Volume

Volume

Články

Best of 2015: Nejlepší indie (nezávislá) hra

Zatímco komunita nezávislých vývojářů roste každý den geometrickou řadou a začíná ji obcházet strašák údajně přesyceného trhu, generují šikovní tvůrci a studia z celého světa jednu zajímavou hru za druhou. Stačí si otevřít Steam, poslepu někam zapíchnout kurzor myši a máte obrovskou šanci, že objevíte nezávislou pecku. Výběr nejlepší indie hry byl proto jedním z nejobtížnějších v rámci všech kategorií. Nakonec jsme vybrali následující tituly, které nás v uplynulém roce oslovily ze všech nejvíce.

Vychází Volume, ryzí stealth z dystopické Británie

Konec srpna je časem malých, lákavých projektů. Jedním z nich je i Volume, hra od Mika Bithella, který stojí za povedenou Thomas Was Alone. Jeho nejnovější počin, který dnes vychází na PC, PlayStation 4 a PS Vita se vrhá do vděčného stealth žánru a vypadá vážně skvěle. Stojí na propracovaném editoru levelů, díky němuž ke stovce kampaňových misí budou moci hráči přidávat vlastní úrovně a sdílet je s ostatními.

Žánrově čistá stealth hra Volume vyjde v polovině srpna

Volume, inspirovaná stealth pasážemi v Metal Gear Solid hrách, se pokusí posunout žánr kupředu už 18. srpna letošního roku. Datum vydání oznámili vývojáři prostřednictvím nového traileru, který navíc slibuje, že hra vyjde v polovině srpna zároveň pro PC, PlayStation 4 a PS Vita.

Mike Bithell představuje nápadité protivníky ze stylové stealth akce Volume

Jméno Mike Bithell sice ještě není ověšené desítkou vydaných titulů, přesto by ale mohlo znít povědomě velké spoustě hráčů. Mike má totiž na kontě nezávislý hit Thomas Was Alone, který v průběhu více jak dvou let spatřil světlo světa rovnou na desítce platforem. Jeho dalším titulem je stealth akce Volume inspirovaná například slavnou sérii Metal Gear Solid, kterou Mike po několikaměsíční odmlce připomíná na záběrech videa zaměřeného na nepřátele.

Sony kompenzuje hráče za výpadek PSN a předvádí PS4 hitovky roku 2015

DDoS útokem způsobené Vánoční výpadky PlayStation Network a Xbox Live si Sony a Microsoft za rámeček nedají a bylo jasné, že firmy přijdou s jistou formou kompenzace. Sony se tak dle očekávání uchýlila k prodloužení služby PlayStation Plus pro všechny hráče, kteří ji měli aktivní 25. prosince. Mezi aktivní uživatele PS+ se při tom počítají hráči s předplacenou službou i s bezplatným zkušebním obdobím. Pokud splňujete dané podmínky, dočkáte se pěti dnů PlayStation Plus navíc.

Recept na úspěch podle tvůrce Thomas Was Alone? Stát jako vývojář za starou belu

Do vývoje her se dnes pouští kde kdo až v takové míře, že poslední rok stále častěji narážíme na úvahy, jestli trh už není přeplněný. Skutečnost, že se na Steamu kupuje více her než je v lidských možnostech vůbec hrát, situaci jenom dokresluje. Zlatý věk indie vývoje je částečně daný rozmachem digitální distribuce, částečně však i palbou příběhů zázračně úspěšných vývojářů v čele s Notchem a jeho Minecraftem. Mike Bithell, autor hopsačky Thomas Was Alone a logického Volume, se na to konto nechal během Develop Conference slyšet, že podobné "motivační" příklady úspěchu mohou být pro začínají vývoje spíše nebezpečné.
Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
27. srpna 2015
Recenze