Final Fantasy X/X-2 HD Remaster

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster

Články

Remasterovaná edice Final Fantasy X/X-2 vyšla i pro PC

Po PS3, PlayStation Vita a PS4 vychází Final Fantasy X/X-2 HD Remaster i na PC. Na počítače se tak dostává skvělý díl série Final Fantasy v remasterované verzi. Sice se v redakci neshodneme na tom, jak moc je hlavní hrdina Tidus otravný charakter (osobně zastávám postoj, že po čase si na něj zvyknete), ale i navzdory jeho povaze je desítka skvělé RPG. Disponuje obrovským, ale především netradičním světem Spira, který si hodně bere z tichomořské kultury a mytologie.

Hudbu z Final Fantasy si během pražského koncertu poslechne i Nobuo Uematsu

Kdykoliv jindy bych zmínku o Final Fantasy začínal slovy „zejména fanoušci Final Fantasy budou nadšení / se mohou těšit / uvítají,“ ale v případě koncertu hudby ze slavné RPG série se na to musí jinak. Zejména příznivci kvalitní herní hudby se mohou těšit na 1. dubna. V pražském kostele sv. Šimona a Judy vystoupí smyčcový ansámbl New World Players a společně s klavíristou Benyaminem Nussem pod vedením dirigenta Arnieho Rotha předvedou slavné skladby z Final Fantasy. A v první řadě bude sedět Nobuo Uematsu, který za to všechno může. Když hodně zaplatíte, můžete si s ním udělat selfiečko. Ale to už asi nestihnete, protože VIP lístky jsou podle organizátorů beznadějně vyprodány. Tak velký skladatel Uematsu je.

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster vyjde za měsíc i na PlayStation 4

Vezměte remaster a remasterujte ho! Jakkoliv zní tato metoda už poněkud přitaženě za vlasy, v případě Final Fantasy X/X-2 HD Remaster jde o celkem pochopitelný proces. Původní hra z PlayStation 2 se loni vydala na PlayStation 3 a PlayStation Vita a 15. května se objeví i na PlayStation 4. Už na handheldu a předchozí generaci hra ukázala (viz recenzi), že nestárne a představuje to nejlepší z žánru JRPG, co se vám může dostat do ruky a jsem si jistý, že na PS4 tomu nebude jinak – už jen proto, že konkurence je tak zoufale malá.

Best of 2014: Nejlepší hra, kterou nikdo nehrál

Jestliže obecně platí, že člověk míní a pánbůh mění, tak v naší branži se na nevyzpytatelnost neviditelného hybatele událostí vymlouvat nelze. Vývojáři sice míní, poněvadž jsou to také jen lidé, ale namísto libovolného pánaboha rozhodují o úspěchu či neúspěchu hráči a jejich zájem, který vždy nemusí souviset s kvalitou či nekvalitou daného titulu. Proto se stává, že i skvělé hry rychle zapadnou, a buď se neprodávají, nebo se na ně přinejmenším zapomene. Obě varianty jsou samozřejmě špatné, proto jsme i za rok 2014 vybrali pětici výborných her, na které by se zapomenout nemělo, přestože vyšly ve špatný čas, nestrefily se do aktuálního vkusu hráčů nebo jen tvůrci zanedbali propagaci. Vzpomínejte na ně, kupte si je, hrajte je, jen je (probůh) nenechte upadnout v zapomnění.

Video z Final Fantasy X/X-2 hlásá remasterovaný HD návrat v příštím týdnu

Tohle jsem si nemohl odpustit, už jen proto, že Lightning Returns: Final Fantasy XIII mě vážně zklamala a bez spásného handheldu PS Vita není kde realizovat mé JRPG choutky. Vydání HD remaku Final Fantasy X/X-2, která se objeví 21. března na PS3 a PS Vita, mi tedy trhá trn z paty.

Porovnání grafiky starého a nového Final Fantasy X vypadá působivě

Tidus se vrací! Upřímně řečeno, neměl jsem ještě čas zahrát si Final Fantasy X a nenapadlo mne, že ohlášený HD remake, který vyjde společně s Final Fantasy X-2 bude vypadat tak dobře, že mi bude stát za čekání. A vida, pokud jde soudit dle tohoto videa, to čekání na HD podobu se opravdu vyplatí, protože rozdíl je znatelný a skoro bych řekl hmatatelný, kdyby to nepopíralo zákony zdravého rozumu.

Bleskovky

  • 4. 5. 2021 - Game Pass přivítá novou Fifu, poslední Just Cause i Red Dead Online

  • 10. 1. 2019 - Remaster Final Fantasy X vyjde pro Xbox One a Switch 16. dubna, Final Fantaxy XII: The Zodiac Age pak 30. dubna.

  • 12. 5. 2016 - Grafické možnosti PC verze Final Fantasy X/X-2 HD Remaster doprovází informace, že hra bude uzamčena na 30fps.

  • 10. 5. 2016 - 12. května vyjde na Steamu Final Fantasy 10/10-2 HD Remaster.

  • 7. 12. 2015 - V databázi STEAMu byly nově nalezeny tituly Dark Souls III, Rise of the Tomb Raider, Final Fantasy X/X-2 HD Remaster, Final Fantasy VI a Bad Rats Show.

  • 22. 9. 2015 - Neoficiálně: Nové příručky ke hrám Final Fantasy X, X-2 a XI obsahují screen z doposud neohlášené HD verze Final Fantasy XII.

Hodnocení
GAMES.cz
9/10
Hodnocení čtenářů:
100/100
Datum recenze:
22. dubna 2014
Recenze