To nejlepší z Games.cz - zpátky do školy!
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - zpátky do školy!

9. 9. 2018 16:30 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Zatímco školáci se po prázdninách vrací zpátky do jámy lvové, začátek herní sezóny je událost veskrze pozitivní. Opět jsme se smířili s tím, že všechny resty nikdy nedoženeme, a radši se vrháme na pecky zbrusu nové. Tenhle týden si nás kolem prstu omotal hlavně Spider-Man a kuloáry seriálové i herní žijí zprávou o hvězdném obsazení připravovaného zaklínačského seriálu. 

Recenze

Two Point Hospital
Two Point Hospital – recenze
Two Point Hospital je Epizoda VII pomyslné nemocniční ságy. Na dvě dekády starou a pořád skvěle fungující šablonu nanáší novou vrstvu nátěru, jen tu a tam si dovoluje něco upravit, ale jinak zůstává věrná předloze. Tou je samozřejmě Theme Hospital, a pokud jste tuhle klasiku od Bullfrogu svého času hráli, tak recenzi číst ani nemusíte. Potřebujete vědět jen, že „je to tam“. Že se to tvůrcům opravdu povedlo a že důstojný nástupce staré legendy je na konečně na světě. Vy ostatní, mladší, klidně čtěte dál.
Spider-Man
Spider-Man – recenze
Hry s pavoučím mužem v hlavní roli mají opravdu dlouho trvající tradici. Vždyť úplně první se objevila už v roce 1982 na Atari 2600. Za tu dobu se u série vystřídalo nespočet studií, která se postarala o více či méně kvalitní tituly. Jen malá část z nich zaznamenala vyšší než nadprůměrná hodnocení. A i po opravdu nepovedených kouscích (třeba poslední z roku 2014) se najde studio a vydavatel, kteří věří, že to udělají mnohem lépe. A letos se to konečně povedlo.
World of Warcraft: Battle for Azeroth
World of Warcraft: Battle for Azeroth – recenze – část první
Uplynulo s bídou něco přes dva týdny od celosvětového vydání nejnovějšího rozšíření pro stále ještě neumírající World of Warcraft, a už tu máme první utržený rekord. S 3,4 miliony prodaných kopií během jediného dne se totiž Battle for Azeroth vyhoupnul na první místo v prodejnosti všech datadisků k WoW. Jestli právem, je pořád ještě trošku brzo soudit, ale po prvních dvou týdnech hraní je nutné Blizzardu přiznat, že to pořád umí.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Novinky

