Ve studiu Bossa, které stojí za Surgeon Simulatorem, se propouští
zdroj: Bossa Studios

Ve studiu Bossa, které stojí za Surgeon Simulatorem, se propouští

9. 1. 2024 9:00 | Bleskovky | autor: Jakub Malchárek |

Ani v roce 2024 zřejmě nebudeme ušetřeni smutných zpráv o hromadném propouštění v herním průmyslu. Britské studio Bossa Studios, které stojí například za ztřeštěnými Surgeon Simulator nebo fyzikální hříčkou I Am Bread, se rozloučilo s asi třetinou zaměstnanců. Informaci zveřejnil server GamesIndustry.biz. O práci přišlo ke konci loňského roku 19 lidí, především testeři, produkční role a spolupracovníci mimo Spojené království.

Podle spoluzakladatele studia Henriqueho Olifiera studio postihly na těžké časy kvůli sledu hned několika nešťastných událostí. Především pak kvůli silné soupisce her, které vyšly v září a odvedly pozornost od menších titulů. Vývojář tak musí razantně zeštíhlovat, nadále pak soustředí veškerou zbylou sílu na chystanou hru Lost Skies.

Od loňského roku přišlo podle odhadů o práci v herním průmyslu přes 10 tisíc lidí. Propouštělo se ve společnostech jako Hasbro, CodemasterstinyBuildPhoenix LabsWeta DigitalFree Radical DesignAsmodeeHumble GamesAmazonUbisoftCryptic StudiosBungieBeamdogCrystal DynamicsAscendantBlackbird InteractiveStriking DistanceCD ProjektMicrosoftMetaUnityBrace Yourself GamesRelic EntertainmentFiraxisEmbracer GroupNianticEpicTeam17 nebo Zen Studios.

Nejnovější články