fcspecial
Sledujte poslední Fight Club Speciál k E3 s Milošem Bohoňkem a Davidem Vávrou
E3 nám končí. Tedy, ještě nekončí v USA, ale pro nás, tady v České republice už je to dojezd a zpracovávání doposud nevydaných zpráv. Patrik ještě běhá po výstavišti, ale my jsme ve videích řekli už asi vše, co k letošní E3 říci šlo. Tedy až na naše dva poslední hosty, jimiž je Miloš Bohoněk a David Vávra, který mimo jiné pracoval na hře Attentat 1942. Společně s nimi zasednou do posledního étrojkového speciálu Vašek Pecháček a Lukáš Grygar.

Dojmy z hraní z E3 od Patrika

Project 1v1
Project 1v1 je dost intenzivní střílečka – dojmy z hraní na E3
Asi budu mluvit za většinu, když řeknu, že od nich chceme hlavně třetí Borderlands. Ale ne. Gearbox nevyužil ani letošní E3 k oznámení nástupce povedené střílečky a kroutíme tak už šestý rok v nevědomosti. Tolik času uplynulo od Borderlands 2. Neznamená to však, že by si nohy vývojářů hověly na kancelářských stolech. Stojí ne moc pevně na zemi, zatímco šikovné prsty datlují do klávesnice jednu verzi kódu za druhou. Výsledný program má prozatímní název Project 1v1.
Days Gone
Days Gone vypadá jako velmi nadějná akce – dojmy z hraní na E3
Než se naplno pohroužím do svých dojmů, dovolte mi vyjasnit dvě věci. Zaprvé, každá další oznámená zombie hra ve mně vyvolává čím dál tím výraznější krčení rameny. Zadruhé, Days Gone je jedna ze tří nemrtvých výjimek, na které se upřímně těším. Dobrá zpráva je, že po osahání řídítek Deaconovy motorky a po zběsilém mačkání spouště útočné pušky mě tyto pocity neopouští.
Spider-Man
Spider-Man je plný skvělých soubojů a dynamického pohybu – dojmy z hraní na E3
Není žádným tajemstvím, že letošní hra s pavoučím mužem patří mezi mé nejočekávanější favority roku. Není to ani tak proto, že by se mi líbily původní komiksy nebo filmové série (ze dvou dílů s nezajímavým Garfieldem mi vyloženě není dobře), ale mohou za to překvapivě minulé videohry. Tedy ne ty úplně minulé, které kvalitou jaksi odpovídají zmíněným filmům. S úsměvem vzpomínám na pavoučí dobrodružství z éry druhého PlayStationu. A tyto příjemné nostalgické vzpomínky ve mně vyvolává právě novinka od Insomniacu.
Rage 2
Rage 2 je střílečka se srdcem DOOMa – dojmy z hraní na E3
Oznámení pokračování Rage 2 asi nikdo nečekal a určitě ho ne každý vyžadoval. Ne, že by první Rage byla špatná hra. Naopak, měla své kvality a měla jich mnoho, přesto se nedokázala zapsat do dějin způsobem, jakým se to podařilo ostatním kouskům studia id Software. Ale to by dvojka mohla celkem snadno změnit. Id Software reinkarnací DOOMa dokázali, že na to stále mají, a právě jeho stopa je v Rage 2 hodně patrná.

