I v Humble Games se musí zeštíhlovat a propouštět
zdroj: vlastní foto

I v Humble Games se musí zeštíhlovat a propouštět

15. 11. 2023 13:30 | Bleskovky | autor: Jan Slavík |

Tak že by se konečně příští týden v herním světě alespoň chvíli nepropouštělo? Tenhle to nevyjde, protože je teprve středa a už došlo k dvojitému zásahu – včera jsme psali o bezmála dvou stech lidí bez práce v herní divizi Amazonu, dnes se k nim přidává blíže nespecifikovaný počet propuštěných v Humble Games.

„Včerejšek byl pro Humble Games obtížným dnem. Můžeme potvrdit, že jsme se museli rozloučit s řadou drahocenných kolegů. Stejně jako na jiné společnosti i na nás tento rok dopadly trendy v průmyslu, které vyžadují restrukturalizaci, abychom firmě zajistili dlouhodobý úspěch,“ řekl tiskový mluvčí Humble Games.

Jestli bude propouštění v herním průmyslu tímto tempem pokračovat, seznam firem, které se musely letos rozloučit se svými zaměstnanci, se brzy nevejde na obrazovku a bude snazší vypsat studia, kde se nepropouští. Mezi jinými se letošní zeštíhlování týká firem AmazonUbisoftCryptic StudiosBungieBeamdogCrystal DynamicsAscendantBlackbird InteractiveStriking DistanceCD ProjektMicrosoftMetaUnityBrace Yourself GamesRelic EntertainmentFiraxisEmbracer GroupNianticEpicTeam17 nebo Zen Studios.

Nejnovější články