Resident Evil: Revelations 2
Věková dostupnost

Resident Evil: Revelations 2

Články

Nintendo oznámilo spoustu her pro Switch. V čele jsou pecky od Bethesdy

Nabídka her pro Nintendo Switch se pomalu, ale jistě rozrůstá. Majitelé konzole se dosud museli spokojit s pouhými šesti velkými tituly, mezi nimiž naleznete Zeldu, Maria a králíky, Mario Kart 8 Deluxe, mlátičku Arms, další mlátičku Ultra Street Fighter II a onlinovku Splatoon 2. To není zrovna moc na půl roku starý hardware. Jistě, v online obchodě jsou desítky dalších, ale poměrně menších her. Na druhou stranu, budoucnost na nás září jak výbuch supernovy a po včerejších oznámeních skrze Nintendo Direct je pořízení konzole lákavější, než kdy předtím.

Ultra Street Fighter II pro Switch se prodává dobře, Capcom zvažuje další předělávky

Je to jeden z těch případů, kdy je hra (v našem případě Ultra Street Fighter II) chladně přijata světovými médii, ale přesto se může pochlubit nemalými čísly prodaných kusů. V případě této mlátičky se bavíme o téměř půl milionu prodaných kopií od vydání na konci letošního května (dle vyjádření Takaši Močizukiho z Wall Street Jurnal). Je třeba říct, že kritika se na bojovku snášela především kvůli vysoké cenovce, ale o to je finanční úspěch větším paradoxem. Pro vydavatelskou společnost Capcom to není jen úspěch, ale i důkaz důležitosti konzole od Nintenda. Díky tomu se můžete těšit na další porty na Switch z portfolia Capcomu.

GamesPlay: hrajeme epizodickou hororovku Resident Evil: Revelations 2

V textové recenzi Resident Evil: Revelations 2 se můžete dočíst, že navzdory jistým nedostatkům jde o výbornou akční adventuru a survival horor v jednom, který umí navodit atmosféru RESI 4, aniž by ale působil zastarale. Tak alespoň hovoří autor recenze Honza Olejník, který své hodnocení hry rozvede a podpoří názornou ukázkou v následujícím gamesplayi.

Dojmy z hraní RESI: Revelations 2 - první dvě epizody ujdou, ale raději počkejte až vyjdou všechny

Když se člověk zamyslí nad tím, jak se rodina her v sérii Resident Evil rozrostla od dob úvodní PlayStation trilogie, jde z toho hlava kolem. Krom klasické dějové linky tu je bezpočet nejrůznějších levobočků, vyprávějících o všech možných a nemožných postavách, které se neustále dostávají do křížku s dalšími a dalšími zlotřilými společnostmi. A kdo nedává bedlivý pozor a nehraje každý díl Resident Evil, nejspíš se velmi brzy v tom děsném propletenci ztratí. Inu, slovy Tomáše Hanáka: „To už aby si člověk dělal grafy…“

Třetí epizoda Resident Evil: Revelations 2 láká trailerem a obrázky

Capcom se očividně nebojí experimentovat ani se svými nejdůležitějšími značkami. Jednou z nich je bez pochyby Resident Evil a ještě než se dočkáme snad už opravdu dobrého plnohodnotného pokračování hlavní série, čeká nás ještě pár odboček. A to minimálně ve formě dalších epizod aktuální Resident Evil: Revelations 2, jehož třetí epizoda už klepe na dveře a právě na ni se soustředí nový trailer.

Bleskovky

  • 27. 2. 2018 - Služba Xbox Game Pass bude v březnu obohacena o hry Sea of Thieves, Rise of the Tomb Raider, Super Lucky’s Tale, Resident Evil Revelation 2, Oxenfree, Sonic CD, The Final Station a Euro Fishing.

  • 27. 11. 2017 - Videa: 14 minut gameplay záběrů ze Switch verze hry Resident Evil: Revelations 2 a grafické porovnání s Xbox One verzí.

  • 22. 11. 2017 - Na evropském trhu se budou prodávat Switch tituly Resident Evil Revelations a Resident Evil Revelations 2 pouze digitálně.

  • 20. 5. 2016 - Nový Humble Bundle zaměřený na hry od Capcom nabízí v základu (za vámi zvolenou cenu nad 1$) tituly STRIDER, Resident Evil Revelations 2 - Episode 1: Penal Colony, Lost Planet 3 Complete Pack, Bionic Commando: Rearmed, 40% slevu na Resident Evil Revelatio

  • 13. 1. 2016 - PlayStation blog zveřejnil názvy vítezných titulů ankety Hra roku, do které přišlo více než 600 tisíc hlasů. Nejlepší PS4 hra: Zaklínač 3, PS3 hra: Metal Gear Solid V, PSV hra: Resident Evil Revelations 2, studio: CD Projekt RED.

  • 14. 10. 2015 - Nový Humble Bundle se specializuje na Capcom a nabízí od jednoho dolaru Lost Planet 3, Resident Evil: Revelations 2 a Bionic Commando: Rearmed. Pokud zaplatíte přes 8,39$, získáte navíc Resident Evil: Revelations, DmC: Devil May Cry a Resident Evil 5.

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Hodnocení čtenářů:
70/100
Datum recenze:
24. března 2015
Recenze