Skupina Digital Bros, vlastník českého studia InGame, propustí třetinu pracovní síly
zdroj: Ingame Studios

Skupina Digital Bros, vlastník českého studia InGame, propustí třetinu pracovní síly

16. 11. 2023 15:10 | Byznys | autor: Jan Slavík |

Trojitý zásah! Tento týden již dorazila zpráva o bezmála dvou stovkách lidí z herní divize Amazonu, kteří přijdou o práci, následovala informace o propouštění v Humble Games a snižování stavů se nevyhne ani skupině Digital Bros, která vlastní herní vydavatelství 505 Games i studia jako DR Studios (Monopoly Tycoon), Kunos Simulazioni (Assetto Corsa), brněnské InGame Studios (Crime Boss: Rockay City) a další.

Nepůjde o žádné nepatrné kosmetické zeštíhlování, skupina plánuje propustit rovnou zhruba třetinu veškeré pracovní síly a uvádí k tomu poměrně nevšední důvod. Hráči prý nemají zájem o nové značky: 

„Herní trh se od dob pandemie vyvinul a je vybíravější ohledně nových her – zákazníci se čím dál tím víc vracejí k etablovaným značkám a věnují se jim delší dobu. Strategie Digital Bros se tomu musela přizpůsobit, hodláme se proto zaměřit na vydávání pokračování a nových verzí úspěšných a zavedených her. Novou vysokorozpočtovou produkci naopak omezíme,“ píše firma v tiskové zprávě.

Digital Bros dále sdělují, že aby se mohli soustředit na zavedené značky, budou muset přehodnotit počet nových titulů ve vývoji. Zmínka o žádné konkrétní hře či jejím zrušení ale zatím nepadla. Zeštíhlování by se rovněž nemělo podepsat na celkové finanční situaci skupiny, protože, řečeno s řádně ledovým cynickým pragmatismem, co vydá na restrukturalizaci, se jí vrátí na ušetřených výplatách.

Stejně tak zatím nevíme, jaký konkrétní dopad bude mít vlna propouštění na jednotlivé vývojářské týmy, podle tiskové zprávy by ale měly mít mezi dotčenými pracovními místy „výrazný podíl“.

Tak či tak, seznam technologických a herních společností, které letos musely zaměstnancům ukázat dveře, nabírá už opravdu úctyhodných rozměrů. Jde (mimo jiné) o firmy Humble GamesAmazonUbisoftCryptic StudiosBungieBeamdogCrystal DynamicsAscendantBlackbird InteractiveStriking DistanceCD ProjektMicrosoftMetaUnityBrace Yourself GamesRelic EntertainmentFiraxisEmbracer GroupNianticEpicTeam17 nebo Zen Studios.

Nejnovější články