Přehled lednových recenzí na Games.cz
zdroj: tisková zpráva

Přehled lednových recenzí na Games.cz

1. 2. 2015 16:30 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

První měsíc roku za námi, což je ideální příležitost ohlédnout se za tím, co jsme tento měsíc na Games.cz recenzovali, a jak nás ten či onen titul zaujal. Tradiční povánoční sucho se letos nekonalo a byť se leden nedá v žádném případě srovnávat s neuvěřitelně nabitým podzimem, bylo i přesto do čeho píchnout a co hrát. V průběhu ledna jsme nakonec recenzovali patnáct her napříč všemi žánry a čerstvě skončené vánoční sezóně navzdory se mezi nimi nachází hry původu nezávislého, ale též "velké" hry od renomovaných studií.

Neo Scavenger - hodnocení 8/10

Jako první jsme vám hned druhého ledna představili titul Neo Scavenger, který kombinuje to nejlepší ze série Fallout a simulátoru vesmírného korábu FTL. Výsledkem je jedna z nejzajímavějších survival her posledních let, jejíž náhodně generovaný obsah slibuje až stovky hodin zábavy.

Čtěte recenzi

Lords of Xulima - hodnocení 7/10

Následovala recenze klenotu pro fanoušky hardcore RPG ze staré školy - Lords of Xulima. Tahové souboje a izometrický pohled nejsou nic pro hráče zhýčkané zjednodušenou modernou, pro vyznavače skutečných výzev je ale Lords of Xulima navzdory několika menším nedostatkům a opakující se hratelností tím pravým ořechovým. Zkrátka RPG jak se sluší a patří.

Čtěte recenzi

Five Nights at Freddy's 2 - hodnocení 6/10

Z toho slabšího soudku pak bylo pokračování hororové adventury Five Nights at Freddy's. Scott Cawthona od prvního dílu neudělal příliš mnoho změn, a když už, nebyly vždy k lepšímu a ve finále například dokázaly ublížit na hororové hře tomu nejcennějšímu - hutné atmosféře. Uvidíme, co na svoji obranu řekne díl třetí.

Čtěte recenzi

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes - hodnocení PC verze 8/10

Prvním zástupcem v lednu nepříliš početné skupiny AAA titulů byla PC verze předehry Hideo Kodžimy k pátému dobrodružství Solid Snakea. PC verze Metal Gear Solid V: Ground Zeroes na sebe nechala chvíli čekat, ale že to byla pauza zasloužená, dokazuje i osmička v hodnocení a pochvalná recenze. PC verze MGV V: Ground Zeroes se opravdu povedla a obvyklé neduhy konzolových portů si s sebou Solid Snake jako kouli u nohy netáhne.

Čtěte recenzi

Dead State - hodnocení 7/10

Dnes už možná až příliš provařeným tématem zombie apokalypsy se zabývá i Dead State. Avšak předsudky stranou, Dead State na tom není vůbec špatně. Nadprůměrná survival akce, kombinující funkční RPG prvky, taktické souboje i chytlavou správu příbytků a party zbytečně na kolena sráží množství bugů. Ty sice autoři opravují, tempo však není takové, jaké by být mohlo. I tak se ale jedná o velmi zajímavou volbu.

Čtěte recenzi

Hearthstone: Goblins vs Gnomes - hodnocení 7/10

Goblins vs Gnomes je prvním velkým rozšířením pro Hearthstone a jako takové se sice nepovedlo rovnou na výbornou, stále však úspěšně buduje na tolik úspěšném receptu kvalitní a návykové zábavy. Navrch je třeba vyzdvihnout fakt, že přidaných karet je sice velké množství, nijak však nepoškozují celkový balanc hry a úspěšně rozvíjí taktické možnosti hráčů.

Čtěte recenzi

Resident Evil HD Remaster - hodnocení 7/10

Sérii Resident Evil jistě není třeba nijak obšírně představovat, její první díl však již nemusí pamatovat všichni hráči ani skalní fanoušci této hororové série. A jelikož všichni víme, že mnohdy je návrat k dekádě starému titulu dost velkým utrpením, tak tu máme prkenice ždímající HD remaky. Jeden takový jsme recenzovali v druhé půlce ledna. Resident Evil HD je milou příležitostí vidět opět to, jak tato slavná série začala - činit tak lze za pomocí vylepšené grafiky a moderní době podřízeného ovládání. Nic to však nemění na tom, že jen vzít starý titul a zostřit mu textury ještě nutně kvalitní zábavu neznamená.

Čtěte recenzi

Geometry Wars 3: Dimensions - hodnocení 8/10

Geometry Wars byla svého času velmi úspěšná arkáda a není se tedy čemu divit, že autoři koncept ždímají co to dá. Mohli jsme se tedy pustit do třetího dílu s podtitulem Dimensions, který nabízí stejné jádro hratelnosti - návykovost, náročnost i velká zábava na svém místě zůstaly, nově však vývojáři ze studia Lucid Games do hry dodali třetí rozměr a pokusili se tak hráčům zamotat hlavy. Někdy se jim to dokonce i daří a bohužel, ne vždy je to ku prospěchu věci. Zábava je však i stále na svém místě a stejně tak i osmička v hodnocení hry.