SRP7592b4_kcd2
V podzimních DLC ke Kingdom Come hraje prim romantika a soutěživost
Středověké ženy neměly v otázkách lásky většinou jinou možnost, než se nechat dobývat a když se jim nápadník nezamlouval, prostě mu vymyslely úkoly natolik nesplnitelné, že boj o jejich srdce musel chtě nechtě vzdát. Ale jak se říká, neštěstí v lásce, štěstí ve hře, takže když vám to v Kingdom Come s dámou nevyjde, pořád si můžete jít spravit náladu na rytířský turnaj.
SCUM
Možná až moc hardcore survival SCUM se dočkal nečekaného úspěchu a kontroverze
SCUM je ta hrozně divná hra, která simuluje snad úplně všechno v lidském těle. Starosti vám dělá počet zubů, krevní tlak, pestrost stravy, nebo třeba doplňování vitamínů. To je ale jen zlomek simulačních prvků. A jak se zdá, hráče přemíra reality přitahuje. SCUM se totiž už v early accessu stala největším otvírákem vydavatelství Devolver Digital.
Battlefield V
Začíná otevřená beta Battlefieldu V
DICE posunulo vydání Battlefieldu V na listopad a zároveň tím srazilo hodnotu akcií EA na půlroční minimum. Spolu s tragickými čísly předobjednávek se nabízí otázka, jestli si série brzy nedá roční pauzu podobně jako Assassin’s Creed. Ale ještě předtím musí odbavit otevřenou betu druhoválečného Battlefieldu, která startuje počínaje zítřkem.
Battlefield 1 - Apocalypse
Premium Pass k Battlefieldu 1 dostanete příští týden zdarma
Mnoho fanoušků Battlefieldu je s iterací z první světové tak spokojeno, že migraci k Battlefieldu V ani neplánují. Přestože ti skalní příznivci prémiový pass už nejspíš dávno vlastní, pro všechny ostatní majitele Battlefieldu 1 si DICE na příští týden schovává jedno příjemné překvapení. Během sedmi dní si totiž všechny dodatky budou moct vyzvednout, a to úplně zadarmo.
Henry Cavill
Geralta si v seriálu od Netflixu zahraje Henry Cavill
Podle CD Projektu se další zaklínačské hry jen tak nedočkáme, proto většina fanoušků série upnula pozornost k chystanému seriálu streamovací služby Netflix. O představitelích hlavních rolí se na internetu debatuje už několik měsíců, ale místo favorizovaného Madse Mikkelsena si Geralta střihne o poznání mladší a osvalenější Henry Cavill.
Shadow Tactics humble
Další Humble Bundle potěší milovníky stealth strategií i RPG ze staré školy
Nechci slevu zadarmo, ale zlevněné povedené herní tituly mi dělají radost docela často. Steamové knihovničky mají oproti běžným úložným prostorům tu výhodu, že se do nich vejde neomezené množství her, takže nemusíte řešit, kam své úlovky vlastně dáte. Tím pádem se nebojte zářijového Humble Bundlu s tematikou Unity, který je pořádně nabušený. Schovává se v něm třeba Shadow Tactics: Blades of Shogun za skvělou cenu, a navíc ještě podpoříte správnou věc.
Pán prstenů
Chystá se nové MMORPG ze světa Pána prstenů
Osudem Pokažené Ardy je směřovat od vznešených a krásných věcí k temnotě a zkáze, ale ačkoli břehy Valinoru jsou smrtelníkům už dávno uzavřeny, fanoušci Středozemě stále ještě mají spoustu důvodů k radosti. Amazon chystá nový (a pořádně drahý) seriál, a teď se na obzoru objevil další velký projekt: zatím nepojmenované MMORPG na PC i konzole odehrávající se někdy před událostmi samotného Pána prstenů.
Red Dead Redemption II – Postavy
Red Dead Redemption II představuje dvě desítky "hrdinů" včetně Johna Marstona
Tentokrát žádné video, žádné nové informace. Jen soubor 23 obrázků s vyobrazenými postavami z rychle se blížící – pravděpodobně – nejočekávanější hry letošního roku. V Red Dead Redemption II na vás čeká záporák z předchozího dílu Dutch van der Linde, rodinku Marstonových ze stejného titulu, ale i celá řada nových kovbojů v čele s hlavním hrdinou Arthurem Morganem. Každý má navíc něco na srdci.

Hardware

Videa

boardgameclub5
BoardGame Club #5: S Opčíkem nejen o Hypergridu
Hola, hola, škola volá! Málokdo školou povinný uslyší tato slova rád, ale co se takhle trochu „proškolit“ ve stolních hrách? To snad ještě nikomu neublížilo (peněženky nepočítáme). Patrik s Alladjexem se popáté vracejí, aby se spolu s hostem Opčíkem pobavili o novinkách a zajímavostech ze světa deskovek.
Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay - zabíjíme pacienty v povedené Two Point Hospital
Byla legendární Theme Hospital konečně překonána? To možná ne, ale aktuální Two Point Hospital se jí alespoň vyrovnala. Nevážný simulátor nemocnice s řadou trhlých nemocí, náročných pacientů a ještě náročnějších (nebo rozmazlených?) zaměstnanců je konečně tady a tvůrcům se opravdu povedl.
fc390
Fight Club #390: Zaklínačský casting
A konečně se dostáváme do poslední desítky, kterou zanedlouho zakončíme jubilejním čtyřstým dílem podcastu Fight Club. Ale ještě to chvilku vydržte a usedněte s námi k další debatě. Gamescom už je dávnou minulostí. Podívali jsme se do současnosti, která je víc než příznivá. Tentokrát  se stočila řeč na hry (a seriál), které se v právě probíhajícím týdnu perou o pozornost.
Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay – hrajeme výborného Spider-Mana
Další exkluzivitka od Sony a další trefa do černého. Spider-Man se po opravdu mnoha pokusech dočkal videohry, za kterou se nemusí stydět. DC se svým Batmanem už není jednoznačným králem her podle komiksu, protože Marvel se konečně může chlubit konkurenceschopným titulem. Že se to povedlo, nedokazuje jen naše devítková recenze, ale třeba i Metacritic, kde už od 92 kritiků vychází průměrné hodnocení na skvělých 87.
Gamesplay_poutaky_ahoj
Retro GamesPlay - hrajeme legendární dungeon Stonekeep
Krokovací dungeony mají svá největší léta slávy za sebou, ale to vůbec nevadí, od toho tu máme Retro GamesPlay, abychom si připomněli tyhle staré dobré časy, kdy všechno bylo lepší, tráva byla zelenější, kostlivci strašidelnější, dungeony dungeonovatější a hrál se Stonekeep. Nebo Dungeon Master, pokud jste byli elitáři.

Nejnovější články