Gears of War 3
Věková dostupnost

Gears of War 3

Články

Rod Fergusson opouští Gears of War a jde dělat nové Diablo

Rod Fergusson je neodmyslitelně spjatý se sérií Gears of War, na jejíchž dílech nejprve spolupracoval a později je i vedl. Nyní se rozhodl pro změnu a studio The Coalition, kterému šéfuje, vymění za Blizzard a jeho Diablo.

Majitelé Gears of War: Ultimate Edition dostanou druhý a třetí díl na Xbox One zdarma

Nejeden hráč zklamaně konstatoval, že je sice hezké, že vyjde Gears of War: Ultimate Edition, ale rád by si na Xbox One zahrál i druhý a třetí díl. Tomu ovšem, jak se zdá, nebude nic bránit, tedy kromě faktu, že si na pokračování budou muset počkat dokud nebude zprovozněna zpětná kompatibilita (viz článek o ní). Následně majitelé Ultimate Edition dostanou na svůj účet i Gears of War 2, Gears of War 3 a aby se neřeklo Gears of War: Judgment.

Exšéf Epicu nevěří virtuální realitě a vývoj her považuje v dnešní době za příliš riskantní

Mike Capps se pro GamesIndustry rozpovídal o tom, proč se rozhodl v roce 2012 odejít z Epicu. Hráči od Cappse očekávali, že brzy po odchodu oznámí nové vývojářské aktivity, ovšem jak Mike sám s nadsázkou podotýká, proč by odcházel z nejlepší herní společnosti, jen aby založil novou? Nabídla však i další zajímavé postřehy a názory na současný stav i budoucnost herního průmyslu.

Kam se kutálejí digitální peníze?

Kdybyste se před nějakými deseti lety někoho zeptali, jestli ho také tak štvou DLCčka, asi by na vás nechápavě koukal. Koncept stažitelného obsahu je sice už poměrně letitá záležitost, jejíž původ můžeme vystopovat až do devadesátých let, avšak teprve rozšíření širokopásmového internetu a digitálních distribučních sítí (Steam, Xbox Live, PlayStation Network) propůjčilo vývojářům spolehlivé nástroje k tomu, jak z hráčů tahat peníze ještě dlouho po vydání samotné hry.

Hackeři, kteří se díky hrám dostali až do sítě americké armády, stojí před soudem

Jsou 'hackeři' a hackeři. První hledají pětiminutovou slávu pomocí DDoS útoků, ti druzí se dostanou díky krádežím dat a prolamování systémů od herních vývojářů až k počítačové síti americké armády. Což je věc, která se povedla uskupení Xbox Underground, jejíž členové, Kanaďan David Pokora a Američan Sanadodeh Nesheiwat, doznali vinu u federálního soudu v Delaware.

Další Gears of War? Spíš za dlouho a zřejmě jinak

Copak asi teď kutí Epic? Možná Fortnite, o kterém jsme už podezřele dlouho nic neslyšeli, možná něco jiného. Ať už to bude cokoliv, další díl Gears of War to asi nebude. Minimálně ne brzy. V rozhovoru pro IGN to potvrdil sám Phil Spencer, šéf Microsoft Studios. Gears jsou podle něj pro Epic spíše v pozadí, protože studio má plné ruce práce s licencováním Unreal Engine 4. Spencer ale naznačil, že by se Epic v případě Gears mohli pokusit o restart a udělat případný pátý díl drsnější.

Bleskovky

  • 17. 5. 2022 - Microsoft možná chystá kolekci série Gears ve stylu Master Chief Collection

  • 8. 11. 2017 - Další videa porovnávající grafiku her na jednotlivých konzolích: Final Fantasy XV (Xbox One X vs PS4 Pro), Gears of War 3 (X360 vs Xbox One vs Xbox One X).

  • 8. 11. 2017 - Na seznam her podporujících Xbox One X přibyl Skate 3, Gears of War 3 a Mirror’s Edge.

  • 3. 5. 2016 - Vývoj prvního Gears of War stál 12 milionů dolarů, třetí díl už 4 - 5x více. V Epic Games předpokládali, že čtvrtý díl vyjde na více jak 100 milionů dolarů, po zvážení tak raději práva na hru prodali Microsoftu.

  • 4. 8. 2015 - Gears of War Ultimate Edition nabídne kromě přepracované jedničky také původní Gears of War 2, Gears of War 3 a Gears of War: Judgment. DLC kompilace neobsahuje, avšak pokud ho již máte zakoupený, bude vám fungovat.

  • 25. 6. 2015 - Členové Xbox Live Gold programu získají v červenci 2015 zdarma Xbox One hry Assassin’s Creed IV: Black Flag a So Many Me. Majitelé X360 obdrží Plants vs. Zombies a Gears of War 3.

Hodnocení
GAMES.cz
9/10
Datum recenze:
20. září 2011
Recenze