The Banner Saga

The Banner Saga

Články

Fight Club #388: Koření musí proudit!

Zatímco Adam s Šárkou si užívali herní nirvány (a možná i pracovního očistce) v Kolíně nad Rýnem, na Gamescomu, my jsme usedli v klubovně Fight Clubu ve složení Lukáš Grygar, Václav Pecháček, Jirka Svák a Aleš Smutný. Ten měl dvě hlavní témata. Podívali jsme se samozřejmě na novinky a zajímavosti z Gamescomu, ale také si zrekapitulovali sérii Banner Saga, kterou každý z nás hrál či hraje.

Nový díl herního pořadu Games TV cestuje s karavanou z The Banner Saga 2

Máte rádi severské ságy plné Vikingů, valkýr a soupeřících bohů? Pokračování strategie The Banner Saga přináší další porci skandinávskou mytologií inspirované epiky. Spolu s ním vám nový díl herního pořadu Games TV představí i africké pokračování strategie Democracy nebo kultovní "textovku" Fallen London.

Banner Saga 2 vyjde až příští rok, ale konzolové verze jedničky už jsou za rohem

S vydáním vikinského RPG The Banner Saga 2 se původně počítalo ještě letos, nakonec ale vyjde až v prvních měsících roku příštího. Potvrdil to zástupce vydavatele Versus Evil, nejprve pro britský Eurogamer, ale informaci už lze najít i na webu firmy. Hráči mohli vidět pokračování taktického tahového RPGčka v pohybu na PAXu a Gamescomu, ale vývojáři stejně potřebují pár měsíců vývoje navíc, aby mohli nabídnout hru, za kterou se nebudou stydět.

Z přehledného seznamu zjistíte, jak (ne)probíhá vývoj her, které uspěly na Kickstarteru

Kickstarter je dobrý sluha, ale špatný plán. Na jednu stranu díky němu vznikly tituly jako FTL – Faster Than Light, Shadowrun Returns, The Banner Saga či Divinity: Original Sin, ale na druhou stranu někteří z nás stále čekají na plnou verzi Legends of Eisenwald, oplakali trestuhodné promrhání peněz na Clang, případně nevěřícně zírají na fiasko s Yogventures. Takových případů ovšem bude víc, a abyste nemuseli trápit své mozkové buňky, v přehledné tabulce vám je nabízí člověk, který sepisuje základní fakta o všech herních projektech na Kickstarteru, které k červnu 2014 vybraly více než 75 tisíc dolarů.

Best of 2014: Nejlepší soundtrack

Tak jako jsou hry rok od roku pestřejší, vzniká k nim i rok od roku pestřejší hudba. A díkybohu za to! Své si najdou jak příznivci velkolepých, Hollywoodem inspirovaných záležitostí, tak fanoušci okrajových žánrů, které do her nacházejí cestu skrze nezávislé tituly. Podcenit soundtrack hry totiž znamená podcenit jednu z klíčových složek, utvářejících nejenom celkovou náladu, ale přímo náboj konkrétních herních situací nebo scén. Komu se to loni povedlo nejlépe?

PlayStation Vita zažije vydání celé řady zajímavých her

Když někdo řekne, že pro PlayStation Vita je málo her, můžete si být jistí, že povedený handheld držel v ruce maximálně po zahájení prodeje, pokud vůbec. Pro Vitu jsou totiž k dispozici stovky her, byť spousta z nich pochází z PS One či PSP. Nechybí však ani původní PSV kousky, kterým v následujících měsících udělá společnost řada nových titulů, které Sony oznámila o víkendu během PlayStation Experience bylo oznámeno.

Bleskovky

  • 27. 12. 2015 - Sony pomáhá fimě Stoic Studio dostat titul The Banner Saga na PSV.

  • 26. 10. 2015 - Vyšla čeština do hry The Banner Saga. (thx Davedd)

  • 8. 12. 2014 - Video: Stoic oznámilo pokračování vikingského RPG The Banner Saga.

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
15. ledna 2014
Recenze