FromSoftware nově patří částečně Sony a Tencentu. Investice pomůže s růstem studia
zdroj: Vlastní

FromSoftware nově patří částečně Sony a Tencentu. Investice pomůže s růstem studia

1. 9. 2022 10:13 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Je to jen pár dní, co společnost Sony oznámila vytvoření mobilní divize spolu s akvizicí mobilního studia Savage Game, a už tu máme další změny ve vlastnictví studií. Ty se tentokrát týkají studia FromSoftware, tvůrců úspěšných her jako Elden Ring a Sekiro: Shadows Die Twice a sérií Dark Souls a Demon’s Souls.

Studio dosud zcela patřilo mateřské společnosti Kadokawa Corporation, která se ale rozhodla odprodat bezmála 30 % svých akcií. Sony si z těchto 29,34 % ukrojilo 14,09 %, zatímco Tencent si pořídil 16,25 % akcií. Dohromady očekává společnost Kadokawa Corporation platbu ve výši 6,4 miliardy korun.

Od prodeje podílu si FromSoftware slibuje „proaktivně investovat do vývoje silnějších značek“, jak se můžete dočíst v tiskové zprávě. Ta dále specifikuje touhu mít kontrolu nad vydáváním vlastních her v globálním měřítku, a zbavit se tak potřeby třetích stran.

FromSoftware si samo řeší Japonsko, ale zbylé trhy za něj obstarávají jiní – v případě Elden Ringu to bylo Bandai Namco, Sekiro bylo zase svěřené Activisionu. S vlastním vydáváním her po světě má pomoci expertíza Sony.

K čemu tedy Tencent? Tisková zpráva v jeho souvislosti mluví o čínském trhu a orientaci na mobilní hraní. Přímo nespecifikuje, že by studio FromSoftware mělo v úmyslu pronikat na telefony, ale co není, může být, obzvlášť s Tencentem v zádech. Teď už zbývá jen otázka, zda zůstane jen u těch 30 %...

Nejnovější články