Rod Fergusson opouští Gears of War a jde dělat nové Diablo
zdroj: NAG.co.za

Rod Fergusson opouští Gears of War a jde dělat nové Diablo

6. 2. 2020 10:36 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Rod Fergusson je neodmyslitelně spjatý se sérií Gears of War, na jejíchž dílech nejprve spolupracoval a později je i vedl. Nyní se rozhodl pro změnu a studio The Coalition, kterému šéfuje, vymění za Blizzard a jeho Diablo.

Rod Fergusson začal kariéru v Microsoftu v roce 1996, kde se podílel na vývoji Microsoft Train Simulator. Po jedenácti letech přesedlal na Epic Games, kde se začal podepisovat pod každý jimi vydaný díl Gears of War.

V roce 2012 si odskočil k Irrational Games, kde pomohl s dokončení Bioshock Infinite, ale hned po jeho vydání o půl roku později se mu naskytla příležitost vrátit se k sérii Gears of War, kterou odkoupil Microsoft.

Na nabídku kývl a stal se šéfem studia The Coalition, odkud dal světu čtvrtý a pátý díl série se sarančaty, ale po dalších dvou dílech je zřejmě opět čas na změnu. Fergusson se na svém Twitteru rozloučil s týmem, lidmi z Xboxu a fanoušky série, na které roky pracoval.

V navazujícím příspěvku dodává, že zanechává sérii v dobrých rukou studia a těší se na vydání Gears Tactics, ke kterému dojde 28. dubna. Pod příspěvkem mu poděkovaly a popřály štěstí osobnosti jako Phil Spencer nebo Cliff Bleszinski a také studio inXile Entertainment.

Fergusson se v březnu přidá ke společnosti Blizzard, kde bude „dohlížet na sérii Diablo“. Konkrétní pozici ještě neprozradil, ale zjevně bude dělat to, co mu jde nejlíp – vést projekty ke zdárnému konci.

Blizzard má už nějakou dobu ve vývoji mobilní Diablo Immortal a Diablo IV, které se podle Jasona Schreiera a jeho zdrojů v průběhu vývoje několikrát pozměnilo. Možná se v tom studio Blizzard nadále plácá a obavy ze stejně špatného launche, jakým si prošlo Diablo III, ho přiměly najmout člověka, jehož portfolio ohromí.

Doufejme tedy, že čtvrté Diablo pod dohledem Roda Fergussona dopadne nad očekávání, a že třeba i to mobilní Immortal nebude jen peníze dolujícím nesmyslem.

Za titulní obrázek děkujeme webu NAG.co.za.

Nejnovější články