To nejlepší z Games.cz - Nejen mikrotransakce a loot boxy
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - Nejen mikrotransakce a loot boxy

19. 11. 2017 16:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Herní průmysl jako by se na posledních pár dnů zastavil a neřešil nic jiného, než PR fiasko kolem Star Wars: Battlefront II. EA se tentokrát rozhodla dráždit hada bosou nohou a balanc hry, konkrétně dopadu mikrotransakcí, loot boxů, kartiček a vůbec systému progrese na hru změnila těsně před vydáním několikrát. A to ne zrovna málo. Hráči jí to dali a stále dávají pořádně sežrat, ale to neznamená, že by se nedělo nic jiného. Pomalu se nám připomíná Far Cry 5, tvůrci kouzelné Journey představují novinku Sky a o slovo se hlásí i Kingdom Come. Zkrátka a dobře je co číst a co koukat, takže vzhůru do toho.

Recenze

Framed 2
Framed 2 – recenze
Když se do myslí hráčů výraznějším způsobem zapíše titul vystavěný na jednom klíčovém prvku (či chcete-li gimmicku), stává se z čekání na pokračování hotový festival otázek. Jak se autoři popasují s tvorbou dvojky? Vyhodí stávající koncept ve prospěch něčeho z praku nového, vydají se cestou lehkých inovací anebo prostě nabídnou novou nálož téhož? V případě Framed 2 jde o variantu poslední, hrátky s komiksovými puzzlíky tedy zůstávají. A vadí to něčemu? Pramálo. Jestli má tahle parádní hříčka nějaký kaz, pak na jiných frontách.
Attentat 1942
Attentat 1942 - recenze
Dávno pryč jsou doby, kdy všechno, co jste od drtivé většiny her mohli čekat, byl osvalený alfasamec v hlavní roli, na jehož bedrech spočinula záchrana světa a obligátní divize spoře oděných slečen. Médium se vyvíjí, dospívá, expanduje, a stejně tak roste i šíře tematiky, kterou zpracovává. Některé hry si berou za úkol třeba vyprávět o pohnutých dobách v národní minulosti, což je případ i české novinky Attentat 1942.
Full Throttle Remaster
Full Throttle Remastered - recenze
Když vám někdo řekne, že se dočkáte remasteru klasické adventury od LucasArts, nejprve se štípnete, abyste se ujistili, že se vám to nezdá. A pak se začnete těšit – ale zároveň také bát. Opět se před vámi totiž bude rodit riziko, že se za hrou ohlížíte s velmi silnými nostalgickými brýlemi, a když ji dostanete do rukou v současnosti, nebude ani z daleka tak dobrá, jak si pamatujete. Toto prokletí se nevyhnulo ani Full Throttle Remastered a bohužel musím říct, že tentokrát jej omlazení úplně nezahnalo. 
Age of Solitaire
Age of Solitaire - recenze
Prohlášení “Age of Solitaire je solidně zpracovaný solitaire s boží hudbou” v sobě ve skutečnosti obsahuje jak největší devízu hříčky, tak jedním šmahem zatracuje všechno, čím mohla vystupovat z řady. Jestliže totiž “Age of” součástka slibuje trochu zamíchat kartami v oblíbené kancelářské hře, doufat, že v ní opravdu vybudujete něco smysluplného, to je asi jako stavět si vlastní vzdušné zámky.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Novinky

