The Bard's Tale IV: Barrows Deep

The Bard's Tale IV: Barrows Deep

Články

Definitivní, značně vylepšená edice The Bard’s Tale IV: Director’s Cut vyjde příští měsíc

Téměř po roce od vydání dobrého, ale bohužel ne skvělého dungeon crawlerového RPG The Bard’s Tale IV: Barrows Deep se všichni čekatelé dočkají obřího updatu, který hru vylepší po technické stránce a přidá i nový obsah. V obchodech se zároveň objeví verze The Bard’s Tale IV: Director’s Cut určená pro nové hráče.

Zklamalo vás The Bard’s Tale 4? Počkejte si na Director's Cut

Pokračování kultovních RPG z osmdesátých let The Bard’s Tale 4: Barrows Deep se loni nedočkalo tak nadšených ohlasů, jak by studio inXile možná čekalo. Pokud patříte k té části fanouškovské základny, kterou dungeon crawler spíše zklamal, ale přesto zaujal, možná si budete chtít počkat na update 2.0. Tvůrcům totiž trochu nabobtnal pod rukama, takže po vydání přemění vaši hru na verzi Director’s Cut.

Brian Fargo si pochvaluje zakoupení Microsoftem a odkládá svůj důchod

Oznámení o tom, že Microsoft zakoupil studio inXile, které stojí za skvělými RPG jako Torment: Tides of Numenera či Wasteland 2 Director’s Cut (vážně, DC verze je skvělá!), bylo přijato se smíšenými emocemi. Mnozí se bojí, aby se osobité studio Briana Farga v Microsoftu nerozplynulo. Právě Brian Fargo si ale transakci pochvaluje a přímo i mezi řádky naznačuje proč. A ne, kvůli penězům to není.

Microsoft koupil tvůrce RPG z Obsidianu a inXile

Před měsícem provalené tajemství, které se zdálo být jen spekulací, se o víkendu potvrdilo. Společnost Microsoft skutečně koupila studio Obsidian Entertainment, tvůrce dvou dílů oldschoolového RPG Pillars of Eternity a opěvovaného Falloutu: New Vegas. Ale aby toho nebylo málo, překvapila ještě další akvizicí studia inXile Entertainment, které znáte díky druhému Wastelandu, Torment: Tides of Numenera a novince The Bard’s Tale IV: Barrows Deep.

Vyšlo The Bard’s Tale IV: Barrows Deep – oldschoolové RPG v moderním hávu

Brian Fargo konečně dotáhl svůj nový projekt do konce. Pokračování série The Bard’s Tale jsme se dočkali po opravdu dlouhých 30 letech. Taková časová propast dělí třetí díl The Bard’s Tale III: Thief of Fate a čerstvou novinku The Bard’s Tale IV: Barrows Deep. Start bohužel není úplně hladký.

Příští týden vychází první díl remasterované trilogie The Bard's Tale

První díl dungeon crawlerové série s názvem Tales of the Unknown, Volume I: The Bard's Tale vyšel v roce 1985 původně pro Apple II. O rok později následovalo pokračování The Bard's Tale II: The Destiny Knight a celý příběh se roku 1988 na dlouhou dobu uzavřel třetím dílem The Bard's Tale III: Thief of Fate. Pokud vás série minula (například stejně jako mě z důvodu vlastní neexistence), ale pokukujete po nadcházejícím plnohodnotném čtvrtém dílu The Bard's Tale IV: Barrows Deep, pak si brzy můžete doplnit přes 30 let staré vědění díky remasteru původní trilogie.

Bleskovky

  • 8. 1. 2021 - Tvůrci Wasteland 3 pracují na akčním RPG z pohledu první osoby

  • 29. 8. 2019 - Xbox Game Pass dnes rozšiřuje The Bard's Tale IV ve verzi Director's Cut.

  • 18. 9. 2018 - Pokud The Bard's Tale IV: Barrows Deep prodá během prvních 18 měsíců 2 miliony kopií, Brian Fargo se pokusí odkoupit Interplay.

Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
9. října 2018
Recenze