Europa Universalis IV: Wealth of Nations vás nechá založit Východoindickou společnost
zdroj: tisková zpráva

Europa Universalis IV: Wealth of Nations vás nechá založit Východoindickou společnost

27. 1. 2014 16:16 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Sotva vyšla expanze Conquest of Paradise pro vynikající strategii Europa Universalis IV, Paradox už oznamuje další. Jak naznačuje název Wealth of Nations, primárním zaměřením bude obchod, obchod a zase obchod. Expanze představí nové mechaniky, které umožní boj právě na finančním poli.

Kupříkladu budete moci nenápadně začít vyvolávat obchodní války mezi konkurenty a nakonec, jako ten třetí, co se směje, vyjít s nejnaditější kapsou a nejvychytralejším přístupem. Když to nepůjde delikátně, půjde to i násilnější cestou. Takže si budete moci najmout piráty na přepadání lodí vašich konkurentů a devastaci jejich obchodního potenciálu a příjmů.

Na druhou stranu ale takovéto akce nebudou tak jemné a teoreticky vás mohou dovést až do války opravdové a ne jen obchodní, kde se šermuje čísly. Pro posílení obchodu budou moci národy vyhlásit hlavní obchodní město, které může být jiné než hlavní město politické. Díky optimalizaci cest do centra obchodu se tak dostanete k větším ziskům.

A kdyby ani to nestačilo, můžete vybudovat mocnou Východoindickou společnost a dostat se k dalekým trhům, které ještě více nahodí do obrátek kola vašeho obchodu a samozřejmě i moc a prestiž národa. Europa Universalis IV: Wealth of Nations vyjde v druhém čtvrtletí tohoto roku.

Nejnovější články