Novinky

BfV2
Battlefield V konečně vypadá jako opravdový Battlefield
Konference Electronic Arts je za námi a samozřejmě došlo i na Battlefield V, který se poprvé prezentoval, řekněme nepříliš povedeným trailerem. Čekali jsme popravdě, že EA bude hře věnovat víc času, ale na to zjevně dojde až na tiskové konferenci Microsoftu. Prozatím tedy DICE ukázali jen „multiplayerový trailer“ a také oznámili, že ve hře bude zakomponovaný battle royale mód, zvaný prozaicky jen Royale. Což není tak překvapivé, ale nemyslím, že je to věc, která hráče zrovna k Battlefield V potáhne.
FIFA 19
FIFA 19 má Ligu mistrů a nové komentátory, FIFA 18 zase zkušební verzi zdarma
Tak nám jako každý rok oznámili novou Fifu. Ta letošní nepříliš překvapivě nese název FIFA 19, a šokující není ani skutečnost, že by měla být ještě realističtější než minulý ročník, alespoň tedy co se týče omáčky kolem. Přibyly licence na Ligu mistrů a Evropskou ligu, kterou až do nynějška držela konkurenční série PES, a spolu s elitními kontinentálními soutěžemi se objeví i nová dvojice komentátorů a poslední výstřel Alexe Huntera.
Anthem
Online střílečku Anthem budete moct hrát i sami, vyjde v únoru 2019
Tiskovou konferenci Electronic Arts pro letošní rok uzavírala Anthem, online střílečka s RPG prvky od BioWare, kterou nám tvůrci Mass Effectu představili už minulý rok. Letos to paradoxně nebylo o moc jiné, ale mezi několika novými drobky jsme se dozvěděli i datum vydání: Anthem si zahrajeme ve stejný den, jako Days Gone, tedy 22. února 2019.
electronic-arts-completa-acquisizione-respawn-entertainment-v4-313798-1280x720
Star Wars Jedi: Fallen Order od Respawn bude zasazená mezi 3. a 4. epizodu
Na včerejší tiskové konferenci EA nemohli chybět ani Respawn Entertainment, jenže namísto Titanfall 3 jsme sotva dostali oznámení jejich druhé hry, zasazené do předaleké galaxie. Novinka se jmenuje Star Wars Jedi: Fallen Order a vyjde příští rok.
Cyberpunk
Cyberpunk 2077 se konečně ukázal. Byl to vrchol konference Microsoftu
Tiskovou konferenci Xboxu se Microsoft rozhodl ukončit exkluzivní ukázkou Cyberpunku 2077. Ta nám sice nenaznačila nic o hratelnosti, natož aby přiblížila, kdy se ho dočkáme. Zato efektně představila jeho svět, jenž je možná trochu barevnější a méně dystopický, než jsme čekali, ale rozhodně je pořádně rozmanitý.
Dying Light 2
Chris Avellone oznámil Dying Light 2 s velkým zaměřením na příběhové volby
Techland je zpátky a vzal s sebou i prověřené zombíky. Dying Light v roce 2015 příjemně překvapil a čerstvě oznámený Dying Light 2 chce původní koncepty posunout o kus dál. Ve dvojce tak nebudou chybět nemrtví, pohled z vlastních očí, a těšit se můžete i na parkour. Ten z prvních videí působí rychleji a svižněji než v minulém díle.
Metro: Exodus
Metro Exodus dorazí na první kolej v únoru
Metro Exodus je definitivně rozhodnuté nás vytáhnout na povrch a místo stísněných tunelů nebo městské zástavby předchozích dílů ukázat něco z nebezpečné pozemní divočiny, poznamenané proběhlou třetí světovou válkou. Nepřáteli vám kromě lidských fanatiků bude i příroda sama - třeba prostřednictvím zmutovaných vodních monster. 
Gears 5
Gears of War se vrací hned v trojici titulů – pokračování klasiky, tahové strategii a mobilní hře
Zvěsti se potvrdily a na konferenci Microsoftu se skutečně předvedly hned tři tituly z universa Gears of War. Tím asi nejdůležitějším je pátý díl série, který už nese jen spartánský název Gears 5 a odehrává se několik let po událostech čtvrtého dílu. Hlavní hrdinkou tentokrát bude Kait, která se vydává po stopě dědictví své matky, která toho měla s Locusty společného víc, než dost. K dispozici bude i kooperace pro dva hráče, ale jak se zdá, místo celé čtveřice budete na Kaitinu cestu jen dva, protože mladý (no, teď už zjizvený a zestárlý Fenix) s celou operací nesouhlasí.
Rage 2
Rage 2 předvádí záběry z hraní a potvrzuje šílenou, dynamickou akci
Osobně se pro mne stává Rage 2, na rozdíl od jedničky, velmi očekávanou záležitostí. Nepříčetný mix Mad Maxe a Borderlands 2, ovšem s dynamikou nového Dooma vypadá prostě skvěle. Hru představili Tim Willits z id Software a Magnus Nedfors z Avalanche Studios, který šéfuje vývoji hry. Především ale byly vidět záběry ze samotného hraní a je to koncentrovaný adrenalin.
Fallout 76
Fallout 76 vyjde v listopadu a skutečně půjde o online survival
Nejvíc času z tiskové konference Bethesdy na letošní E3 ukousl asi Fallout 76. Nedávno oznámená novinka, o níž se šéf Bethesdy Todd Howard rozpovídal až teď, na E3. Na pódiu v podstatě potvrdil většinu spekulací a neověřených zpráv a tudíž ano, Fallout 76 bude kompletně online. A ano, když budete chtít, budete moct hrát i sami.
Starfield
Bethesda oznámila Starfield, velké singleplayerové RPG „příští generace“
Bethesda zkusila na letošní konferenci něco nového a v kontextu těch předchozích i něco netradičního. Oznámit hru, která nevyjde letos, ani za rok a možná na ni budeme čekat i víc jak dva roky. Velké singleplayerové sci-fi RPG Starfield.
The Elder Scrolls VI
