Sony kompenzuje hráče za výpadek PSN a předvádí PS4 hitovky roku 2015
zdroj: tisková zpráva

Sony kompenzuje hráče za výpadek PSN a předvádí PS4 hitovky roku 2015

2. 1. 2015 13:55 | Téma | autor: Adam Homola |

DDoS útokem způsobené Vánoční výpadky PlayStation Network a Xbox Live si Sony a Microsoft za rámeček nedají a bylo jasné, že firmy přijdou s jistou formou kompenzace. Sony se tak dle očekávání uchýlila k prodloužení služby PlayStation Plus pro všechny hráče, kteří ji měli aktivní 25. prosince. Mezi aktivní uživatele PS+ se při tom počítají hráči s předplacenou službou i s bezplatným zkušebním obdobím. Pokud splňujete dané podmínky, dočkáte se pěti dnů PlayStation Plus navíc.

Zatím není jasné, od kdy Sony PlayStation Plus prodlouží, ale pro aktivaci pěti dnů navíc nemusíte nic konkrétního dělat. Pokud splňujete potřebné podmínky, dojde k prodloužení automaticky.

Sony navíc přihazuje k prodloužení i 10% slevu na jeden nákup na PlayStation Network. Slevu pro změnu obdrží nejen uživatelé PS+, ale i všichni ostatní. Stačí mít jednoduše aktivní účet na PSN a kupón na malou slevu vás nemine. Tu navíc nemusíte použít jen na hry, ale na veškerý obsah, který se prodává na PSN. Datum vydání časově omezeného kuponu oznámí Sony v průběhu ledna na PS Blogu.

Sony rovněž na PS Blogu oznámila hry, které jsou v lednu uživatelům PS+ dostupné "zdarma". Majitelé PlayStation 4 si mohou stáhnout inFamous: First Light, samostatné DLC pro inFamous: Second Son s Abigail Walker v hlavní roli, které v naší recenzi dopadlo velmi dobře. Druhou zdarma dostupnou PS+ hrou pro majitele PS4 je The Swapper, atmosférická puzzle plošinovka, která v recenzi na Games dopadla ještě o fous lépe než First Light.

Majitelé PlayStation 3 si mohou v lednu bezplatně zahrát Prototype 2, jenž má sice do kvalit obou výše zmíněných her přeci jen trochu dál, ale pořád jde o nadprůměrnou akci (recenze). Protiváhou arkádové akci se zmutovaným hrdinou je roztomilý remake DuckTales: Remastered, kde se místo zbraní chopíte čaganu Strýčka Skrblíka.

Lednová nabídka her zdarma pro PS Vita zahrnuje oldschool arkádu Whoa Dave a klasiku nejklasičtější: Duke Nukem 3D Megaton Edition. Výjimkou je Německo, kde Sony nemůže Duka vydat, a místo něj nabízí arkádovou střílečku Gravity Crash Ultra.

Na závěr nelze vynechat hezké video taktéž z PS Blogu. Představuje patnáctku PS4 titulů, které vyjdou v roce 2015, a mají být důvodem, proč mít podle Sony PS4 doma pod televizí. Ze záběrů videa je jasné, že jde o pěknou směsici žánrů: od tříáčkových projektů, až po malé hříčky. Překvapivé ale je, že součástí výčtu je i No Man's Sky, protože doposud tvůrci nechtěli o termínu vydání hovořit. Podle videa ale hra vyjde ještě letos. Uvidíme.

Určitě nejde o kompletní výčet her, které vyjdou jenom na PS4 (případně PC), ale ne na Xbox One. Přesto jde o solidní základ, který sestává z následujících her:

Bloodborne
Uncharted 4
The Tomorrow Children
Until Dawn
Rime
Everybody's Gone To Rapture
The Order: 1886
The Vanishing of Ethan Carter (hra už na PC vyšla viz recenze)
The Witness
Volume
No Man's Sky
Hollowpoint
Fat Princess Adventures
Tearaway Unfolded
Alienation

Nejnovější články