Vlna propouštění pokračuje. Zaměstnanců se tentokrát zbavuje Bungie
zdroj: Bungie

Vlna propouštění pokračuje. Zaměstnanců se tentokrát zbavuje Bungie

31. 10. 2023 10:00 | Byznys | autor: Ondřej Partl |

Máme tady další týden, což mluvou letošní situace ve videoherním a technologickém průmyslu znamená, že tu máme další zprávy o propouštění zaměstnanců. Tentokrát se těmto nepříjemnostem nevyhnuli původní autoři série Halo či Destiny ze studia Bungie, které od minulého roku patří pod Sony, respektive herní filiálku PlayStation.

O skutečnosti jako první informoval známý novinář a insider Jason Schreier na sociální platformě X (bývalý Twitter). Není jisté, o jak rozsáhlé propouštění se jedná, nicméně svůj odchod ze studia potvrdilo už několik zaměstnanců, častokrát i na docela vysokých pozicích.

Jmenovat lze například vedoucího komunikace na sociálních médiích Griffina Bennetta, producenta a manažera eventů Matthewa Bianchiho nebo komunitní manažerku a spoluvedoucí oddělení přístupnosti Lianu Ruppert, která byla evidentně propouštěním docela zaskočená, protože se jednalo o její druhý domov a nedobrovolný odchod jí „zlomil srdce“.

Zeštíhlení týmu se nicméně dalo možná i trochu předvídat – navazuje na probíhající propouštění v řadě různých studií vlastněných PlayStationem, kterému se nevyhnul ani Naughty Dog, animační Visual Arts nebo tvůrci série LittleBigPlanet a projektu Dreams z Media Molecule.

Všechna tato jména se připojují k letošnímu opravdu rozlehlému seznamu technologických firem, které se v posledních týdnech a měsících rozhodly propustit nezanedbatelnou část svých zaměstnanců. Mezi takové společnosti patří BeamdogCrystal DynamicsAscendantBlackbird InteractiveStriking DistanceCD ProjektMicrosoftMetaUnityBrace Yourself GamesRelic EntertainmentFiraxisEmbracer Group, Niantic, Epic, Team17 a Zen Studios.

Nejnovější články