Final Fantasy X/X-2 HD Remaster vyjde za měsíc i na PlayStation 4
zdroj: tisková zpráva

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster vyjde za měsíc i na PlayStation 4

13. 4. 2015 15:45 | Video | autor: Aleš Smutný |

Vezměte remaster a remasterujte ho! Jakkoliv zní tato metoda už poněkud přitaženě za vlasy, v případě Final Fantasy X/X-2 HD Remaster jde o celkem pochopitelný proces. Původní hra z PlayStation 2 se loni vydala na PlayStation 3 a PlayStation Vita a 15. května se objeví i na PlayStation 4. Už na handheldu a předchozí generaci hra ukázala (viz recenzi), že nestárne a představuje to nejlepší z žánru JRPG, co se vám může dostat do ruky a jsem si jistý, že na PS4 tomu nebude jinak – už jen proto, že konkurence je tak zoufale malá.

Co vás rozhodně chytí za srdce je povedený příběh a prokreslení postav (dokonce i Tidus vás po čase přestane iritovat, věřte mi), víceméně tradiční soubojový systém Final Fantasy, který ozvláštnilo pár prvků a hlavně rozsáhlý svět, v němž často nevíte co dělat dřív. Pokud ještě Final Fantasy X/X-2 HD Remaster nemáte, k tomu, abyste si ji pořídili na PS4 vás naláká i nový trailer Return to Spira, který předvádí grafiku, která byla ještě dočesána pro PS4 z původního remasteru, ale hlavně ukazuje celkový styl, jímž desítka se svým důrazem na postapokalyptický „vodní“ svět zaujme.

Osobně vám Final Fantasy X/X-2 HD Remaster vřele doporučuji, je to skvělá zábava na desítky hodin a navíc byl původní remaster pro PS3/Vita opravdu parádně provedený a propracovaný. Mimochodem, stejně jako mezi PS3 a PS Vita verzí i s PS4 bude fungovat cross-save funkce, takže pokud jste si pořídili hru na více zmíněných platforem (byť si nejsem jistý, kolik nadšenců si koupí dvakrát až třikrát stejný titul), můžete mezi nimi libovolně přenášet uložené pozice.

zdroj: Archiv

Nejnovější články