Sanctum 2

Sanctum 2

Články

THQ Nordic opět nakupuje, tentokrát tvůrce Wreckfestu a Goat Simulatoru

Letošní rok se nese ve znamení častého skupování studií. Z řady vystupuje Microsoft, který koupil v období E3 balík nezávislých vývojářů a před pár dny k nim přidal Obsidian a inXile. Vydavatelství THQ Nordic také nelení. Letos vzalo pod svá křídla giganta Koch Media, následně HandyGames, a dnes se k nim přidává dvojice Bugbear Entertainment a Coffee Stain Studios.

Tower defense (a) střílečka Sanctum 2 se pyšní novým trailerem

Druhý díl Santum, hybridu mezi tower defense strategií a multiplayerovou střílečkou, je nyní...

Preview verze Sanctum 2 ukazuje slibné spojení FPS a strategie

Sanctum má za sebou relativně dlouhý vývoj. Určitě to ale není nezajímavý a zdlouhavý projekt, schoulený v rohu herního ringu. Už jen samotný nápad přenesení Tower Defense hry do pohledu první osoby, potažmo vytvoření kombinace strategie a střílečky, není k zahození. Ve hře jste pasováni do role obránců energetického jádra a k dispozici máte prostředky pro stavbu různých zátarasů i obraných věží. Musíte je stavět nejlépe tak, aby hejno roztodivných mozkožroutů, rychlých ještěrů či podivných létajících chobotnic nemělo šanci proniknout do jádra a zničit ho. Kromě postavených uliček smrti přidáváte ruku k dílu i vy se svými zbraněmi.

Nezávislý rozcestník: Vietnam, paintball a jiní dinosauři

Když se podíváte na výčet tagů, zjistíte, že dneska to bude pořádná divočina. S dinosaury do Vietnamu, z Vietnamu za vetřelci, od vetřelců ke kyber-samurajům a možná přijde i Gordon Freeman s předvojem lehce obrněných tanků. Střílečky a strategie, dokonce i jeden neskutečný paintball.

Sanctum 2 se opět pokusí spojit tower defense a střílečku

Začnu stejně jako posledně, když tvůrci z Coffee Stain studia kombinaci střílečky a tower defense pod názvem Sanctum 2 představili. Tomáš Jung dal první hře šestku, přísnou, ale zaslouženo. Spárovat střílečku a tower defense hratelnost s umisťováním střílen a překážek do cesty vlnám nepřátel, aby se nedostali k jádru, byl zajímavý a funkční nápad. Tvůrci však sami přiznávají, že kvůli nedostatku času a financí museli spoustu herních prvků zjednodušit, zavrhnout nebo odložit na  Sanctum 2.

Sanctum 2 vyjde příští rok na PC i konzole

Hybridu tower defense strategie a first-person akce Sanctum sice Tomáš Jung udělil v recenzi po zásluze „jenom“ mírně nadprůměrné hodnocení, ale pokus to byl rozhodně zajímavý a slibný, zejména s ohledem na možná vylepšení v dalších dílech. Tomáš si to evidentně nemyslel sám, protože se hra dobře prodávala (prodalo se přes 300 tisíc kusů) a tvůrci z Coffee Strain Studios si tak mohli říct, že má cenu se pustit do vývoje dvojky.
Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
22. května 2013
Recenze