Diablo III: Eternal Collection - dojmy z hraní Switch verze
zdroj: tisková zpráva

Diablo III: Eternal Collection - dojmy z hraní Switch verze

24. 8. 2018 10:44 | Dojmy z hraní | autor: Adam Homola |

Herní průmysl se mění a Blizzard s ním. Dávno neplatí doby, kdy by firma vydávala hry pouze na dvě platformy. K PC a Mac verzi Diabla III přidali v roce 2013 i PlayStation a Xbox. A právě to stejné Diablo se ještě letos objeví už na sedmé platformě: Nintendo Switch. I když zrovna v případě Diabla používat slovo „to stejné“ je zavádějící, protože aktuální Diablo je výrazně jiné než to, které jsme hráli v roce 2012.

Majitelé Switche dostanou ještě letos na podzim něco, co se jmenuje Diablo III: Eternal Collection a bude v sobě obsahovat všechno co vůbec může. Tedy původní hru, datadisk Reaper of Souls, DLC Rise of the Necromancer a pochopitelně i všechny dosud vydané updaty a patche.

Nejnovější verzi třetího Diabla jsem si na Gamescomu zahrál jak v handheld módu s Joy-Cony, tak v TV módu s Pro Controllerem. V obou případech hra běží v plynulých 60, či téměř 60 snímcích za sekundu. Vývojáři mi v rozhovoru potvrdili, že v kooperaci čtyř hráčů může framerate lehce spadnout, ale v těch nejhorších případech by měl jen kmitat někde mezi 50 a 60fps.

Diablo III: Reaper of Souls zdroj: tisková zpráva

Na hře bylo 60fps poznat na první pohled. Samozřejmě že Switch verze Diabla není ta nejhezčí verze hry, ale to už sami dobře víte a od portu velké hry na novou konzoli Nintenda nejlepší grafiku na trhu ani neočekáváte. Přesto Diablo vypadá víc než slušně, ale především se slušně hýbe. Plynulost, rychlost a všudypřítomná svižnost je pro takto hektické akční RPG klíčová, a i díky ní Switch verze bez problémů obstojí.

Ovládání je pak stejně intuitivní, jako na jiných platformách. Na triggerech útočíte, na tlačítkách máte schopnosti a páčky slouží k pohybu a konzolovému kotoulu. Do rukou mi ovládání přešlo během chvilky a pak jsem o něm už vůbec nepřemýšlel a jenom mydlil démony hlava nehlava.

Jak už bylo řečeno výše, Switch verze Diabla podporuje i kooperativní režim, a to až pro čtyři hráče na jedné konzoli. Připojení dalších hráčů bylo navíc stejně rychlé a plynulé, jako samotná hra. Jeden z vývojářů vzal druhý Pro Controller, v menu si vybral svoji postavu a hned jsme byli dva. Pak tři a nakonec čtyři – v té chvíli jsem se už trochu ztrácel a tápal kde vlastně jsem: čtyři hrdinové utržení ze řetězu umí na obrazovce napáchat solidní vizuální guláš.

zdroj: Archiv

Zajímavý je také fakt, že Diablo III je na Switch, na rozdíl od ostatních platforem, offline. Respektive můžete být online a hrát multiplayer po síti, stejně jako ale můžete Switch vytáhnout z Docku a pokračovat v rubání démonů v metru, v letadle, nebo kdekoliv jinde, kde jste bez internetu.

První hra Blizzardu na Switch má také ještě jedno prvenství. Vývojáři z Blizzardu pracovali na Switch verzi Diabla jen částečně. S většinou technické práce s portováním jim totiž pomohli odborníci na porty z Iron Galaxy Studios. Se samotným nápadem na port Diabla III na Switch prý přišli přímo v Blizzardu, kde si s trochou nadsázky koupil Switch každý druhý vývojář a přišlo jim to jako skvělý nápad.

Diablo III: Reaper of Souls zdroj: tisková zpráva

Pak údajně následovalo několik telefonátů s nadšeným Nintendem a byla ruka v rukávě. Za 60 eur bude ruka v rukávě pro stávající majitele Diabla III na libovolné jiné platformě asi těžko, ale dá se předpokládat že Switch verze hry míří spíše na hráče Blizzardem nepolíbené než na hardcore hráče, co už ďábla vymítají několik let na PC či PS4/Xbox One.

Pro nováčky jde ale o hodně lákavou a v rámci možností technicky skvěle zpracovanou nabídku, která za to stojí. Fanoušci akčních RPG tak na Switchi nemusí ztrácet čas s pro mě osobně pořád průměrným Titan Questem, ale už brzo se budou moct vrhnout na jasného krále žánru.

zdroj: Archiv

Nejnovější články