Chameleon Run

Chameleon Run

Články

Na blížícím se Gamescomu bude vůbec poprvé v historii český stánek s několika domácími studii

Gamescom patří k největším herním výstavám roku již mnoho let, a dosud na něm chybělo jakékoli výraznější zastoupení české scény. V tomto směru bude letošní ročník opravdu významný, protože vůbec poprvé v historii zde bude stát čistě český stánek. Do jeho útrob se vměstnalo celkem pět tuzemských studií.

Nápady nejsou důležité a na nevraživost vůči mobilním hrám nereaguji, říká tvůrce Chameleon Run

Vyprofiloval se jako jeden z nejúspěšnějších tuzemských tvůrců mobilních her, začínal při tom jako muzikant a "matfyzák". Proč zvolil vývoj her a v čem vidí přínos "improvizované" tvorby her skrze game jamy, na to odpovídá Ján Illavský z Hyperbolic Magnetism, jehož Chameleon Run se stal českou mobilní hrou roku 2016. 

Fight Club #313: Vizuální zklamání

Je dobojováno. Minimálně v případě vyhlášení ankety Česká hra roku 2016, která vybírala nejlepší tuzemské herní počiny hned v několika kategoriích. Takovou událost jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít, a ve Fight Clubu #313 jsme si prošli výsledky. Sestava Pavel, Adam, Aleš a Martin se ale pozastavila i nad několika dalšími zajímavými událostmi uplynulého týdne.

Best of 2016: Nejlepší mobilní hra

V uplynulém roce si nikdo nemohl stěžovat, že by na telefonech a tabletech vycházelo málo titulů nebo, že by jejich kvalita byla nízká. Výrazněji než kdykoliv před tím se ukázalo, že hráči mají milióny chutí. Každý z nich si v záplavě her, hříček, experimentů a odnoží velkých značek našel hru, která odpovídala jeho požadavkům. Událostí roku se stalo vydání Pokémon GO. Skloňování titulu v neherních médiích přitáhlo pozornost i těch, kteří měli do té doby telefon jen na hovory, zprávy a sociální sítě. Zda po cestě augmentované reality půjdou následovníci, nebo šlo o úspěch, který předběhl svoji dobu, to ukáží až následující roky. Teď se pojďte podívat na hry, které jsme považovali za nejzajímavější v roce 2016.

Vítězem ankety Česká hra roku 2016 je Samorost 3. Porota ocenila i Chameleon Run, Dark Train nebo American Truck Simulator

Během slavnostního večera v pražském Divadle Bez zábradlí došlo v pátek 10. února k vyhlášení výsledků ankety Česká hra roku 2016. Porota, složená ze zástupců herních novinářů a vývojářů, vybírala z více než 35 českých her v devíti kategoriích, a za absolutního vítěze označila adventuru Samorost 3. Titul od pražského studia Amanita Design zvítězil i v několika dalších kategoriích, stejně jako mobilní hra Chameleon Run od studia Hyperbolic Magnetism. Do pomyslné síně slávy českého herního průmyslu porota zařadila legendární programátorskou skupinu Golden Triangle ve složení František Fuka (Fuxoft), Miroslav Fídler (Cybexlab) a Tomáš Rylek (T. R. C.). Přehled vítězných her v jednotlivých kategoriích najdete na webu ankety Česká hra roku 2016 nebo v článku.
Hodnocení
GAMES.cz
9/10
Datum recenze:
2. května 2016
Recenze