Seven: The Days Long Gone
Plíživé RPG Seven: The Days Long Gone od tvůrců Zaklínače je dokončené
Zatímco od jedné části tvůrců zaklínačské série napjatě očekáváme jakékoliv střípky o tajemném projektu Cyberpunk 2077, od té druhé části, která se odtrhla a pojmenovala se Fool’s Theory, se už nemůžeme dočkat jejich originálního RPG Seven: The Days Long Gone. To bylo právě prohlášeno za dokončené a čekání do vydání 1. prosince si máme zkrátit videem prezentujícím vertikální unikátnost hry.
doom
Na Switch přišla zkáza. Zplozenci z DOOMa tam už rozsévají smrt
Před víkendem na konzoli Switch dorazil loňský DOOM, což dokazuje, že když se tvůrcům chce a jejich engine jim to dovolí, skousne tato nenápadná konzole z Japonska cokoliv. A že jedna hra ještě není žádný důkaz? Zítra vychází L.A. Noire, pár dní nato Skyrim, a příští rok třeba nový Wolfenstein. Ale neberme mariňákovi z Marsu jeho pět minut slávy.
Star Wars Battlefront II
Star Wars: Battlefront II: EA po drtivé kritice snížila o 75 procent cenu hrdinů, ale taky výdělek z kampaně
PŮVODNÍ ZPRÁVA: Odemykání nových zbraní, skinů nebo jiných dodatků je běžnou praxí multiplayerových her, a nejinak tomu bude v rapidně se blížící střílečce Star Wars: Battlefront II. Ta se musela prodírat bažinou kontroverze obklopující její systém loot boxů, které si můžete koupit za reálné peníze, a močál ne a ne ustoupit. Nejnovější konflikt pramení z doby hraní potřebné pro odemknutí Darth Vadera a Luka Skywalkera. Chcete si zahrát za astmatického tatínka či jeho jednorukého synátora? Připravte si aspoň 40 hodin volného času.
Call of Duty: World War 2
Multiplayer v Call of Duty: WWII se deset dní po vydání stále potýká s problémy
„Jsem tuze rád, že Call of Duty: WWII opět našla svoje kořeny, ale byl bych ještě radši, kdyby se v Sledgehammer Games, potažmo u Activisionu, nepotřebovali zavděčit všem,“ píše Lukáš Grygar ve své recenzi nejnovějšího dílu série Call of Duty. Po herní stránce se tvůrci možná snaží zavděčit všem, ale po té technické se jim to vůbec nedaří. Multiplayer se totiž stále potýká s problémy a účast v něm je tak plná kompromisů.
Hitman 6 (pracovní název)
V IO Interactive si užívají svobodu bez vydavatele a dumají nad novým Hitmanem
Na začátku letošního léta se po delších tahanicích rozhodlo o osudu značky Hitman. Vydavatelská společnost Square Enix se rozhodla prodat studio IO Interactive, ale protože se nedařilo najít kupce, hrozilo úplné zavření studia. To se nakonec odkoupilo samo, získalo absolutní svobodu a navíc odešlo i s celým Hitmanem. Nejvyšší pohlavár se podělil o střípky z minulosti jejich poslední hry a o to, jaký mají dopad na budoucí vývoj.
This War of Mine
Nový příběh v This War of Mine vypráví o tátovi, dcerce a plyšovém pejskovi
Polští vývojáři z 11 bit studios ani tři roky po vydání ještě nemají dost svého oceňovaného survivalu This War of Mine. Nejdřív do něj přidali malé děti v DLC The Little Ones, a teď do válkou rozervaného světa hodlají přinést konkrétní příběhy. V příštích měsících se můžete těšit na trojici menších narativních rozšíření přidávajících konkrétní postavy a mechaniky včetně dialogů. A první z nich jménem Father’s Promise už je vypuštěná do světa.
total war britannia
Total War Saga: Thrones of Britannia vás zavede na britské ostrovy do doby Alfréda Velikého
Vzpomínáte na oznámení Creative Assembly, že začnou pracovat na sérii menších historických Total War her? Pokud ne, tady je připomenutí (a pochlubení se, že jsem to tehdy trefil přesně) a především oznámení prvního titulu z této série nazvané Saga. Jmenuje se Total War Saga: Thrones of Britannia a zavede vás do Británie poté, co synové Ragnara Lothbroka a další velitelé obsadili velkou část země, seveřané se usadili a Wessex v čele s Alfrédem (ještě ne zvaným Veliký) se v poslední možné chvíli oklepal a začal dominovat jižní polovině území.
Far Cry 5
Ve Far Cry 5 si lov užijí nejen střelci, ale i virtuální rybáři
Možná si to člověk hned neuvědomí, ale pátá Far Cry se od předchozích dvou titulů liší jedním nepatrným, ale docela zásadním prvkem. Zatímco Far Cry 3 se odehrávala na fiktivních ostrovech Rook a Far Cry 4 ve fiktivní oblasti Kyrat inspirované Himalájemi, Far Cry 5 je zasazená do skutečné Montany. Pravda, okres Hope County je také smyšlený, ale jeho prostředí je blíže realitě, než kdy před tím. To si vyžádalo nový přístup ze strany vývojářů.
sky
Duchovní nástupce Journey vás pošle s kamarády do oblak
Je „globální sociální dobrodružství“ nový žánr? Možná ano, možná ne – chytřejší budeme po vydání chystané hry Sky, u které se tvůrci s nějakým standardním označením nespokojili. Stačí se ale podívat na jejich historii a hned víme, odkud vítr vane. Sky má na svědomí thatgamecompany, a vy jste o Flower nebo Journey určitě slyšeli.
sawyer
„Naši hráči si poradí s jakoukoli obtížností,“ říká Josh Sawyer, tvůrce Fallout a Pillars of Eternity
Josh Sawyer je velký sympaťák, dějepisný nadšenec a RPG nerd, kterého láska k D&D a notná dávka štěstí, jak sám říká, přivedly na přelomu století až k vývoji počítačových her. Od svých začátků na Icewind Dale se dopracoval až k vedení Fallout: New Vegas a svému nejnovějšímu dítku Pillars of Eternity, vycházejícímu právě z tradice populárních izometrických RPG z počátku milénia. A právě o momentálně vyvíjeném pokračování jménem Pillars of Eternity II: Deadfire pojednává následující úryvek z našeho téměř dvouhodinového (a mého vůbec prvního) rozhovoru.
Kingdom Come: Deliverance
Kingdom Come: Deliverance představuje různé možnosti řešení úkolů
Nové, desetiminutové video od Warhorse se věnuje jedné z hlavních předností hry, o kterou by se měla opírat – flexibilitě při řešení úkolů. Vše so točí kolem krátkého úseku z mise, která se věnuje přepadení statku, kam je hlavní hrdina poslán společně se skupinou zbrojnošů, aby vyšetřil, co se stalo. Samotné řešení spočívá nejprve ve vyšetřování toho, co přesně se stalo, což spočívá primárně v dialozích a všímání si okolí.

