Koukněte na našich 10 nejsledovanějších videí roku 2018
zdroj: tisková zpráva

Koukněte na našich 10 nejsledovanějších videí roku 2018

10. 1. 2019 16:45 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Už jsme vám prozradili, kterých deset článků patří k těm nejčtenějším v roce 2018. Nyní je načase posvítit si na další seznam top deseti, tentokrát ale videí s největším počtem zhlédnutí. Nezajímají nás v tomto případě oficiální trailery, ale pouze naše vlastní tvorba, tedy GamesPlaye, Retro GamesPlay, LongPlaye, Cluby a další formáty. Odhadnete, o které video byl největší zájem?

10. E3 2018: Záznam tiskové konference Electronic Arts

Možná by vzájemná pozice čtyř videí uzavírajících naši desítku vypadala za pár dní úplně jinak. Jejich počet zhlédnutí se totiž liší v pouhých jednotkách a aktuálně je na poslední pozici (velmi překvapivě) záznam tiskové konference Electronic Arts z loňské E3. Záběry z Anthem, potvrzení módu battle royale pro Battlefield V, oznámení Star Wars Jedi: Fallen Order, vydání Unravel Two a spousty dalších novinek se dočkaly tisíce diváků v doprovodu Adama, Vaška, Šárky a hostujícího Petra.

zdroj: tisková zpráva

9. Retro GamesPlay – Far Cry + Extra Round – Battle Chess

Několik následujích řádků patří našemu Retro oddělení a není se ani čemu divit při pohledu na legendární kousky, kterým se Pavel s Honzou věnovali. Far Cry dnes patří mezi největší značky, a i když třeba nejste spokojeni s jejím aktuálním směřováním, magoři v záporných rolích a přehánění v každém myslitelném aspektu hýbou masou hráčů. Avšak kořeny Far Cry jsou docela jinde, jak se můžete přesvědčit na vlastní oči.

zdroj: Archiv

8. Retro GamesPlay – Grand Theft Auto + Extra Round – Mars 5K

GTAčko platí za sérii, která jedinkrát nezaváhala (alespoň ne z hlediska hlavních titulů). Na každém Grand Theft Autu něco bylo, každé posunulo hranice her zase o kousek dál a jsme velice zvědaví, kdy a v jaké podobě se s ním opět setkáme. Nicméně už první městská akce v otevřeném světě stála za to. Dnes je pohled shora úsměvný, ale před 21 lety se člověk bavil leda tak hratelností.

zdroj: Archiv

7. Retro GamesPlay – Fallout

Far Cry 5 je sice velmi ujetá hra, ale své kvality rozhodně má. To samé nejde říct o Falloutu 76, který se stal průšvihem, jaký u Bethesdy nepamatujeme. Co si ale pamatujeme velmi dobře, jsou parádní kořeny série. A k těm se vrátila naše Retro dvojice v doprovodu Radara. Šlo zároveň o 200. díl Retro GamesPlaye, který se neobešel bez povedené šarády v úvodu videa.

zdroj: Archiv

6. Retro GamesPlay – Diablo + Extra Round – Perestroika

Loni jsme se dočkali oznámení nového Diabla, ale jak jistě víte, klidně bychom si takovou událost nechali ujít. Slavný zakladatel svého vlastního subžánru se chystá na mobily a fanoušci napjatě očekávající regulérní čtyřku od Blizzardu odvrací zrak. Není nic lepšího, než ho odvrátit směrem ke kvalitnímu prvnímu dílu.

zdroj: Archiv

5. GamesPlay – Universe Sandbox2 s Jiřím Grygarem

V loňském roce se nám podařilo zopakovat zdánlivě neopakovatelný GamesPlay s dlouho žádaným hostem – astrofyzikem Jiřím Grygarem, shodou okolností otcem našeho Lukáše Grygara. Společně si vyhradili sobotu (pouhý týden po 82. narozeninách hosta), aby odborným okem posoudili principy projektu Universe Sandbox2. Ohlas byl i tentokrát dobře slyšitelný.

zdroj: Archiv

4. GamesPlay – Red Dead Redemption II

To by bylo, aby se GamesPlay nejočekávanější hry roku nedostal do desítky nejsledovanějších videí. Sice to nedotáhl na bednu, ale bramborová medaile mu i tak sluší. Red Dead Redemption II nás po velmi dlouhém čekání naštěstí nezklamalo, o čemž svědčí naše další videa, spousta článků a povídání ve Fight Clubech. Nicméně největší pozornosti se dočkalo vůbec první redakční hraní.

zdroj: Archiv

3. Fight Club #362: O Kingdom Come s Martinem Klímou

A konečně se dostáváme na stupně vítězů, z nichž dva patří největší české události roku. Při příležitosti vydání historického RPG Kingdom Come: Deliverance jsme si do Fight Clubu pozvali producenta hry a spoluzakladatele studia Warhorse Martina Klímu. Podělil se s námi tehdy o zajímavé příhody z vývoje a povídal i o budoucnosti a některých číslech.

zdroj: Archiv

2. Retro GamesPlay – Half-Life

Half-Life loni oslavil své druhé kulatiny a my jsme to nenechali jen tak být. Patrik celou hru vůbec poprvé odehrál v rámci LongPlaye a samozřejmě nemohl chybět pohled zpátky do minulosti od Pavla a Honzy. V tomto případě není moc co dodávat. Snad jen, aby se případné trojky neujal tým stojící za Artifactem

zdroj: Archiv

1. LongPlay – Kingdom Come: Deliverance

A králem všech králů se i v tomto žebříčku stává Kingdom Come: Deliverance. Recenze české novinky byla naším nejčtenějším článkem, první záběry z hraní naším nejsledovanějším videem. Do tohoto LongPlaye jsme se vrhli rovnou ve třech bez předchozích zkušeností a prožili tak počáteční Jindrovy lapálie hezky zostra. Kingdom Come: Deliverance je zážitek, na který nezapomeneme. I když každý asi z jiného důvodu.

zdroj: Archiv

To by byl seznam nejsledovanějších videí loňského roku, za kterým nestojíme my, ale vy. Tímto bychom vám rádi poděkovali za vaši nemalou přízeň. A pojďme si dát takovou malou výhledovou anketu. Tipněte si, jaké video se dostane do deseti nejsledovanějších v aktuálním roce. Bude to GamesPlay některé z vycházejících pecek? Retro další slavné ikony? Nebo nás překvapí nějaký obsah ohledně Cyberpunku 2077? My se necháme překvapit.

P.S.: Ze seznamu bylo záměrně odstraněno video Retro GamesPlay: Ultima VII, které se sice navenek chlubí obrovským počtem zhlédnutí, ale ten je zapříčiněný dlouhodobým připnutím videa na titulní stránce našeho YouTubového kanálu. Reálný počet zhlédnutí je tedy mnohem nižší.

Nejnovější články