Best of E3 2014 aneb nejlepší hry výstavy podle Games.cz
zdroj: tisková zpráva

Best of E3 2014 aneb nejlepší hry výstavy podle Games.cz

23. 6. 2014 17:30 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Ještě toho nemáte dost? My rozhodně ne! Čeho? É trojky! Zdá se, že už je dávno po ní, ale věřte, že ani zdaleka není. S jejími následky se budeme potýkat ještě hodně dlouho, minimálně do E3 2015. Patří k nim i tradiční každoroční vyhlášení nejlepších her výstavy podle ambasadorů Games.cz, tedy Miloše Bohoňka, Aleše Smutného a Pavla Dobrovského. Výstaviště pečlivě prochodili, hry si zahráli (když to bylo možné) a ve chvíli, kdy čtete tento text, se probírají materiály, které si jako syslové nastrkali do lícních toreb. Ještě než se do výběru pustíte, připomínáme, že hry s oceněním Best of E3 od Games.cz přinášejí něco nového nebo alespoň neobvyklého.

Far Cry 4

Po příběhově hloupé a herně geniální Far Cry 3 se Ubisoft rozhodl představit pokračování ve stejném duchu, tedy se šíleným antagonistou a naivním hrdinou, který se až podezřele rychle naučí bojovat proti zkorumpované soukromé armádě v himalájských údolích. I kdyby měl být příběh skutečně tak triviální, tak obsah Far Cry 3 v novém prostředí a doplněný o nové možnosti svobodného taktizování v soubojích je dost atraktivní a v rámci otevřených akcí neobvyklý na to, aby si naší nálepku zasloužil.

Dále o hře: trailer, obrázky

Pillars of Eternity

Zpátky ke kořenům RPG, chtělo by se zvolat. Pillars of Eternity skutečně čerpá z legendárních izometrických RPGček konce devadesátých let, jako byly Baldur's Gate nebo Planescape: Torment a navíc za ní stojí odborníci ze studia Obsidian, kteří se proslavili právě starými klasikami ještě pod hlavičkou studia Black Isle. Pillars of Eternity funguje jako připomenutí, že určitý druh hratelnosti neumírá a může po stránce příběhovosti a herních pravidel radit i moderním 3D akčním RPG s nafouklými produkčními hodnotami. 

Dále o hře: E3 dojmy, obrázky

Evolve

Evolvujete? My ano. Sice to nemá nic společného s evolucí, ale evolvování v multiplayerové akci od tvůrců Left 4 Dead nás naplnilo nadšením z boje lidí proti saurocthulhu věcem. Skvěle vyvážená povolání, která se v honbě za úspěchem a přežitím musí doplňovat, jsou tím, co z Evolve dělá atraktivní taktickou a velmi pečlivě vyváženou multiplayerovou střílečku. Chceme to hrát. Teď hned. 

Dále o hře: E3 dojmy, trailer, obrázky

Sunset Overdrive

Není nad šílenosti. V Sunset Overdrive jdete po krku stovkám zombíků v parkourové a notně ulítlé akci, ve které skáčete jako hopík po městě a střílíte zbraněmi, které nepřátele třeba nafouknou nebo zmrazí. Grafické ladění do komiksu přidává na atraktivitě, stejně jako frajírkovská mentalita hlavního hrdiny a do absurdna dohnaná komediální armáda zombíků. Po nemastně neslané Resistance 3 se zdá, že studio Insomniac úspěšně nachází inspiraci v hopsání a střílení, jako tomu bylo v Ratchet & Clank.

Dále o hře: trailer, obrázky 

Broforce

Jedna z vycházejících hvězd nezávislé scény. Multiplayerová Broforce se podobá Metal Slug, ale svým humorem pomrkává na válečný sarkasmus Cannon Fodder. Do žánru  frenetických 2D akcí přidává i něco neobvyklého: můžete rozstřílet celou úroveň na cimpr campr. Tedy na cimpixel campixel. Jednotlivé postavy jsou inspirovány herci zlaté éry béčkových akcí, jako je Sylvester Stallone nebo Arnold Schwarznegger, a když hru rozjedete ve čtyřech, tak máte pocit, že jste našli rajský balanc krátkých herních seancí s maximální zábavou s kamarády. Hmmm, že by redakční modla Mashed našla konkurenci? 

