Resident Evil Zero HD
Věková dostupnost

Resident Evil Zero HD

Články

GamesPlay: hrajeme remaster klasické hororovky Resident Evil Zero

Restaurátorské snažení Capcomu se nevyhnulo ani méně známé Zero kapitole série Resident Evil, která původně vyšla pouze pro konzoli Gamecube, potažmo o pár let později konzoli Wii. Příběhové střípky populární série si ale mohou už nějakou dobu doplnit i majitelé PC a v zásadě všech ostatních konzolí, a přestože jde spíše o záležitost pro opravdové nadšence, nelze remaster RESI Zero jen tak snadno odepsat. A v následujícím gamesplayi vám předvedeme proč.

HD verze Resident Evil 0 poprvé vychází pro PC (a PlayStation i Xbox konzole)

Strašit a děsit hráče dnes nezačne pouze nemohoucnost postav v Darkest Dungeon, ale též zombíci, hádanky a strašlivá zjištění o experimentech Jamese Marcuse v HD verzi Resident Evil 0. Vůbec poprvé je hra ode dneška dostupná na Steamu i pro PC, ale digitální verzi si mohou pořídit i majitelé PS4, PS3, Xbox  360 a Xbox One. Co je v remasteru příběhového prequelu RESI 1 čeká a nemine, naznačuje video i obrázky, ale hráči původní verze z Gamecube, potažmo prvního remasteru pro Wii moc dobře vědí, že nic dobrého. RESI 0 byla schválně designovaná s tím, aby byla obtížnější než jednička (a zbylé díly). HD verze RESI 0 navíc krom obvyklých úprav grafiky přináší i jeden velmi zajímavý mód navíc.

Resident Evil Origins Collection vyjde na začátku příštího roku

Hrám ze série Resident Evil se v poslední době daří spíše ve formě remasterů a remaků a tak nově oznámený kousek nebude ze zajaté linie nijak vybočovat. Capcom představil Resident Evil Origins Collection - kolekci dvou her, u kterých to všechno začalo. Resident Evil Zero a nedávný HD remake prvního Resident Evilu.

Na třetí pokus vyjde Resident Evil Zero i pro PC a video naznačuje, co hráče čeká

Obrázek o nedávno oznámeném remasteru Resident Evil Zero si můžete po várce prvních informací doplnit prostřednictvím záběrů ze hry, které se věnují hlavně zápletce. RESI Zero je jinak chronologicky první díl série, který vyšel v roce 2002 exkluzivně na GameCube, aby se pak v lehce upravené verzi podíval na Nintendo Wii v roce 2009.

Příští rok dorazí na konzole a PC remake Resident Evil Zero

Úspěch letošního remaku Resident Evil HD Remaster má jistě za následek i zprávu následující – milion prodaných kopií již jednou vydaného titulu je silným argumentem pro to, že hráči se do minulosti, za doprovodu remasterované grafiky, rádi vracejí. A v rámci série se fanoušci v příštím roce dočkají remaku dalšího, tentokrát je řeč o původně Gamecube exkluzivním titulu z roku 2002 – Resident Evil Zero, jenž je předehrou hlavních událostí série Resident Evil.

Bleskovky

  • 16. 12. 2015 - Resident Evil 0 zabere na pevném disku Xbox One 10,68 GB.

  • 9. 12. 2015 - Digitální verze Resident Evil 0 HD dorazí do Evropy 19. ledna.

  • 19. 8. 2015 - Capcom s sebou na TGS 2015 přiveze Street Fighter X, Resident Evil 0, Pokapona Airoumura DX či následující díly z herní série Monster Hunter - Diary, Spirits, Stories a X.

  • 28. 5. 2015 - Obrazem: Grafické srovnání (emulované) PC a HD Remasterované verze Resident Evil Zero.

Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Hodnocení čtenářů:
70/100
Datum recenze:
28. ledna 2016
Recenze