Grand Theft Auto IV

Grand Theft Auto IV

Články

Jak vzpomínáme na GTA IV

Ohlédnutí po 15 letech

Tvůrce série GTA Dan Houser odchází z Rockstar Games

„Dle západní medicíny se ischias, zvaný lidově houser či ústřel, objevuje převážně ve středním věku, a to hlavně pak u mužů. Jedná se o náhle vzniklé bolesti v oblasti bederní páteře,“ píše se na webu Patentní medicína. Dan Houser si sice prošel dovolenou, o jejíž délce se nikomu z nás ani nesnilo, ale asi to nebude bolest zad, kvůli níž opouští slavnou společnost, kterou pomohl založit.

Bratránek Roman nemůže na bowling aneb GTA 4 si už na Steamu nekoupíte

Aktualizace (14. 1. 2020, 9:19): Rockstar se pro web USgamer vyjádřil k pozastavení prodeje GTA 4 na Steamu. „Grand Theft Auto 4 bylo původně vytvořené pro platformu Games For Windows Live, jejíž podpora skončila. Nemůžeme proto generovat nové klíče a prodávat tak současnou verzi hry. Hledáme náhradní řešení pro distribuci PC verze GTA 4 a informace zveřejníme, jak jen to bude možné.“ Microsoft GFWL přestal vývojářům nabízet v roce 2014, ve starších titulech se do něj můžete přihlásit použitím standardního Xbox Live účtu, který lze použít i pro všechny ostatní služby společnosti. Velká část studií ale implementaci služby ze svých her odstranila, aby se vyhnula podobným problémům.

Rockstar žaluje BBC kvůli filmovému zpracování sporu o násilí v GTA

Take-Two ruku v ruce s Rockstar Games vznášejí žalobu na Britskou BBC kvůli údajnému porušení ochranné známky série Grand Theft Auto v chystaném snímku Game Changer. Film se má totiž věnovat příběhem studia Rockstar a řadou kontroverzí, kterou série GTA už léta vyvolává. Studio se údajně spolu s vydavatelem pokoušelo s BBC mluvit a vyrovnat celý spor mimo soudní síň. Výsledku se však nedohrabali, a tak je momentálně na programu žaloba. Alespoň tak to uvádí prohlášení zaslané Rockstarem redakci IGN.

DLC

Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City
9/10
Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City
Akční
PC, PlayStation 3, Xbox 360
9. říjen 2009
Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony
Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony
Akční
PC, Xbox 360
říjen 2009
Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned
9/10
Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned
Akční
PC, PlayStation 3, Xbox 360
17. únor 2009
Hodnocení
GAMES.cz
9/10
Hodnocení čtenářů:
90/100
Datum recenze:
28. dubna 2008
Recenze
Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
8. prosince 2008
Recenze