Propouští se i u závodních mistrů Codemasters
zdroj: Foto: Electronic Arts

Propouští se i u závodních mistrů Codemasters

5. 12. 2023 14:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Seznam herních studií, která se letos nezbavují části svých zaměstnanců, stále řídne. Další firmou zeštíhlující stavy jsou britští Codemasters. Veteráni závodních titulů před nedávnem vydali svou první licencovanou rallye EA Sports WRC a nyní se museli rozloučit s blíže nespecifikovaným počtem zaměstnanců. Uvedla to společnost Electronic Arts ve vyjádření pro IGN.

Mluvčí neupřesňuje, kolik členů týmu o práci přišlo, hovoří ale o menších organizačních změnách. „Ve snaze přinášet úžasné hry a služby, které udrží naše hráče angažované, propojené a inspirované, se náš byznys neustále mění. Čas od času to vyžaduje provádět organizační změny malého rozsahu, které sladí naše týmy a zdroje s aktuálními potřebami a prioritami podnikání,“ uvádí mluvčí EA a dodává, že společnost nadále úzce spolupracuje s těmi, kterých se propouštění týká, a poskytuje jim potřebnou podporu.

Vydavatelství Electronic Arts odkoupilo studio Codemasters v roce 2021 za 1,2 miliardy dolarů (tehdy asi 26 miliard korun). Šéf EA Andrew Wilson se nechal slyšet, že chce tvůrcům závodních sérií jako Grid, F1 nebo Dirt nechat prostor udržet si svou identitu bez příliš mnoha vnějších zásahů. Nedlouho poté studio opustili tehdejší CEO Frank Sagnier i finanční ředitel Rashid Varachia. Součástí divize EA Sports se společně s Codemasters stali také Slightly Mad Studios, autoři Project Cars.

V květnu loňského roku se pobočka Codemasters v Cheshire spojila s dalšími závodními veterány, guildfordskými Criterion Games, a společně vytvořili Need for Speed Unbound. Birminghamská část Codies se v té době věnovala vývoji F1 23.

Ani jeden ze zmíněných titulů společně s červnovým EA Sports WRC však nezaznamenal výraznější komerční úspěch a budoucnost závodních her pod hlavičkou Electronic Arts je i ve světle čerstvého propouštění poměrně nejistá.

Vlny vyhazovů a firemního zeštíhlování letos otřásají prakticky celým herním průmyslem. Kromě Codemasters se propouštělo ve společnost jako Phoenix LabsWeta DigitalFree Radical DesignAsmodeeHumble GamesAmazonUbisoftCryptic StudiosBungieBeamdogCrystal DynamicsAscendantBlackbird InteractiveStriking DistanceCD ProjektMicrosoftMetaUnityBrace Yourself GamesRelic EntertainmentFiraxisEmbracer GroupNianticEpicTeam17 nebo Zen Studios.

Nejnovější články