Čtěte recenzi

Saints Row: Gat Out of Hell - hodnocení 5/10

Dalším velkým titulem a čirým šílenstvím v akční podobě je samostatný přídavek Saints Row: Gat Out of Hell. Pokud jste snad čekali pokračování kvalitně ujeté zábavy, tak vás asi naše recenze přinejlepším trochu zklamala. Samostatně stojící přídavek přinesl na první pohled slabší grafickou stránku hry, opakující se obsah, řadu bugů a v neposlední řadě také menší herní mapu. Inu, tak snad příště. Gat Out of Hell si každopádně vysloužil nepříliš lichotivou pětku.

Čtěte recenzi

Valkyria Chronicles - hodnocení PC verze 8/10

Svého zástupce mezi lednovými recenzemi má i velmi osobitý žánr japonských RPG. V tomto případě jde o Valkyria Chronicles, neuvěřitelných šest let staré japonské RPG, jež vyšlo původně pouze pro PlayStation 3. My však měli konečně možnost osahat si i PC verzi a verdikt je v tomto případě jasný - pokud máte pro tento žánr uděláno, tak v případě Valkyria Chronicles vedle nešlápnete. Titul sází na příběh, propracovaný RPG systém, taktické souboje a vyznačuje se i krásnou grafikou. Je však nutné přimhouřit oko u ovládání a sem tam je také možno narazit na nějaký větší či menší bug.

Čtěte recenzi

Destiny: The Dark Below - hodnocení 6/10

Velký zájem sklidilo vydání prvního velkého přídavku pro online akci ze studia Bungie, Destiny. Příslib většího důrazu na příběh se v realitě příliš neosvědčil, nic to však nemění na tom, Destiny: The Dark Bellow potěší všechny fanoušky původního titulu, to bez debat. Svoji cenu ale obhajuje i přesto jen velmi stěží. Za vypíchnutí zde stojí především fakt, že pokud nemáte partu dobře sehraných kamarádů nebo nevyužíváte jednu z online služeb k vyhledání party, tak si příliš neškrtnete.

Čtěte recenzi

Heroes of Might & Magic III HD Edition - hodnocení 6/10

Počet komentářů pod recenzí naznačuje, že o Heroes of Might & Magic III HD Edition máte velký zájem. Zábava je to stejná jako kdysi, jen je po grafické stránce trochu ostřejšího rázu. Změny aby však jeden hledal lupou. Zkrátka příklad ne zcela povedené HD edice. Zarážející je rovněž fakt, že v HD edici chybí datadisky - hráči přeci jen dnes očekávají, že v případě reedic hry se jim do ruky dostane zkompletovaný produkt.

Čtěte recenzi

Deadnaut - hodnocení 8/10

Zejména strohou hratelností se vyznačuje do roku 2115 zasazený Deadnaut, ve kterém se ocitáte v roli průzkumníků vzdálených končin vesmíru. Hratelnost i atmosféra je v tomto nezávislém titulu skutečně na výši, stejně tak se můžete těšit na velké množství tabulek plných dat. Pokud tedy máte chuť zkusit takzvaně něco jiného a vydat se vstříc průzkumu vesmíru a nebezpečenstvích v něm ukrytých, pak pro vás máme žhavého kandidáta. Průzkumu vraků základen a korábů však korunuje snad až přílišná strohost hry. Co je pro někoho jasným kladem, může být pro jiné dost silným záporem.

Čtěte recenzi

Galaxy Trucker - hodnocení 9/10

Jak je možné, že nejlépe hodnocenou hrou ledna je mobilní titul? Jednoduchý mobilní titul, který se přeci nemůže vyrovnat všem těm náročným a promakaným hrám na PC nebo konzolích? Možná za to může fakt, že jde o videoherní adaptaci populární deskovky od geniálního českého designéra Vládi Chvátila. Možná za to může fakt, že videoherní verze je stejně zábavná jako stolní. Možná za to může fakt, že jde zkrátka o parádní hru, kterou byste si teď hned měli koupit, stáhnout a zahrát. Nějaký ten chytrý mobil nebo tablet snad kolem sebe máte. A jestli ne vy, tak někdo, komu ho můžete sebrat a použít k hraní.

Čtěte recenzi

Grey Goo - hodnocení 7/10

Můžeme tomu říkat pocta klasickým real-time strategií, můžeme tomu říkat krapet křečovitá snaha oživit v nezměněné podobě klasický žánr v nové grafice, můžeme tomu říkat třeba veverka. Výsledek je stále stejný. Grey Goo je tradiční RTS ve všech ohledech, navíc od lidí, co jedny z posledních klasických RTS udělali. Pro někoho je to plus, pro jiného mínus. Vybrat si holt musíte sami. Hra je to ale rozhodně dobrá.

Čtěte recenzi

Nejnovější články