Sunless Skies

Sunless Skies

Články

GamesPlay – hrajeme steampunkové dobrodružství Sunless Skies

„Plavte se po hvězdách, zraďte svou královnu, zavražděte Slunce,“ píše se v oficiálním popisku gotického hororového RPG Sunless Skies a tohle všechno a mnoho dalšího můžete skutečně provést. Na GamesPlay pokračování Sunless Sea z roku 2015 jsme si do redakce přizvali erudovanou posilu v podobě Ondřeje Trhoně, kterého při toulání hvězdnou oblohou doprovázel Lukáš Grygar.

Příběhové RPG Sunless Skies vyjde začátkem příštího roku

„Plujte mezi hvězdami. Zraďte svou královnu. Zavražděte slunce.“ Dokonce i steamový popis Sunless Skies je řádně atmosférický. Nástupce Sunless Sea a Fallen London, v němž se plavíte po viktoriánském, steampunkovém a lehce hororovém světě, se na obrazovkách počítačů vyloupne v lednu příštího roku. Kdo má rád hutná příběhová RPG, měl by pomalu začít zvedat kotvy.

Sunless Skies je zpátky na nohou s novým regionem viktoriánské Anglie

Indie studio Failbetter Games se zkraje letošního roku potýkalo s nepříjemnými problémy. Vlivem nízkých prodejů na Steamu bylo nuceno propustit 4 ze svých 16 zaměstnanců, přičemž bylo světu slíbeno, že hra vyjde ještě letos. Více ve Vaškově článku. Na Steamu nyní stojí příslib dokončení v září a jako důkaz, že se na hře stále pracuje, slouží včera přidaný nový region Albion.

Autoři Sunless Skies kvůli finančním problémům propouštějí zaměstnance

Nezávislí vývojáři ze studia Faibetter, tvůrci výborných narativních her Fallen London a Sunless Sea, oznámili špatné zprávy. Jejich nejnovější projekt Sunless Skies, který před rokem vybral na Kickstarteru přes 370 tisíc liber, se v předběžném přístupu prodává mnohem hůř, než autoři očekávali. Výsledkem je propouštění zaměstnanců a posunutí data vydání, ale pokud se na steampunkovou výpravu do nebes těšíte, nezoufejte – hra prý letos určitě vyjde.

Vybíráme z předběžného přístupu – české vesmírné sci-fi, adrenalinové bruslení a kontroverzní laboratoř

V minulém týdnu se do early accessu dostaly hned tři hry známých značek. Za Warhammer to je diablovka Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr (Steam, článek), ve světě těžkých užitkových strojů se objevil simulátor kolonizace rudé planety JCB Pioneer: Mars (Steam, článek) a dovolím si sem zařadit i roguelike příběhovku Sunless Skies (Steam, článek), která chce kráčet v úspěšných stopách svého předchůdce Sunless Sea. Mimo nich se klasicky vynořily desítky dalších titulů, z nichž vybíráme následující pětici: adrenalinové bruslení, manažer ďábelské laboratoře, tak trochu jiný „twin stick shooter“, konkurent Galactic Junk League a hororové puzzlení.

Bleskovky

  • 31. 1. 2019 - Dnes vyšlo pokračování Sunless Sea z roku 2015, Sunless Skies na cestu vyprovodil atmosferický trailer.

Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
11. února 2019
Recenze