Galaxy Trucker

Galaxy Trucker

Články

Počítačové hry inspirované deskovkami: Vzácný jev, který budeme vídat častěji

Světy počítačových a stolních her se čím dál tím víc prolínají. Stolní hry mají ve zvyku adaptovat videohry a učí se vedle papíru, kartonu, dřeva a plastu používat i digitální technologie. Zároveň vznikají digitální adaptace deskovek a spousta videoher čerpá inspiraci pro své mechanismy z deskových a karetních her. Tento vztah se bude čím dál tím víc prohlubovat, ale dočkáme se někdy doby, kdy budou vznikat videohry inspirované konkrétními stolními tituly?

Letošního Gamescomu se zúčastní i čeští tvůrci her Lost Hero, Svoboda 1945 a TauCeti

Asociace českých herních vývojářů opět zaštiťuje český stánek na herním veletrhu Gamescom v Kolíně nad Rýnem. Na jednom, řekněme, menším plácku bude letos rovnou sedm českých studií a jejich připravované tituly. Kromě videoher dojde i na deskovky.

Jedna z nejlepších českých deskovek Galaxy Trucker je konečně na Steamu v rozšířené edici

Vlaadovi Chvátilovi vděčíme za spoustu skvělých deskovek včetně Through the Ages, Galaxy Truckera a Mage Knighta. Tato trojice se vydává za hranice fyzického do digitálních světů. O jejich adaptace se v případě prvních dvou stará domácí studio CGE a v případě Mage Knighta zahraniční tým Dire Wolf Digital. Ages už jsou dávno dostupné na mobilech a počítačích, Mage Knight je hudbou budoucnosti a Galaxy Trucker byl do včerejška jen na mobilech. Jeho nová PC verze je konečně k mání, za hubičku a rovnou s rozšířením.

Český mobilní hit Galaxy Trucker se dočkal updatu se spoustou nového obsahu

Adaptace české deskovky Galaxy Trucker do mobilní hry patří ve svém žánru mezi špičku, ostatně z naší recenze si odnesla devítku a navíc jsme ji zařadili mezi nejlepší české hry roku 2014. A nyní se hra dočkala macatého updatu, který hráčům přináší další hodiny nové zábavy. Rozšíření se týká multiplayerové složky hry - hráči v updatu dostanou nové mise a úpravu stávajících pravidel.

Přijeďte v pátek na herní festival GameDay 2015, kde se bude vyhlašovat Česká hra roku

Už tento pátek a sobotu (8. a 9. května) se v Třeboni uskuteční už pátý ročník herního festivalu GameDay, kde se opět setkají tvůrci zajímavých nezávislých her s hráči a fanoušky virtuální zábavy. Program GameDay 2015 najdete na oficiálních stránkách, přičemž jeho součástí je i vyhlášení dalšího ročníku cen Česká hra roku.

Jubilejní LEVEL 250 mapuje historii herních časopisů a rozdává kódy do World of Tanks

Slavit dvoje narozeniny dva měsíce po sobě, to se jen tak někomu nepoštěstí. LEVEL je ale výjimkou a po lednových oslavách 20 let existence časopisu nyní vychází kulaté 250. číslo. V tuto chvíli už nový Level najdete na stáncích, v supermarketech, v obchodech JRC/Brloh a v neposlední řadě i v elektronických distribucích a tento článek by vám měl představit to nejzajímavější, co si v novém čísle můžete přečíst.
Hodnocení
GAMES.cz
9/10
Datum recenze:
30. ledna 2015
Recenze