Řada letošních novinek včetně The Outer Worlds a The Sinking City bude na rok exkluzivní u Epicu
zdroj: tisková zpráva

Řada letošních novinek včetně The Outer Worlds a The Sinking City bude na rok exkluzivní u Epicu

21. 3. 2019 11:20 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Exkluzivní bitva mezi stále dominantním Steamem a agresivně útočícím Epicem pokračuje ve velkém. Nejenže si Epic Games Store urval možnost jako jediný vydat počítačové verze tří promakaných adventur od studia Quantic Dream, ale přihazuje k tomu ještě roční exkluzivity několika nejočekávanějších titulů letošního roku.

Vážně nejde o žádné drobky, nad kterými byste pro jejich absenci na Steamu mávli rukou. Například takové The Outer Worlds od tvůrců Fallout: New Vegas je minimálně v naší redakci ostře sledovaným projektem. Jeho tvůrce, tedy studio Obsidian Entertainment, nyní vlastní Microsoft, což znamená, že hra vyjde i v obchodě Microsoftu, ale na Steamu až v roce 2020.

Další hry, které podlehly rozjeté mašině Epicu, jsou Ancestors: The Humankind Odyssey, která mě ale svými prvními záběry z hraní úplně nepřesvědčila, Control od talentů z Remedy, na kterou jsem velice zvědavý, nedávno odložené lovecraftovské The Sinking City, zajímavě vypadající strategie Industries of Titan a originální adventura Afterparty od tvůrců Oxenfree (právě Oxenfree je mimochodem ode dneška do 4. dubna zdarma právě v Epic Games Storu).

zdroj: Archiv

Tyto hry se přidávají k dříve oznámeným titulům, které na Steamu buď vůbec nevyjdou, nebo vyjdou se zpožděním. Řadí se k nim Metro Exodus, Satisfactory, Phoenix Point, The Division 2, Ashen, Close to the Sun, Dangerous Driving, Dauntless, Genesis Alpha One, Hades, Journey, Operencia: The Stolen Sun, Rebel Galaxy Outlaw a i když se mi to pomalu nechce věřit, tak i spousta dalších.

Epic se nedávno pochlubil klasickou roadmapou, která bývá součástí her v early accessu. Ale jak se zdá, i obchod může odstartovat s minimem funkcí a postupně přidávat prvky, na které je dnešní zákazník dávno zvyklý. A mezitím láká miliony hráčů na očekávané hry, které jinde neseženou. Teď už jen čekám, kdy Epic oznámí vlastní herní streamovací službu...

Nejnovější články