To nejlepší z Games.cz - zase začínáme hrát
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - zase začínáme hrát

24. 6. 2018 10:43 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Po minulé náloži z E3 se tentokrát můžeme vrátit k normálu. Hromada novinek z dodatečných oznámení z E3 už tak nějak utichla, Patrik se nám z Los Angeles v pořádku vrátil a v redakci tak fungujeme zase normálně. A hrajeme spoustu her – Unravel Two, Wreckfest, Mario Tennis Aces, Onrush, Stellaris, Warhammer 40000: Inquisitor a další aktuální i méně aktuální kousky. A na další se těšíme, takže zůstaňte naladěni a těšte se na nadcházející články a videa!

Recenze

Hardware

Patrik a jeho dojmy z E3

Novinky

Serious Sam 4: Planet Badass
Serious Sam 4: Planet Badass na vás v jednu chvíli pošle 100 tisíc nepřátel
Serious Sam se nikdy nedržel zpátky, a to rozhodně platí i o chystané čtyřce s podtitulem Planet Badass. Před pár měsíci jsme viděli první teaser, v němž titulní hrdina drandí na motorce nekonečnými poli a kosí u toho monstra, a E3 konečně prozradila něco o samotné hratelnosti. Nejzajímavější informace? Sam bude tentokrát mít na krku naprosto bezprecedentní počet nepřátel.
Volcanoids
Volcanoids: Česká survival hra s razicím štítem v hlavní roli
Zakrtkovat! Legendární hláška z československého televizního seriálu Návštěvníci najde trefné využití i v případě survivalu Volcanoids. Zakrtkovat! Namísto VAZ 2121 se do země začne zahrabávat steampunková vrtná souprava a během chvíle zmizí v nitru ostrova. Jedině tak unikne žhavé lávě z vybuchující sopky, a jedině tak se dostane k technologiím a materiálům nutným pro další vylepšování. Pohled na stroj, který se s elegancí tisícitunového skokana do vody noří do země, aby se po vynoření rozložil na mobilní základnu, mě při prezentaci naplňuje dětským úžasem a nadšením. Není to však to jediné, co tým Tomáše Rampase se zkušenostmi ze Space Engineers připravuje.
Call of Cthulhu - trailer
Hlavní hrdina Call of Cthulhu jen těžko zůstane příčetný
Letošek by měl být dobrým rokem pro všechny příznivce spících antropomorfních chobotnic, co jen tak mimoděk inspirují kulty plné šílených fanatiků. Lovecraftova mytologie se objeví jak v detektivce The Sinking City, tak v chystaném hororu Call of Cthulhu. Ten se na E3 prezentoval novým trailerem, který ukáže, že největším nebezpečím nebudou chapadla temných bohů, ale eroze vaší příčetnosti.
Frostpunk
Nekompromisní Frostpunk je teď díky módu Survivor ještě drsnější
Příběhovou survival strategii Frostpunk mezi jednoduché hry určitě zařadit nemůžeme, ale přesto si fanoušci říkají o další výzvu. Vývojáři z 11 bit studios naštěstí naslouchají a vydávají update 1.10, jehož hlavní novinkou je zbrusu nový mód Survivor. V něm se s vámi nikdo a nic mazat nebude, přežití bude mnohem těžší a smrt tu na vás číhá opravdu všude.
V-Rally 4
V-Rally 4 je arkáda s lehkými možnostmi simulace – dojmy z hraní na E3
Zítra tomu bude přesně šestnáct let od dosud posledního dílu závodní série V-Rally. Ta se letos vrací s číslovkou čtyři a už v oznámení slibovala ty nejšílenější závody na poli rally. V redakci jsme vždy rádi za každou další závodní arkádu, i když to ne vždy dopadá dobře (teď koukám na tebe, Gravele). Na E3 jsem tak neváhal a usedl za gamepad V-Rally 4 po boku německého kolegy a rivala.
Starlink: Battle for Atlas
Vesmírná akce Starlink se začíná vybarvovat, naznačuje rozsáhlé RPG prvky a obří světy
Starlink: Battle for Atlas se pořád prezentuje jako přístupná vesmírná střílečka cílená spíše na mladší publikum, ale najednou se začíná vybarvovat v jiných tónech. Hra vyjde na PlayStation 4, Xbox One a Switch už v říjnu a podle nových ohlasů z E3 2018 jde o akčnější No Man’s Sky v menším, ale přesto obrovském měřítku.
Scrolls
Karetka Scrolls od tvůrců Minecraftu mění název a bude pokračovat zdarma na komunitních serverech
Zopakovat úspěch Minecraftu je nadlidský, ne-li zhola nemožný úkol. Studio Mojang to před léty zkusilo s taktickou karetní hrou Scrolls a pohořelo jako svitek nacucaný lihem. V létě roku 2015, tedy pouhý půlrok po vydání hry, jsme se dozvěděli o ukončení podpory ze strany vývojářů. Servery nakonec běžely až do letošního února, kdy se nadobro vypnuly. Na druhou stranu nám bylo slíbeno odemčení hry úplně všem pomocí komunitních serverů. A tak se právě teď stalo.
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077 vám nedovolí řídit létající auta a nenabídne mikrotransakce
Do včerejšího Fight Clubu jsme si pozvali Bětku Trojanovou, která měla (na rozdíl ode mě) to štěstí, že se na E3 zúčastnila prezentace očekávaného Cyberpunku 2077 za zavřenými dveřmi. Pokud vás tedy zajímají její dojmy, neváhejte kouknout na záznam videa. Bětce jsem položil dotaz ohledně možnosti létání s auty, ale o ničem takovém se v prezentaci prý nehovořilo. Teď už víme proč. Bohužel.
NHL 19
V NHL 19 si zabruslíte na rybníku, ale opět pouze na konzolích
Příští rok se různé sportovní série od EA konečně přehoupnou k hezky kulatému číslu 20, a tak možná dává symbolický smysl nechat si opravdovou revoluci až na další ročník. Nasvědčovalo by tomu alespoň oznámení NHL 19, která do vínku nedostala ani tolik žádaný nový engine Frostbite, ani PC port. Místo toho se musí spokojit se zamrzlými kanadskými rybníky a Waynem Gretzkym.
Steam slevy
Za úpění peněženek vypukly letní slevy na Steamu
Naprosto všichni uživatelé Steamu sdílejí jeden zásadní problém: mají příliš málo her a příliš mnoho času na to, aby je hráli. Těžko najdete člověka, který má v knihovně víc jak dva, tři tituly, a absolutní neochota Valve pořádat slevové akce tuhle krizi jen prohlubuje. Gaben a spol. si naštěstí konečně uvědomili pomýlenost svého konání, a tak se celý svět na čtrnáct dní ponoří zcela nového zážitku – letních slev na Steamu.
The Lord of the Rings: Living Card Game
Počítačová verze vynikající LotR: The Card Game vypráví příběhy ze Středozemě
Dvě obří krabice s karetní hrou pojmenovanou jednoduše The Lord of the Rings: The Card Game mně i mým kamarádům za ta léta přinesly spoustu potěšení. Koncept je jednoduchý – buď sami, nebo kooperačně se spoluhráčem sestavíte balíček hrdinů z Pána prstenů a pak se vydáte potírat zlo v podobě předem připravených karet sloužících Temnému pánovi. Je to ale docela drahá legrace, a tak zvědavě pokukuju po The Lord of the Rings: Living Card Game.

Videa

Nejnovější články