Dále o hře: trailer, obrázky

Elite: Dangerous 

Jen tak si plout vesmírem, pozorovat hvězdy a pískat si zádumčivou. To vám multiplayerová Elite ve svém procedurálně generovaném vesmíru s čtyřmi sty miliardami hvězdných systémů umožní. Nejen, že jde o kickstarterem nakopnutý projekt, ale ještě za ním stojí David Braben, legenda herního vývoje, která ani po dekádách v průmyslu neztrácí jasnou vizi: simulovat vesmír, dát hráčům nástroje a nechat je prožívat vlastní příběhy. Elite počítá s podporou Oculus Rift a leteckých joysticků a až překvapivě se prosazuje jako jedna z her, o kterých budeme mluvit i za deset let, protože s největší pravděpodobností ještě poběží. 

Dále o hře: E3 dojmy, trailer, obrázky

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 

Možná se nezdálo, že by Aleše na Phantom Pain zaujalo i něco jiného, než zdvihání ovcí balónem do oblak, ale věřte, že za armádou vznášejících se zvířat se skrývá solidní hratelnost v otevřeném světě. Dohlížíte v něm na svojí základu a procházíte jednotlivými misemi, které kladou důraz na emergentní hratelnost. Hideo Kojima dokázal podle prezentace posunout sérii o několik kroků vpřed směrem k současným trendům a už se nemůžeme dočkat, až Phantom Pain konečně spustíme. Tedy, kromě Aleše. Ten se nemůže dočkat, až začne zdvihat ovce balónem. Béé.

Dále o hře: E3 dojmy, trailer, obrázky 

Batman: Arkham Knight

Batman se stal před pár lety zcela nečekaně stálicí herního nebe, i když minulý díl byl fanoušky přijat poněkud rozpačitě. V Arkham Knight se vrací studio Rocksteady, které netopýřího muže vytáhlo do světla reflektorů, a slibuje tu správnou batmanovskou akční poezii. Kromě všech obvyklých i nových gadgetů se těšíme na odladěný soubojový systém, který umožní lepší řetězení úderů, otevřený svět a samozřejmě na batmobil. Jediné, co nám dělá vrásky je absence Paula Diniho ve scénáristickém týmu. Snad to chlapci z Rocksteady zvládnou i bez něj. Zatím jsou na skvělé cestě. 

Dále o hře: trailer, obrázky 

Zaklínač 3: Divoký Hon

Nestává se běžně, aby na očekávané hře nešlo najít něco problematického. Tvůrci z CD Projekt RED ale propluli další E3 prezentaci třetího Zaklínače bez ztráty kytičky a ještě nabrali nové duše na konto ukázky ze hry během tiskovky Microsoftu. Miloš jen obtížně hledal slova pochvaly, kterými by letošní demo Zaklínač 3 popsal, protože si je všechny vyplácal už v letech předchozích. A tak mu nezbylo než se opakovat. Ale proč ne, když se slova chvály krásně čtou a poslouchají, přestože jsme je slyšeli už mnohokrát. Kdepak, Zaklínač 3 nezklame. Něco takového není možné. 

Dále o hře: E3 dojmy, trailer, obrázky

Alien: Isolation 

Ať už je jeden nebo jich je víc, vetřelcům se v interaktivním rybníku moc nedaří (neumí totiž plavat a na tu scénu ze čtyřky raději nebudeme vzpomínat, ano?). Na záchranu spěchá zcela nečekaně britské studio Creative Assembly, od kterých bychom spíše čekali další Total War než thriller o bezbranné ženě a vetřelci. Jenže to přesně dělají a podle hratelné ukázky na to jdou moc dobře. Napětí, výroba věcí a utíkání před vetřelcem (s vlastní umělou inteligencí) do ventilačních chodeb působily v rámci ostatních titulů jako zjevení. Nebuďte překvapení, jestli se v recenzi objeví věta „jde o krále stealthu“. Kdo by to byl do vetřelce řekl...

Dále o hře: E3 dojmy, trailer, obrázky

Dragon Age: Inquisition

Další velmi příjemným překvapením E3 se stal třetí díl série Dragon Age. Alespoň to tvrdí „epic fantasy positive“ Aleš, který si chválí zejména dvojaké pojetí soubojů a otevřenou povahu prostředí, které tvůrci konečně zbavili trapných umělých bariér a překážek. Možnost jít v rámci velké lokace na průzkum kam chcete se navíc snoubí s různým řešením situací podle přítomnosti postav v partě, což hraje samozřejmě roli i v průběhu soubojů, zejména těch velkých s bossáky. Po příběhově solidní, ale herně zastaralé dvojce se třetí Dragon Age rýsuje jako restart, respektive most, který celou sérii zatáhne zcela nových a zajímavým směrem.

Dále o hře: E3 dojmytrailerobrázky

Všechny dojmy, trailery, obrázky a novinky z E3 najdete přehledně seřazené v našem E3 speciálu a na závěr si ještě dáme video s rozdáváním Best of E3 nálepek :)

zdroj: Archiv

Nejnovější články