Detroit: Become Human, Heavy Rain a Beyond: Two Souls vyjdou na PC
zdroj: tisková zpráva

Detroit: Become Human, Heavy Rain a Beyond: Two Souls vyjdou na PC

21. 3. 2019 10:30 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Heavy Rain, Beyond: Two Souls, Detroit: Become Human. Všechno to jsou nesmírně zajímavé adventury, které si zakládají na perfektním vizuálním zpracování a filmovém, někdo by řekl hollywoodském vyprávění. Některé se povedly víc (američtí androidi), některé míň (duch a Ellen Page). Všechny však spojovala exkluzivita na PlayStation – a ta brzo skončí. Hry studia Quantic Dream se chystají na počítače.

Díla Davida Cage jsou v herním průmyslu tak trochu unikát. Interaktivní filmy, které by teoreticky měly reagovat na každé vaše rozhodnutí a změnit podle toho příběh (v praxi to funguje jenom občas), a zároveň plné quick time eventů, které můžou kdykoliv zabít kteroukoli postavu, klidně i tu hlavní. A samozřejmě bez manuálního ukládání.

To všechno, spolu s často dost kolísavou kvalitou Cageova scénáře, znamená, že jejich dosah byl omezený – zkrátka to nejsou hry pro každého. Už jen proto, že každý pod televizí nemá PlayStation. Tahle platformová exkluzivita teď končí, ale nahradí ji exkluzivita jiná.

Všechny tři hry totiž na PC vyjdou pouze skrz Epic Games Store, který si tak připravuje další blyštivé návnady na hráče, kterým se pořád ještě nechce instalovat nový launcher a používat obchod, který v mnohém nedosahuje kvalit lídra trhu, Steamu.

A minimálně Detroit za takovou úvahu rozhodně stojí. Vešel se do desítky našich nejlepších her roku, Šárka z něj v recenzi byla nadšená (Lukáš v LongPlayi už méně), a já osobně můžu říct, že ačkoli mám opět hodně výhrad ke scénáři, je to nejlepší Cageovo dílo, které jsem hrál. Ani honba za Origami Killerem v Heavy Rainu mě nedokázala vtáhnout tak jako Connor, Kara a Markus.

Karty her v Epic Storu zatím tvrdí, že Cageových mistrovských a/nebo diletantských kousků (záleží na úhlu pohledu) se dočkáme „Brzy“, takže dilema, zda se u tvůrců Fortnite kvůli nim registrovat, ještě můžete odložit. Přesně to samé ostatně platí o další slavné exkluzivitě na PlayStation, kouzelné Journey.

Nejnovější články