Nejčtenější články týdne: Drahý PlayStation 5, klonování her a remake Crysis
zdroj: Sony

Nejčtenější články týdne: Drahý PlayStation 5, klonování her a remake Crysis

19. 4. 2020 14:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

„Konzolové války“ jsou dlouhodobá záležitost, ale jednou z nejdůležitějších věcí je první výstřel v podobě ceny. Například takový PlayStation 3. Jeho podstatně vyšší startovní cena samozřejmě nebyla jediným negativním faktorem, ale byla faktorem poměrně důležitým. Jak to bude s blížící se novou generací konzolí, ještě nevíme, nicméně nějaké spekulace by tu už byly. A podle nich by PlayStation 5 nemusel být zrovna nejlevnější. A navíc asi nebude ani k dostání v dostatečném množství. Co je na tom pravdy a co na to Microsoft? Uvidíme brzy…

Nejčtenější články týdne

Medal of Honor: Allied Assault
Enginy a klonování her: Jak jsme jednu dobu pořád stříleli Němce
Kdo by si občas neposteskl, že hry jsou, jak se říká, na jedno brdo. Že obsahují podobné nápady, herní prvky i ekonomické mechanismy, a že se tedy i podobně hrají. Je to zakořeněný předsudek, nebo fakt? V minulosti takové každopádně byly, vlastně se navzájem podobaly ještě víc kvůli sdíleným enginům, které si tvůrci oblíbili v devadesátých letech. Každá doba však naštěstí plodí i špetku originality.
crysise3
Vypadá to, že skutečně dorazí nová Crysis
Twitterový účet jednoho z nejvýraznějších milníků v hardwarových specifikacích se téměř po čtyřech letech spánku probudil, což v řeči herního marketingu znamená jediné: Něco se děje! Crysis se stihla objevit na seznamu letošních aprílových vtípků, jen aby posměváčci zjistili, že Crytek zřejmě tentokrát nežertuje. Dočkáme se s nadcházející generací konzolí a grafických karet zátěžového testu v podobě čtyřky, anebo dojde na remaster jedničky?
uncharted2
Zůstaňte doma, hrajte na PlayStationu. Sony rozdává kolekci Uncharted a Journey
Společnost Sony oznámila novou iniciativu Play At Home, která má dvě části. Jedna pomůže běžným uživatelům PlayStationu 4 proti domácí nudě tím, že jim poskytne čtyři skvělé hry zdarma, druhá prospěje menším vývojářům, jejichž kariérní budoucnost je ohrožená aktuálními nouzovými opatřeními. Hry zdarma dostanete už zítra.
PS 5 dev kit twitter
PlayStation 5 by mohl stát až 549 USD. Dostupnost bude první rok asi omezená
Zatímco o hardwarové výbavě PlayStation 5 už víme téměř vše, jeden z nejdůležitějších dílků skládačky nám dosud chybí: cena. O ní přinesl zákulisní informace Bloomberg, který se odkazuje na nejmenované zdroje z průmyslu. A nevypadá to zrovna pozitivně.
SnowRunner
Simulace SnowRunner si v novém traileru utahuje z Death Stranding
Už se to blíží. Za ani ne dva týdny vyrazíte do divočiny, kde po lidech není ani památky. Jste schopní uvézt neuvěřitelné množství nákladu za předpokladu, že ho správně vybalancujete. Začnete obnovovat zdejší mosty a propojovat tak Ameriku. Možná to zní jako popis Death Stranding, ale ve skutečnosti jde o SnowRunner.

Redakce doporučuje

Steam Game Festival Summer Edition
Těšili jste se na E3? Steam místo ní uspořádá herní festival
Už máme shora potvrzené, že letošní E3 neproběhne ani fyzicky, ani digitálně, a zatím se jen malá část naplánovaných účinkujících vyjádřila k streamování své vlastní show. Steam ale jako první přichází s konkrétní náhradou, která proběhne v dnech, kdy se měla konat E3. Těšte se na další Steam Game Festival.
Resident Evil 4
Do třetice všeho dobrého? Capcom prý chystá remake Resident Evilu 4
Loňský Resident Evil 2 patří k nejlepším herním předělávkám vůbec, letošní Resident Evil 3 zas tak skvostný nebyl. A právě trojkou měly remaky hororové série zase na pár let skončit, alespoň tomu nasvědčovaly předchozí zprávy. Co ovšem platilo před pár týdny, už dneska zase není pravda. Studio M-Two z Ósaky, které se podílelo na aktuální trojce, by totiž mělo momentálně předělávat také čtyřku.
Grand Theft Auto V (next-gen)
Rockstar ustupuje od přesčasové firemní kultury. Nové GTA hned tak nečekejte
Kolem vývojářského studia Rockstar koluje nejedna kontroverze. Reakce nevzbuzují pouze jeho hry, které se neštítí politické satiry či odvážných scén, ale i kultura uvnitř samotné firmy. Ta podle některých zdrojů kupříkladu neodvádí daně a podle rok a půl starých zpráv v ní panují špatné pracovní podmínky. Jak se situace změnila po vydání Red Dead Redemption 2? A kdy Rockstar vydá něco nového?
gamescom2020
Letošní Gamescom proběhne pouze v digitální podobě
Zatímco E3 je obecně pro naprostou většinu příznivců videoher nedosažitelným festivalem (brány pro veřejnost se otevřely teprve v roce 2017 a vpustily jen 15 000 návštěvníků), Gamescom je svým postojem k veřejnosti a dojezdovou vzdáleností z Čech mnohem přístupnější. Letos se bohužel musíme obejít bez obou těchto svátků, ale zatímco E3 neproběhne ani digitálně, pořadatelé Gamescomu se vynasnaží zprostředkovat novinky digitální cestou. A z Gamescomu se rázem stává letošní E3.
Animal Crossing: New Horizons
Animal Crossing nemohlo vyjít v lepší dobu: Co mě cestovní kancelář Toma Nooka naučila o přátelství a realitním trhu
Přiznávám se bez mučení: kouzlo her od Nintenda jsem nikdy nechápala. Zčásti asi proto, že jsem na nich stejně jako většina tuzemských hráčů nevyrostla. Ještě před měsícem a půl bych se naprosto vysmála myšlence, že si kdy pořídím svůj vlastní Switch. Proč taky, když jsem Zeldu rozehrála před nějakou dobou na vypůjčené konzoli a připadá mi trochu přeceňovaná? Protože Animal Crossing. A karanténa.

Videa

Nejnovější články