Epic Games Store se brzy dočká redesignu, chystá i uživatelské recenze a achievementy
zdroj: Epic Games

Epic Games Store se brzy dočká redesignu, chystá i uživatelské recenze a achievementy

18. 3. 2019 14:47 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Téma se ani po čtvrt roce nezměnilo. Epic Games Store leží mnohým v žaludku kvůli exkluzivním nabídkám, ale stejně tak nelze přehlédnout jeho syrovost. E-shopu zkrátka chybí obrovské množství funkcí, na které je dnešní zákazník zvyklý díky zavedené konkurenci. Ale kdo si počká, ten se dočká a díky odtajněné roadmapě můžete zhruba tušit, kdy přijdou které změny.

Šikovná organizační pomůcka Trello se stala prostředkem, kterým Epic sděluje své plány do budoucna celému světu. Změny jsou rozdělené do čtyř časových období – první nálož změn dorazí v průběhu následujících tří měsíců, další od čtvrtého do šestého měsíce odteď, pár věcí bude trvat ještě déle a najde se několik položek, které nemají vůbec žádné předběžné datum.

V nejbližší době se dočkáte vyhledávání podle žánru a tagů (samotné vyhledávání přibylo před pár dny), dojde ke zlepšení offline módu a konečně se objeví možnost ukládání postupu do cloudu. Epic Games Store přinese taktéž lepší podporu DLC a zbaví se embedovaných videí z YouTube, s čímž obojím souvisí redesign stránek s nabídkami, které by (doufejme) měly být přehlednější.

Epic Trello zdroj: tisková zpráva

V dalších třech měsících se vám naskytne možnost psát uživatelské recenze a jsem velmi zvědavý, jak se Epic postaví k review bombingu. Vzorem mu může být sám Steam (viz článek). K dalším zajímavým podsystémům patří seznamy přání, ukazování odehraného času, podpora modifikací, další možnosti platby a další měny.

Mnohými očekávané achievementy dorazí nejdříve za půl roku, stejně jako pořádný nákupní košík a další vylepšení. Bez bližšího upřesnění jsou automatické refundy, možnost dávat hry darem a pravděpodobně spuštění vlastního obchodu s hrami pro Android.

Epic Games Store toho má před sebou opravdu hodně, mnohem víc než za sebou. Od jeho spuštění přibyla kromě vyhledávání možnost pre-loadingu her, regionální ceny, offline mód a bundly, které až v druhé plánované vlně poznají, které hry z nich už máte a podle toho upraví svou cenu.

Nejnovější články