Rockstar údajně zařízl remastery Red Dead Redemption a GTA IV
zdroj: Rockstar

Rockstar údajně zařízl remastery Red Dead Redemption a GTA IV

7. 7. 2022 10:33 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zatímco u nás panovaly svátky, ve světě kolovala zpráva o zrušení dosud neoznámených remasterů dvou skvělých her od Rockstaru – Red Dead Redemption a Grand Theft Auto IV. A protože tento drb nepochází jen z jednoho zdroje, začínáme této smutné zprávě pomalu, ale jistě věřit.

Jako první s ní přišel twitterový účet Tez2, poměrně věrohodný vynašeč informací o společnosti Rockstar Games. Ten tvrdil, že „podle spolehlivého zdroje se znalostí přesných plánů Rockstaru byly před lety na stole remastery GTA IV a RDR1, ale Rockstar si to s projekty nakonec rozmyslel“.

Tez2 k tomu dodává domněnku, že na vině by mohlo být vlažné přijetí loňské remasterované kolekce Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition. Připomeňme, že tyto remastery třetího dílu, Vice City a San Andreas vyšly v otřesném stavu plném bugů a špatných rozhodnutí. Rockstar se musel fanouškům omlouvat za nevídaně příšernou kvalitu svého produktu, který pak po nějakou dobu opravoval.

Přitom ale od vydavatelství Take-Two zaznívala spokojenost. Šéf společnosti Strauss Zelnick letos v lednu tvrdil, že se produktu daří skvěle, načež v únoru prohlásil, že se prodává vyloženě nad očekávání. Tehdy se odhadovalo, že se remasterovaná trilogie blížila 10 milionům prodaných kusů za pouhého čtvrt roku.

Ale v Rockstaru si zjevně mysleli na víc a zároveň mohli zjistit, že remastery vyžadují mnohem více péče a hráči se nenechají opít odfláknutým rohlíkem. Původní drb záhy podpořilo Kotaku, které má prý stejné informace o zaříznutí remasterů Red Dead Redemption a Grand Theft Auto IV od svých zdrojů.

Kotaku k tomu má i dodatečné informace. Dalším důvodem, proč jsou remastery momentálně ze stolu, je soustředění vývoje na letos oznámené Grand Theft Auto VI, přičemž podle zdrojů nejsou remastery zcela zavržené a mohla by na ně přijít řada po vydání nového dílu slavné městské akce. To by ale znamenalo, že si na omlazeného pistolníka Johna Marstona a zkrášleného přistěhovalce Nika Bellica počkáme mnoho dlouhých let.

Nejnovější články