Videa

jizdnirad
Jízdní řád na další týden - Star Wars, L.A. Noire a Sims
Podzimní kanonáda titulů rozhodně nekončí a v dalším týdnu. Roli asi největšího titulu tentokrát plní další velká značka v podobě Star Wars: Battlefront II. Pokud vás ale Star Wars neberou, nebojte se, o žánrovou různorodost nebude nouze ani tentokrát. Přesvědčte se sami v novém Jízdním řádu od Honzy Vondráška.
gamesplay_ckII
LongPlay – Crusader Kings II #1: hrajeme za slovanského pohana
Už nějakou dobu se ozývaly hlasy, že bychom se měli vrátit k vynikající strategii Crusader Kings II v nějakém GamesPlayi, ať už v rámci DLC nebo modu. Vaše přání plníme v nové sérii LongPlayů, tedy videí na pokračování, která jste viděli v případě Beyond Good and Evil a Uncharted: The Lost Legacy. Tentokrát jsme se rozhodli zvolit zcela odlišný žánr a trochu jiný formát. Připravte se na (snad) dlouhou cestu slovanského vládce na území dnešních Čech, který se pokusí urvat pro svůj kmen kus země! Za Peruna!
rekapitulace_wolf
Rekapitulace: Sledujte skoro čtyři desítky let pobíjení nacistů v sérii Wolfenstein
Jen málokterý herní titul se může honosit takovým respektem jako Wolfenstein. Tohle jméno stačí zmínit a všichni přikyvují hlavou, že to je jedna z „těch“ her, které se zapsaly do obecné herní historie a nejspíš i té jejich, osobní. Ať už pobíhali po chodbách ve Wolfenstein 3D nebo se řezali s nemrtvým Jindřichem Ptáčníkem v Return to Castle Wolfenstein, „Wolf“ je prostě pojem. Jak šel čas od spartánských 2D začátků se můžete podívat v Rekapitulaci, kterou připravil Honza Vondrášek.
fm2018
GamesPlay – hrajeme Football Manager 2018
Nová fotbalová sezóna už vlastně vůbec není nová. Po celém světě se vyprofilovali kandidáti na titul i týmy, které budou horko těžko bojovat o udržení ve svých soutěžích. Fanoušci simulátoru Football Manager mezitím netrpělivě čekali, až si budou moci celý ten tyjátr vychutnat na svých počítacích strojích. No, dočkali se. FM 2018 je venku, Vašek ho recenzuje a také si ho zahraje v GamesPlayi. Diváckou podporu včetně světlic, dělobuchů a sprostých chorálů mu bude poskytovat Petr.
fc350
Fight Club #350: Bacha na Teraflopy
Opět uběhl další týden a opět je tu náš další podcast jménem Fight Club. Tentokrát jsme se rozhodli trochu zamíchat sestavou a tak Lukáše Grygara v roli moderátora doplnili Aleš Smutný, Adam Homola a Šárka Tmějová. Jako hlavní téma Fight Clubu tentokrát byl asi nejdiskutovanější prvek u mnoha současných AAA titulů – mikrotransakce, které jsou hromadně shrnované pod termín „lootboxy.“ Každý z nás se s nimi v některé z her tohoto podzimu setkal, a tak můžeme porovnat, kdo se tématu chytil správně a komu se experiment vymkl z rukou.
gamesplay_NFS
GamesPlay – hrajeme Need for Speed: Payback
Jak dopadl nový díl Need for Speed jménem Payback se dozvíte už brzy v naší recenzi, ale takovou drobnou vizuální ochutnávku vám naservíruje Adam Homola, který titul už pár dní hraje, a s ním Patrik Hajda. Budete si tak moci prohlédnout hru v chodu na PC a také zhodnotit, jak vypadá její příběhový mód. Adam nejspíš také nakousne, jak je to s hodně diskutabilním systémem progrese, na který mají vliv mikrotransakce.

Nejnovější články