StarCraft II: Heart of the Swarm
Věková dostupnost

StarCraft II: Heart of the Swarm

Články

Zmrtvýchvstání StarCraftu – krále strategií

Málokterá hra byla ještě za svého života tolikrát označována za mrtvou jako StarCraft II. A ačkoliv se nabízí namítnutí, že katastrofické vize přehnaně dramatických fanoušků obvykle nedocházejí naplnění, SC2 měl jednu chvíli opravdu namále. Blizzard se nicméně chytil za nos a rok 2018 se pro jeho nejstarší esportovou značku stal jedním z nejlepších v historii.

To nejlepší z Games.cz - Blizzard s kupou zpráv a na druhé straně propouštění

Poslední týden byl plný zajímavých kontrastů. V některých studiích se propouštělo, jiná se zase zavírala a do toho jsme byli svědky řady oznámení z právě proběhnuvšího BlizzConu. Dokonce i svědky na vlastní oči, protože jsme měli na komunitní akci Blizzardu v Los Angeles Adama. Ten všechno viděl, skoro všechno si tam taky zahrál a poreferoval o tom jak v podcastu, tak v nadcházejícím čísle Levelu. Jak se ale můžete přesvědčit níže, nebyl uplynulý týden nebyl ani zdaleka jen o Blizzardu.

StarCraft II: Wings of Liberty bude brzy free-to-play

Blizzard je zodpovědný rodič. Pečlivě se stará o své děti, i když jsou z nich na poměry počítačových her už pořádně odrostlí dospěláci. Na BlizzConu oznámil další datadisk k World of WarCraft, no a dočkají se i ti, kdo místo války radši vyrábějí hvězdy. StarCraft II: Wings of Liberty bude od 14. listopadu pro všechny hráče zcela zdarma. A aby nepřišli zkrátka ani ti, kdo už úvodní příběhovou kampaň vlastní, můžou si až do 8. prosince vyzvednout zdarma tu druhou jménem Heart of the Swarm.

Fanouškovské online RPG StarCraft Universe vyjde za měsíc, otevřená beta běží už teď

Mod StarCraft Universe, dříve známý jako World of StarCraft, se po více jak pěti letech blíží svému vydání. Ambiciózní modifikace pro StarCraft II dělá ze hry něco jako malé MMORPG a nyní si ji vyzkoušet prakticky každý. StarCraft Universe je totiž dostupný v rámci otevřené betaverze pro všechny majitele StarCraftu II, tedy i pro hráče s bezplatnou Starter Edition.

Opožděný epilog: uzavření zápletky StarCraft II bylo v prvé řadě zklamání

Mohl a měl to být závěr příběhu, na který se de facto čekalo celých 17 let. Loni na podzim vydaný StarCraft II: Legacy of the Void však namísto toho éterem spíše prošuměl bez výraznějšího povšimnutí, alespoň co se týče závěru kampaně. Šestidílná série StarCraft a trampoty nešťastníků z Koprulu se odebraly na věčný spánek a sami vývojáři ostatně říkají, že byť se StarCraft jistě někdy ještě vrátí, nebude pokračovat v příbězích postav Raynora, Kerrigen či Tassadara (zjevně). Zatímco jindy by fanoušek, který na zápletce prvního StarCraftu vyrůstal, snad svým hrdinům i přál zasloužený odpočinek, po konci kampaní trilogie StarCraft II se chce jen zbavit pachutě, která mu ulpěla na patře.

HádejHru: otestujte své znalosti StarCraft série v našem kvízu

Hlavní příběh série StarCraft uzavřel po sedmnácti letech datadisk StarCraft II: Legacy of the Void, ale tvůrci z Blizzardu si připravil pro hráče ještě jednu specialitku: dodatečné mise Nova Covert Ops. Tvůrci je vydají ve třech balíčcích a první už je čerstvě venku. Než se do něj pustíte, proč si neotestovat, co všechno si ze StarCraft univerza pamatujete, v našem zapeklitém kvízu?

Bleskovky

  • 16. 11. 2017 - StarCraft 2 přešel na free-to-play model - zdarma je k dispozici kampaň Wings of Liberty a multiplayer. Pokud již Wings of Liberty vlastníte, získáte zdarma kampaň Heart of the Swarm. Blizzard si při této příležitosti neodpustil v podobě tweetu a videa za

Hodnocení
GAMES.cz
9/10
Datum recenze:
17. března 2013
Recenze