Na Switch míří Bastion, Transistor, Into the Breach, Hyper Light Drifter a další indie pecky
zdroj: tisková zpráva

Na Switch míří Bastion, Transistor, Into the Breach, Hyper Light Drifter a další indie pecky

29. 8. 2018 16:47 | Novinky | autor: Adam Homola |

Nintendo se ve vyjádření k vlažným reakcím na jejich údajně „slabou prezentaci na E3“ nechalo slyšet, že v na E3 svůj kompletní katalog her na letošní rok neodhalili. A měli pravdu. Ještě před Gamescomem oznámili společně s Blizzardem Diablo III: Eternal Collection a teď máme za sebou nový Nintendo Direct zaměřený na další várku tzv. Nindies, tedy indie her vycházejících na Switch.

Je toho hodně a Switch tak opět potvrzuje roli miláčka indie vývojářů, kteří tam portují jednu hru za druhou a pak si pochvalují prodeje, které jsou leckdy vyšší než na jiných platformách. Je to teprve chvilka, co na Switch vyšlo Bad North, Dead Cells nebo Overcooked 2 a už se dostavila další várka v čele s Victorem Vranem a jednou z nejlepších her letošního roku.

Už 27. září vyjde na Switch multiplayerová klasika TowerFall. Ta je dobře známá z jiných platforem a svůj život začínala na dnes už zapomenuté konzoli Ouya. Následně se dostala i na mobilní platformy, PlayStation a Xbox a v lokálním multiplayeru jde pořád o obrovskou zábavu.

zdroj: Archiv

Jedním z překvapení aktuálního Directu byl nepochybně i Samurai Gunn 2. Na Switch vyjde začátkem příštího roku a nabídne příběhovou kampaň, adventure mód a kompetitivní mód Versus. Hrát tak budete moct sami nebo s (či spíše proti) přáteli.

zdroj: Archiv

Mineko’s Night Market je hra s kočičkami, která by vám měla vydržet na desítky hodin. Spousta questů znamená spoustu aktivit i příběhu a nouze nebude ani o vesničany se kterými můžete interagovat. Těžko říct, jak trefné přirovnání to ve výsledku bude, ale trochu mi to připomíná něco ve stylu Stardew Valley s kočkami.

zdroj: Archiv

Ještě během října by měla na Switch vyjít starší, ale pořád výborná indie hra Superbrothers: Sword & Sworcery. Z už ne tak starých, ale neméně skvělých her, které se brz objeví na Switchi můžete zmínit i Bastion, Transistor, Hyper Light Drifter a připomněl se i dříve oznámená Wasteland 2: Director’s Cut.

zdroj: Archiv

 

zdroj: Archiv

 

zdroj: Archiv

 

zdroj: Archiv

Jak už název nepovídá, Untitled Goose Game ještě nemá ani finální jméno, ale už teď vypadá roztomile, a navíc hrajete za husu. Kolik her vám může něco takového nabídnout? V husí kůži běháte po farmě, děláte neplechu a snažíte se vyhýbat panu farmářovi. Hra vyjde začátkem příštího roku.

zdroj: Archiv

Celou prezentaci pak Nintendo završilo tím nejlepším, a to oznámením Into the Breach. Hra na Switch rovnou i vyšla, já si ji hned koupil a mohu potvrdit, že se tam hraje skoro stejně dobře jako na PC. Pohyb myší je samozřejmě lepší než pomalejší pohyb páčkou a hra možná překvapivě nepodporuje ani dotykové ovládání, ale na Joy-Conech to funguje naprosto bez problémů.

zdroj: Archiv

Into the Breach vyšlo teprve na začátku letošní roku a, podobně jako FTL, asi jen tak stárnout nebude. Jedna z nejlepších her letošního roku tak sice celý Nintendo Direct uzavřela, ale osobně bych se nedivil, kdyby nás během letošního roku čekal ještě minimálně jeden Direct.

Nintendo zase tak často neoznamuje kopec her příliš dopředu, ostatně ani o Diablo III: Eternal Collection, či aktuálním Directu jsme dopředu nevěděli. Podobná překvapení tak pravděpodobně ještě přijdou.

Nejnovější články