Ellie se o sebe v The Last of Us: Part 2 dokáže postarat sama
zdroj: tisková zpráva

Ellie se o sebe v The Last of Us: Part 2 dokáže postarat sama

12. 6. 2018 6:35 | Video | autor: Šárka Tmějová |

The Last of Us z roku 2013 je pro mnohé hráče vrcholem minulé generace konzolí, takže pokračování vzbuzuje poměrně velká očekávání. Téměř dvanáctiminutové video, které Naughty Dog ukázali na E3 prezentaci Sony, skvěle pracuje s budováním atmosféry i kontrastem intimního momentu s brutálním násilím.

Ellie od prvního dílu rozhodně dospěla a v postapokalyptickém světě je minimálně prozatím bez otcovské figury v podobě Joela. Z vesnické tancovačky ve stanu se v myšlenkách přesouvá zpátky do zpustošené zástavby, kde plíživé pasáže střídají ty akčnější.

Kromě pistole se Ellie dokáže ohánět i s lukem, nožem nebo sekerou. Nutno podotknout, že šípů i munice bude opět zřejmě poskrovnu, a přestože si v případě prozrazení dokáže poradit, v ideálním případě by se o ní nepřátelé neměli dozvědět.

zdroj: Sony

Trailer ohromuje až překvapivým množstvím detailů i plynulostí boje – protivníci mají viditelné rány v místě poškození a Ellie samotná se v případě zranění za postižené místo drží. Zároveň ve videu není ani náznak houbovité nákazy, všichni nepřátelé jsou zatím čistě lidští.

The Last of Us: Part II zůstává očekávanou exkluzivitou pro PlayStation 4, ovšem bez i byť naznačeného data vydání. Dá se nicméně předpokládat, že by mohla vyjít během příštího roku.

Nejnovější články