Yooka-Laylee
Věková dostupnost

Yooka-Laylee

Články

3D plošinovka Yooka-Laylee dohopsá na Switch už v polovině prosince

Dávno oznámený a několikrát odložený port 3D plošinovky Yooka-Laylee na Nintendo Switch je konečně skoro tady. V recenzi Ondry Šváry chválená hopsačka vyjde na Switch už 14. prosince, přičemž předobjednávky se rozjedou 7. prosince. Naštěstí pro hru i pro vás nepůjde o původní verzi z dubna letošního roku, ale o notně vylepšenou a řádně optimalizovanou hru.

LEVEL 274 zpovídá dva legendární tvůrce adventur a řeší grafiku otevřených světů

Venku to tak úplně nevypadá, ale věřte tomu. Jaro je tady. Spolu s jeho ne úplně povedeným startem ale přichází i zbrusu nový LEVEL 274, který vám snad ten nečas venku alespoň trochu vynahradí a zpříjemní. Pěkně v klidu a teple můžete usednout třeba k rozhovorům se dvěma adventurními legendami – tvůrcem Syberie Benoîtem Sokalem a autorem The Longest Journey a Dreamfall Ragnarem Tørnquistem. Vedle jejich povídání s Petrem Ticháčkem vám nabízíme i velké téma o problémech některých herních vývojářů s fenoménem early access, tedy her s předběžným přístupem, velký článek Jakuba Kováře o zákulisí přípravy velkých otevřených světů ve hrách nebo pohled na novou generaci grafických karet od Nvidie a AMD. Zkrátka, nový LEVEL je tady a vy byste si ho určitě neměli nechat ujít!   !function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '234572886741524'); fbq('track', "PageView");

Fight Club #322: Hekající skála

Ještě jednou se divákům a posluchačům omlouváme za zmatky ohledně Fight Clubu #321. Holt jsme se nechali vypéct updatem pro Windows 10, který z našeho vysílacího stroje udělal nepoužitelnou snůšku počítačových komponent. Všechno jsme ale v mezičase opravili, takže natáčení Fight Clubu #322 už probíhalo podle obvyklého scénáře. Co jsme v něm probírali, a jaké bylo obsazení?

Plošinovka Yooka-Laylee nabídne multiplayerové minihry i kooperativní kampaň

Roztomile vypadající akční plošinovka Yooka-Laylee se kromě kampaně dočká i lokálního multiplayeru. Ačkoli primárním zaměřením bude příběhové dobrodružství chameleona a jeho netopýří přítelkyně, hra si najde čas i na kooperaci či soupeření až čtyř hráčů díky osmi zcela odlišným minihrám, mezi nimiž najdete mlátičku, střílečku, závodění v motokárách i boj o vlajku. Záběry z nového traileru naznačují, že by mohlo jít o patřičně zábavnou a chaotickou odbočku.

Video z Yooka-Laylee potvrzuje dojem, že se mají fanoušci hravých plošinovek nač těšit

Známá dvojice Banjo a Kazooie se počátkem příštího roku dočká duchovních nástupců v podobě Yooka a Laylee (oficiální stránka). Netradiční duo hrdinů, složené z "citlivého" chameleona a "poněkud blíznivé" netopýří samičky, se v rámci uplynulého Gamescomu připomnělo trailerem, který konečně nabízí větší množství záběrů přímo ze hry.

Yooka-Laylee vykročí po stopách Banjo-Kazooie na začátku příštího roku

Stará známá dvojka Banjo & Kazooie dostane zanedlouho konkurenci. Playtonic Games chtějí mít z novinky Yooka-Laylee příjemnou akční plošinovku, která bude stát na výrazných a trochu potrhlých hrdinech - chameleonovi jménem Yooka a samičce netopýra Laylee. Právě velmi podobně jako ve zmíněné klasice od Rare, i tady budou hlavními hrdiny dvě zvířátka, která se pohybují v bizarním světě, v tomto případě Hivory Towers, aby zastavili Dr. Quacka, který chce pohltit všechnu literaturu světa a proměnit jí v zisk.

Bleskovky

  • 19. 11. 2021 - Tencent si zajišťuje menšinový podíle ve studiu Playtonic, tvůrcích Yooka-Laylee

  • 30. 11. 2017 - Vyšel nový systémový update (v3.67) pro PSV.

  • 31. 1. 2017 - Vývoj Yooka-Laylee je dokončen, do obchodů dorazí 11. dubna.

  • 18. 1. 2017 - V titulu Yooka-Laylee nenaleznete minimapu ani waypointy.

  • 16. 12. 2016 - Yooka-Laylee vyjde na PC, PS4 a Xbox One 11. dubna. Vývojáři se nakonec rozhodli zrušit WiiU verzi, místo ní udělají verzi pro Switch.

  • 13. 6. 2016 - Team17 s sebou na E3 2016 přivezli Worms W.M.D, Yooka-Laylee, Overcooked a Strength of the Sword: Ultimate.

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
5. dubna 2017
Recenze