Alienation

Alienation

Články

Arkádovky nemají budoucnost. Tedy alespoň ne v kancelářích Housemarque, kde vznikl Resogun

Finské studio Housemarque nás více jak 20 let zásobilo originálními tituly, z nichž ty nejlepší hledaly inspiraci u osmdesátkových arkádovek Eugena Jarvise. Vývojáři si letos splnili svůj největší dětský sen, když s touto legendou přímo spolupracovali na neonové twin-stick střílečce Nex Machina. Bohužel se ukázalo, že pozitivní hodnocení jejich her ještě neznačí prodejní úspěchy, a dalších barevných arkádovek se od Housemarque určitě nedočkáme.

Květnovými hrami zdarma na PS Plus jsou střílečka Alienation a Tales from the Borderlands

Předplatitelé služby PlayStation Plus se v květnu jako obvykle dočkají titulů zdarma, a tentokrát se urodila docela zajímavá nadílka, která potěší jak fanoušky zběsilých akcí, tak přemýšlivé typy, co si raději užijí kvalitní příběh plný obtížných rozhodnutí. Do prvního košíku patří střílečka Alienation, ten druhý pak reprezentuje vynikající adventura Tales from the Borderlands od studia Telltale.

Zběsilá střílečka Alienation nabídně tři typy vojáků a spoustu emzáků na odstřel

Ke konci dubna dorazí na PS4 top-down akce Alienation, v níž se můžete v doprovodu až třech dalších spoluhráčů pokusit spasit svět před invazí ze vzdálených končin vesmíru. Nová ukázka představuje tři hratelné typy bojovníků, což znamená, že každý bude mít v týmu specifickou roli.

Sony kompenzuje hráče za výpadek PSN a předvádí PS4 hitovky roku 2015

DDoS útokem způsobené Vánoční výpadky PlayStation Network a Xbox Live si Sony a Microsoft za rámeček nedají a bylo jasné, že firmy přijdou s jistou formou kompenzace. Sony se tak dle očekávání uchýlila k prodloužení služby PlayStation Plus pro všechny hráče, kteří ji měli aktivní 25. prosince. Mezi aktivní uživatele PS+ se při tom počítají hráči s předplacenou službou i s bezplatným zkušebním obdobím. Pokud splňujete dané podmínky, dočkáte se pěti dnů PlayStation Plus navíc.

Nejzajímavější nové hry z Gamescomu 2014

Letošní Gamecom byl překvapivě bohatý na oznámení nových her, o kterých jsme dosud neměli ani tušení, případně se jejich existence rýsovala jen v podobě spekulací a náznaků. Ne všechny nové hry ale stojí za pozornost a proto jsme na závěr výstavy vybrali deset čerstvě oznámených titulů, které nás zaujaly nejvíc.

Bleskovky

  • 27. 4. 2017 - Členové PS Plus programu obdrží v květnu Alienation (PS4), Tales from the Borderlands (PS4), Blood Knight (PS3), Port Royale 3: Pirates and Merchants (PS3), Laser Disco Defenders (PSV) a Type: Rider (PSV). (+video)

  • 9. 3. 2016 - Alienation dorazí na PS4 26. dubna. (+ trailer)

  • 11. 1. 2016 - Housemarque vydá Alienation 23. března.

  • 30. 10. 2015 - Duchovní nástupce Dead Nation s názvem Alienation, který je vyvíjen pod taktovkou Housemarque, vyjde 2. března 2016.

Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
29. května 2016
Recenze