Ultra Street Fighter II pro Switch se prodává dobře, Capcom zvažuje další předělávky
zdroj: tisková zpráva

Ultra Street Fighter II pro Switch se prodává dobře, Capcom zvažuje další předělávky

2. 8. 2017 12:36 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Je to jeden z těch případů, kdy je hra (v našem případě Ultra Street Fighter II) chladně přijata světovými médii, ale přesto se může pochlubit nemalými čísly prodaných kusů. V případě této mlátičky se bavíme o téměř půl milionu prodaných kopií od vydání na konci letošního května (dle vyjádření Takaši Močizukiho z Wall Street Jurnal). Je třeba říct, že kritika se na bojovku snášela především kvůli vysoké cenovce, ale o to je finanční úspěch větším paradoxem. Pro vydavatelskou společnost Capcom to není jen úspěch, ale i důkaz důležitosti konzole od Nintenda. Díky tomu se můžete těšit na další porty na Switch z portfolia Capcomu.

V tuto chvíli jsou potvrzené další tři hry, které se ještě v průběhu letošního roku na Switch podívají – Monster Hunter XX, Resident Evil: Revelations a Resident Evil: Revelations 2. V případě Monster Huntera se jedná o vylepšenou předělávku Monster Hunter Generations, která původně vyšla letos na Nintendo 3DS. Na Switch vyjde již 25. srpna, ale v tento moment Capcom neplánuje překlad hry do angličtiny a tím pádem ani distribuci do našich končin.

Co se týče obou Resident Evil her, tak těch bychom se i my měli dočkat ještě letos. Jedná se o remastery, které zostří obraz původních her díky podpoře rozlišení 1920x1080, přidají detaily prostředí, lepší animace nepřátel, stabilnější snímky za vteřinu a možnost zvolit si jedno ze čtyř ovládání známé z dalších titulů série.

Resident Evil: Revelations 2 zdroj: tisková zpráva

Změny se dotknou i hratelnosti v online Raid módu, kde do ruky dostanete silnější zbraně, více možností jejich vylepšování a nové spawnpointy monster. Remaster prvního Resident Evil: Revelations vyjde i na PlayStation 4 a Xbox One s přesným datem vydání 29. srpna.

Něco nám říká, že těmito hrami spolupráce mezi Switchem a Capcomem nekončí. Po solidním úspěchu Ultra Street Fighter II, který by klidně mohl být způsobený absencí her na Switch v době jeho vydání, by se daly očekávat další díly této mlátičky, další díly Resident Evila a další díly Monster Huntera.

lost planet 2 zdroj: tisková zpráva

Z těch ještě nepotvrzených sérií bych si uměl představit i hry jako Lost Planet, Mega Man, Marvel vs Capcom, Dragon’s Dogma, Devil May Cry nebo klidně i Dead Rising, i když tam už by mohlo dojít na tahanice s Microsoftem. Uvidíme, co si pro nás Capcom v budoucnu připraví, každopádně je to skvělá zpráva pro majitele konzole Switch, kteří se tak o budoucnost hraní nemusí bát.

Nejnovější články