Oficiální oznámení The Elder Scrolls VI je tady, hra je ale v nedohlednu
The Elder Scrolls V: Skyrim vyšel v roce 2011 a je pravděpodobné, že jeho nástupce, čerstvě oznámený The Elder Scrolls VI, to na desetileté výročí pětky nestihne. Bethesda na své tiskové konferenci na E3 sice příští TES oznámila, ale naznačila, že na vydání si počkáme opravdu dlouho.
Doom Eternal
Doom Eternal láká na peklo na zemi, dvojnásobek démonů a silnějšího hrdinu
Chtěli jsme peklo na zemi, máme ho mít. Dva roky starý Doom byl hodně povedený restart legendární série a nově oznámený Doom Eternal na něj přímo naváže. Půjde o pokračování, ve kterém se Doom Slayer mstí peklu a to nejen na Zemi.
Wolfenstein Youngblood
Wolfenstein obohatí mladá krev, hrát budete za Blazkowiczovy dcery
Oznámení pokračování Wolfenstein II: The New Colossus bylo jedním z těch překvapivějších momentů letošní E3 konference v režii Bethesdy. Ve Wolfenstein: Youngblood se přesuneme v čase o 19 let do budoucnosti, do alternativní verze 80. let. Namísto BJe se ujmete jedné z jeho dcer-dvojčat v nacisty okupované Paříži, a to buď sólo, nebo v kooperaci s vaší „sestrou“.
The Elder Scrolls: Blades
Ambiciózní The Elder Scrolls: Blades začne svoji pouť letos na podzim
Série The Elder Scrolls se na tiskovce Bethesdy objevila hned třikrát. Jednou jako povedený vtípek (a dokonce i skutečná hra!) utahující si z nekonečných portů Skyrimu na všechny možné platformy, podruhé jako očividně předčasně oznámený The Elder Scrolls VI a potřetí jako The Elder Scrolls: Blades. Nová, zprvu mobilní hra s ambicemi, které by se neztratily ani na ostatních platformách, kam se časem také dostane.
Beyond Good & Evil 2
Parádní trailer k Beyond Good & Evil 2 představuje mladou Jade jako drsnou záporačku
Ubisoft svoji tiskovou konferenci minulý rok pomocí Beyond Good & Evil 2 uzavíral, letos otevíral. Dostali jsme nové záběry z hraní, parádní CGI trailer a představení způsobu interakce vývojářů s komunitou. V rozporu s rok starými informacemi se ve hře objeví i stará známá Jade, která, alespoň to tak vypadá, bude nejspíš hlavní zápornou postavou.
assassin creed odyssey
Proměnlivý příběh Assassin’s Creed Odyssey vás zavede do peloponéské války
Fámy o chystaném Assassin’s Creed Odyssey nakonec nebyly příliš přesné. Hra se sice skutečně odehrává v antickém Řecku, ale nikoli až po událostech Assassin’s Creed Origins, jak jsme původně předpokládali. Místo toho se podíváme do peloponéské války mezi Spartou a Athénami v 5. století před naším letopočtem. A tentokrát to vypadá na ještě větší příklon k RPG než u egyptského dílu – včetně dialogových voleb a několika možných konců.
Ghost of Tsushima
V Ghost of Tsushima budete šermovat i plížit se na nádherném japonském ostrově
Mongolové věděli, proč v roce 1274 obsadit japonský ostrov Cušima. Je tam totiž strašně hezky. Rudé listy javorů, zlaté lány obilí, krev esteticky stříkající z žil… V nádherné přírodě se bohužel pro dobyvatele skrývá poslední samuraj, a je smrtelně nebezpečný. Umí se plížit, umí nepřítele zaskočit skokem shůry, a samozřejmě umí skvěle šermovat. Výsledkem je akutní redakční nedočkavost, abychom si Ghost of Tsushima konečně mohli zahrát.
Death Stranding
Osm minut z Death Stranding ukazuje mnohé, ale hra konkrétní obrysy pořád nemá
Další rok, další trailer na Death Stranding. A další tápání. Hideo Kojima na pódiu Sony sice chyběl, ale jeho novinka z dílny Kojima Productions si zabrala víc jak osm minut. Sice jsme dostali spoustu nových záběrů a dvě nové postavy, nicméně pokud jste očekávali pořádné představení hry, jejích mechanik a dalších detailů, budete zklamaní.
The Last of Us: Part II
Ellie se o sebe v The Last of Us: Part 2 dokáže postarat sama
The Last of Us z roku 2013 je pro mnohé hráče vrcholem minulé generace konzolí, takže pokračování vzbuzuje poměrně velká očekávání. Téměř dvanáctiminutové video, které Naughty Dog ukázali na E3 prezentaci Sony, skvěle pracuje s budováním atmosféry i kontrastem intimního momentu s brutálním násilím.
Skull and Bones
Ve Skull and Bones se spojíte s ostatními hráči a pak jim vrazíte šavli do zad
Sea of Thieves se dívá na pirátské řemeslo z vyloženě komiksového pohledu – vystřelujete se z děla, všechno je takové kreslené, místní kostlivci vám strach nenaženou. Skull and Bones od Ubisoftu sice na pohled vypadá výrazně realističtěji, ale historickou věrnost tady taky nečekejte. Válečné lodě se chovají spíš jako krasobruslaři než nemotorné dřevěné tanky, a nové záběry z hraní vám ukážou, že potopit soupeře zabere spíš vteřiny než minuty.
For Honor
Do For Honor přicházejí Číňané, startovní edice je na týden zdarma
Samurajové, Vikingové, evropští rytíři. To byl až doteď základ multiplayerové šermířské bojovky For Honor, a i když Ubisoft postupně přidával další hrdiny, až dosud se nedostalo na celou novou frakci. Ovšem chystaný update Marching Fire, který přijde ještě letos, s sebou přinese Číňany se svou vlastní kampaní – a kromě nich i dobývání hradů a další novinky.

Nejnovější články