Europa Universalis IV: Wealth of Nations

Europa Universalis IV: Wealth of Nations

Články

Humble Bundle nabízí Europu Universalis IV se 17 DLC za cenu jednoho rozšíření

Pokud se vaše peněženka ještě nevzpamatovala z vánočního šílenství, ale nejradši byste si i tak udělali radost nějakou hutnou strategií od Paradoxu a neomezovali se přitom jen na základní hru, pak vás zachrání Humble Bundle. Europa Universalis IV, které táhne na sedm let, si vysloužila vlastní balíček s pořádnou porcí dodatků.

Obchodnické rozšíření Wealth of Nations k Europa Universalis IV vyjde za dva dny

Europa Universalis IV je bez diskusí vynikající strategie a každé její větší rozšíření přidává další desítky hodin zábavy. Něco podobného si můžeme slibovat i od nového datadisku Wealth of Nations, který by měl radikálně rozšířit obchodní stránku celé hry. S trochou nadsázky se dá říct, že převádí válku politiků na válku obchodníků. Ovšem na úrovni celých států!

Střílečky nebo simulátoru rybaření se od Paradoxu určitě nedočkáme

Paradox Interactive patří k firmám střední velikosti, o kterých si leckdo myslí, že vymřely. Pomyslný střední proud se pravda v posledních letech výrazně pročistil, ale Paradox stále přežívá a podle všeho se firmě docela dobře daří. Dokládá to i následující video, ve kterém hlavní tváře studia prezentují stručnou historií her od Paradoxu a nechybí ani zmínka o připravovaném RPG Runemaster.

Europa Universalis IV: Wealth of Nations vás nechá založit Východoindickou společnost

Sotva vyšla expanze Conquest of Paradise pro vynikající strategii Europa Universalis IV, Paradox už oznamuje další. Jak naznačuje název Wealth of Nations, primárním zaměřením bude obchod, obchod a zase obchod. Expanze představí nové mechaniky, které umožní boj právě na finančním poli.